Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wiadomosci - Norwegia

10 Postów
Byszof
(Byszof)
Wiking
Witam użytkowników moja norwegia na fb. Mieszkam od lat w UK mam pytanie jak jest w Norwegii? Bo chciałbym się przeprowadzić do Norwegii, jak jest z praca z mieszkaniami, czytałem w necie przepisy celne ze można przewieźć przez granice tylko 25,000 norek to jest zaledwie 2,500 z hakiem £ CO jak będę miał więcej? Dzięki I Pozdrawiam z Manchester.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(elkajan)
Początkujący
Norwegowie dążą do wyeliminowania gotówki z obiegu .W większości przypadków używa się kart płatniczych bo nie wszyscy akceptują gotówke .Może n.p nie zabrać cię autobus bo musisz kupić bilet kartą .Tak było z dwiema studentkami w Bodo .
Przy przewozie wiekszej ilości gotówki zgłoś ją celnikowi .Miej przy sobie jakiś dowód na to że te pieniądze nie pochodzą z przestępst .
A najlepiej to zrobić transfer na norweskie konto .
A w jakiej branży byś chciał pracować?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Byszof napisał:
Witam użytkowników moja norwegia na fb. Mieszkam od lat w UK mam pytanie jak jest w Norwegii? Bo chciałbym się przeprowadzić do Norwegii, jak jest z praca z mieszkaniami, czytałem w necie przepisy celne ze można przewieźć przez granice tylko 25,000 norek to jest zaledwie 2,500 z hakiem £ CO jak będę miał więcej? Dzięki I Pozdrawiam z Manchester.

...chcesz tutaj przywieżć pieniadze zarobione na czarno?
...z pracą i mieszkaniem jest ,,słabo,, jak nie jestes fawchowcem...
...powiedz nam nieswiadomym,please jak to jest być w Uk wiele lat i nie mieć dobrej*normalnej pracy i nie posiadac tam konta bankowego? bo niby skąd gotówka?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Byszof
(Byszof)
Wiking
Pieniądze nie są zarobione na czarno, w UK na czarno można pracować ale u Polaka przy jakiś tam malowaniach, po za.tym pracujac na czarno można trafić do puchy i zostać deportowany bez prawa powrotu, pracowałem w różnych fabrykach ryby, kwiaty, plastiki,szklarnie przy warzywach piekarnia itd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Byszof
(Byszof)
Wiking
Czy ja pisałem że nie mam konta ,że pracowałem na czarno? Zmień dilera bo chyba ci sprzedaje jakieś gowno.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
pufff
(pufff)
Nowicjusz
w latach 2003-2005 żyłem i pracowałem w Londynie i muszę Ci powiedzieć że anglia i norwegia to dwie skrajności. Norwegia to bardzo mała gospodarka ze specyficznym rynkiem pracy. Tutaj nie jest jak w Anglii tzn że stracisz jedna robotę to znajdziesz sobie następną. Zycie jest drogie i dlatego musisz mieć ciągłość pracy. Jeżeli pobyt w NO traktujesz jako epizod i przyjechałes tutaj tylko po pieniądze bo na przykład szwagiwer ci robotę załatwił a ty chcesz w Posce skleić 4 kąty to ma to sens. w innym przypadku według mnie to ja bym wybrał niemcy, francje duże gospodarki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(elkajan)
Początkujący
Pracowałeś przy rybach to masz doświadczenie .
Ryby to drugi po ropie produkt eksportowy Norwegii.
Norwegowie bardzo dobrze wladają angielskim .
A pracy szukaj na finn.no ,safarijob.no
Lub poprzez facebooka.
A gotówki nie przewoż .Lepiej zrób transfer jak otworzysz już konto w Norwegii.
Przecież mozesz gotówkę zgubić ,mogą ci ją ukraść itp.
Pamiętaj że nie wszędzie akceptują casch w Norwegii .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Byszof napisał:
Pieniądze nie są zarobione na czarno, w UK na czarno można pracować ale u Polaka przy jakiś tam malowaniach, po za.tym pracujac na czarno można trafić do puchy i zostać deportowany bez prawa powrotu, pracowałem w różnych fabrykach ryby, kwiaty, plastiki,szklarnie przy warzywach piekarnia itd

...czyżby..
...widać ,że robiłes,,nigdzie,, czyli nie fawchowiec...
...pomijam ,że nie masz pewnie tez uprawnień na wózki widłowe,bo to szczyt marzen dla nieroba,Ps..chociaż Premiera i Prezes w PL też ich posiadają..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(elkajan)
Początkujący
Dla mnie taka wiadomosć brzmi inaczej .
To znaczy że chcesz pracować i pracujesz tam gdzie jest praca.
Ciągle czekasz na swoją szanse .Może ktoś ci ją da.
Głowa do góry .
Powodzenia w Norwegii.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
359 Postów
high octane
(high_octane)
Stały Bywalec
Pewnie sie nasluchales o tych niesamowitych zarobkach. Tylko te zarobki sa dla ludzi z fachem: mechanicy, elektrycy, budowlancy. Reszta popaprancow z obywatelstwem siedzi cale zycie na socjalu. Przyjezdni bez fachu dostaja kopa w d*pe i szybko wracaja skad przyjechali.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok