Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wyjazd do pracy w Norwegii - Norwegia

1 Post
Lukrecja1
(Lukrecja1)
Wiking
Witam wszystkich. 2 miesiące temu straciłam prace w PL (stanowisko kierownicze w branży finansowej) Jest to dla mnie okazja do ZMIANY w życiu. Myślę o wyjeździe do Norwegii. Oprócz dalekiej rodziny ( do której nie chce zwracać się o pomoc) nie znam nikogo, kto tam żyje i pracuje. Proszę Was - napiszcie jakie są realia. Czy wyjeżdżając ze znajomością podstaw językowych mam szanse na znalezienie pracy i utrzymanie się? Jak szukać, by zacząć? Proszę tylko o konstruktywne odpowiedzi. Sami pewnie kiedyś zaczynaliście swoją przygodę w Norwegi i być może też Wam ktoś pomógł.. Pozdrawiam serdecznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(WarmiaIMazury)
Nowicjusz
Jestem jedna z osob, ktorej ktos pomogl na pcozatku mojej przygody z Norwegia. Wg mnie masz szanse na znalezienie pracy, nawet w finansach. Spotkalem mlode kobiuety, ktore pracowaly jako ksiegowe, prawniczki albo sprzedawcy\brokerzy w sektorze ropy i gazu. Wiele Polek pracuje w Norwegii jako sprzataczki i w gastronomii, ale na tym swiat sie nie konczy. Mozna tez zdobyc jakas edukacje na miejscu i stopniowo budowac swoja pozycje.
Koszty utrzymania sa wysokie w Norwegii, wiec sugerowalbym szukanie pracy przez internet. Podstawowe serwisy z ogloszeniami to finn.no oraz nav.no. Jednoczesnie posiadajac norweski adres i numer telefonu masz wieksze szanse, ze jakis pracodawca sie z Toba skontaktuje. Jesli myslisz o swojej dzialalnosci, sky is the limit jak mowia Amerykanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów

(sloka)
Stały Bywalec
Lukrecja1 napisał:
Jak szukać, by zacząć?
Proszę tylko o konstruktywne odpowiedzi.
Sami pewnie kiedyś zaczynaliście swoją przygodę w Norwegi i być może też Wam ktoś pomógł.. Pozdrawiam serdecznie.

Konstruktywnie i bardzo prosto.
Przeproś się z daleką rodziną i spędź z nimi najbliższe Święta, o ile będą oczywiście w Norwegi.
Jeżeli będą w tym czasie w Polsce, to tym lepiej dla ciebie.
Ich się pytaj o wszystko, to lepsze niż zadawać się z obcymi na ogólnym forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1655 Postów
Kasia K
(KasiaKacz) Online
Maniak
Lukrecja1 napisał:
Witam wszystkich. 2 miesiące temu straciłam prace w PL (stanowisko kierownicze w branży finansowej) Jest to dla mnie okazja do ZMIANY w życiu. Myślę o wyjeździe do Norwegii. Oprócz dalekiej rodziny ( do której nie chce zwracać się o pomoc) nie znam nikogo, kto tam żyje i pracuje. Proszę Was - napiszcie jakie są realia. Czy wyjeżdżając ze znajomością podstaw językowych mam szanse na znalezienie pracy i utrzymanie się? Jak szukać, by zacząć? Proszę tylko o konstruktywne odpowiedzi. Sami pewnie kiedyś zaczynaliście swoją przygodę w Norwegi i być może też Wam ktoś pomógł.. Pozdrawiam serdecznie.

W zakładce Praca znajdziesz codziennie nowe ogłoszenia o pracę: www.mojanorwegia.pl/ogloszenia_o_prace
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok