Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

KUPIĘ SAMOCHÓD PRYWATNIE NA RATY !!! Jakieś oferty? - Norwegia

14 Posty
Dawid Sowiński
(Sowiński_Dawid)
Wiking
Witam , poszukuję samochodu osobowego w roczniku 2008 bądź młodszego , 5 drzwiowy , zadbany o wartości do 80 000kr. Samochód chciałbym zakupić od prywatnej osoby i spłacać systemem ratalnym , raty 3000 kr - 5000 kr miesięcznie zależnie od dogadania się. Jeżeli ma ktoś jakieś propozycje prosiłbym bardzo o maila wraz ze zdjęciem i opisem. Pozdrawiam.

pracadawid@gmail.com
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1655 Postów
Kasia K
(KasiaKacz) Online
Maniak
Sowiński_Dawid napisał:
Witam , poszukuję samochodu osobowego w roczniku 2008 bądź młodszego , 5 drzwiowy , zadbany o wartości do 80 000kr. Samochód chciałbym zakupić od prywatnej osoby i spłacać systemem ratalnym , raty 3000 kr - 5000 kr miesięcznie zależnie od dogadania się. Jeżeli ma ktoś jakieś propozycje prosiłbym bardzo o maila wraz ze zdjęciem i opisem. Pozdrawiam.

pracadawid@gmail.com

Tutaj poszukaj : www.mojanorwegia.pl/ogloszenia/motoryzacja/sprzedam
Zgłoś wpis
14 Posty
Dawid Sowiński
(Sowiński_Dawid)
Wiking
Przeszukiwałem te oferty zanim dodałem post. Są to oferty sprzedaży całkowitej , mnie interesuje jedynie sprzedaż ratalna samochodu . Tak więc ponawiam zapytanie , jeżeli ktoś miałby jakiś samochód na sprzedaż i zgodziłby się na system ratalny 3000-5000 kr miesięcznie spłaty to byłbym zainteresowany . Proszę o oferty .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1610 Postów
Maniak
Sowiński_Dawid napisał:
Przeszukiwałem te oferty zanim dodałem post. Są to oferty sprzedaży całkowitej , mnie interesuje jedynie sprzedaż ratalna samochodu . Tak więc ponawiam zapytanie , jeżeli ktoś miałby jakiś samochód na sprzedaż i zgodziłby się na system ratalny 3000-5000 kr miesięcznie spłaty to byłbym zainteresowany . Proszę o oferty .

banki w norkowni pozamykali?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Dawid Sowiński
(Sowiński_Dawid)
Wiking
Nie jestem na tyle długo by dostać leasing bądź kredyt... Przeważnie wymagane są dokumenty za ostatni rok podatkowy przepracowany... Stąd też liczę na prywatną ofertę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(misiek86)
Stały Bywalec
A w komisie jakimś był?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Dawid Sowiński
(Sowiński_Dawid)
Wiking
Tak rozmawiałem z kilkoma komisami , wszystkie komisy sprzedają generalnie samochody na kredyt poprzez banki. Stąd też warunki kupna auta w komisie na kredyt są prawie takie same jak wzięcie normalnej pożyczki w banku ... Taką odpowiedź dostałem od jednego z komisów z polskojęzycznym pracownikiem "Generalnie banki w Norwegii są nastawione na klientów, którzy przynajmniej jeden rok wstecz maja odnotowany w urzędzie podatkowym jako rok dochodowy, gdzie był odciągnięty podatek (np 2016 rok) W innym wypadku, uzyskanie kredytu może być bardzo trudne. "

Nie piszę na forum dlatego że nie chcę zaczerpnąć informacji , lecz dlatego że wszystkie możliwe opcje już sprawdziłem i pozostaje mi jedynie zakup samochodu od prywatnej osoby , która zgodziła by się na raty nie poprzez system bankowy a między nami ... Oczywiście poprzez odpowiednio sporządzoną umowę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
362 Posty

(Chuck Norris)
Stały Bywalec
Sowiński_Dawid napisał:
Nie jestem na tyle długo by dostać leasing bądź kredyt... Przeważnie wymagane są dokumenty za ostatni rok podatkowy przepracowany... Stąd też liczę na prywatną ofertę
Kup passata TDI na polskich blachach a jak juz popracujesz rok to postarasz sie o kredyt.
Kto odda Ci auto warte 80 000 nok a potem bedzie sie zastanawial czy Ty bedziesz te raty placil czy nie.
Jak dlugo tu jestes?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
359 Postów
high octane
(high_octane)
Stały Bywalec
Jesli ci bank mowi, ze cie nie stac na kredyt, to cie naprawde nie stac. Sam jezdze starszym niz '08. Plus tego taki, ze jest wart tyle samo kiedy go kupowalem 3 lata temu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Dawid Sowiński
(Sowiński_Dawid)
Wiking
Bank nie mówi że mnie nie stać , bank ma wymagania że muszę mieć co najmniej przepracowany jeden pełen rok podatkowy . Auto potrzebne mi jest do działalności gospodarczej , a zarejestrowany muszę mieć samochód na blachach norweskich. A sprzedaż samochodu ratalna jest sporządzona poprzez odpowiednią umowę między osobami i tyle . Proszę was o nie pytanie o to czemu, dlaczego, c czy mnie stać czy ni,e czy będę spłacać czy nie , po co i dlaczego.... Wszystkie informacje i opcje mam naprawdę przejrzane . Tak więc post ten dotyczy tego czy jest osoba fizyczna w rejonie Oslo +- 200 km , która jest zainteresowana sprzedażą swojego samochodu na raty. Jeżeli tak proszę o prywatną wiadomość .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok