Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca - Norwegia

Czytali temat:
15 Postów

(gummi)
Wiking
Hejka,szukam pracy zawod piekarz obecnie pracuje w Szwecji.Mam zamiar wyprowadzic sie do NO,Mam pytanie?Jak przebiega zalatwienie personnummer lie czasu yrkena czekac,oraz jak jest z zamieszkaniem czy jest mozliwosc dostac jakas kawalerke na starcie.Dziekuje za wszelkie udzielone informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
359 Postów
high octane
(high_octane)
Stały Bywalec
Masz mylne przeswiadczenie o norweskim panstwie socjalnym. Tylko muslimy moga dostac cos za darmo. Reszty nie dotyczy. Przyjezdzasz zeby pracowac czy tylko po benefity?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(gummi)
Wiking
Zle mnie zrozumiales,jestem osoba pracujaca i mieszkam na stale w Szwecji.Z perspektywy widzenia uwazam ze lepiej jest w NO.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(maverik)
Początkujący
daj mie pare przykladow -czemu jest lepiej w Norge ? powidz mi? bo sam mysle o przeprowadzic sie do Szwecji na Polnoc ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(gummi)
Wiking
Chodz by nawet sami ludzie i to ze mniej "ciapatych" w No
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(gummi)
Wiking
Bylem na północy w zeszłym roku,także zwiedzilem każde duże miasta w No.Moge powiedzieć ze odebrałem Norwegów za bardziej przyjaznych i życzliwych w odróżnieniu co do Sverige.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(gummi)
Wiking
Zastanawiam się skąd taki negatyw co do No?, ktoś by mógł skrócić pokrótce jak ogolnie się żyje w Norwegi?.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
359 Postów
high octane
(high_octane)
Stały Bywalec
Brak pracy na etacie. Rzad chce co 5km ustawiac bramki poboru oplat. Jedzenie i samochody 3x drozsze niz w UE.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(maverik)
Początkujący
jak jestes Viking na portalu to wiesz?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(maverik)
Początkujący
mowisz ze -ustawia bramki po prace i zarcie dla tych co nie maja pracy??? - Tak mowia w zadzie ze maja tak zrobic od 2018 -czyli ja bym sie zastanawial zdrowo bo i d- nr maja byc wstzymane .LEPIEJ NA POMIDORY DO CHOLANDII .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok