Witam. Mój problem polega na tym, że nie do końca się orientuję w tym jak mam postąpić z wynikami z egzaminów i świadectwem które otrzymam po ukończeniu szkoły. Odnosząc się do informacji na stronie uniwersytetu, na którym zamierzam studiować i z maila, którego od nich otrzymałem, wynika, że muszę sobie załatwić apostille do wyników egzaminu oraz świadectwa, te dokumenty muszą także zostać przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego RP oraz nostryfikowane. Na dodatek zostało wspomniane, iż potrzebuję "informację o skali ocen stosowanej w kraju wydania świadectwa(tzn. w Norwegii) ze wskazaniem oceny maksymalnej i minimalnej wymaganej do zaliczenia".

Koniec szkoły już nie długo, rejestracja na studia otwiera się 1 czerwca, a ja jestem w kropce.
Znacie może kogoś, albo może ktoś z was poszedł na studia do Polski po ukończeniu norweskiego Videregående? Jeżeli tak to byłbym bardzo wdzięczny za poinstruowanie mnie w jaki sposób mam postąpić z otrzymanym świadectwem i wynikami egzaminów, co mam zrobić, krok po kroku.

Z góry dziękuję