Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Prawo drogowe - Norwegia

10 Postów
Ania Ch.
(ann2705ann)
Wiking
Cześć. Mam pytanko dotyczące zbyt wolej jazdy w Norwegii, czy są jakieś przepisy regulujące taką jazdę, a jeśli tak to jakie sankcje za to grożą?
Z góry dziękuję za pomoc.
Serdecznie pozdrawiam ,
Ania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
Artur Gardynecki
(voyager7)
Początkujący
Raz gdzieś czytałem że kogoś ukarali za powolną jazdę, za blokowanie ruchu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
578 Postów

(wariat0704)
Wyjadacz
to je obudz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Ania Ch.
(ann2705ann)
Wiking
Nie rozumiem...
Dodam tylko, że to nie chodzi o innych tylko o mnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
Artur Gardynecki
(voyager7)
Początkujący
To radzę jeździć normalnie jak wszyscy na ile pozwala ograniczenie prędkości + 5 km/h powyżej żeby nie robić zbędnych korków i nie wkurwiać innych, wszyscy są mili ale do czasu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Ania Ch.
(ann2705ann)
Wiking
Wiadomo, że tak. Nie mam zamiaru robić tego specjalnie. Po prostu chce wiedzieć jak wyglądają tutaj przepisy w tej kwestii i sankcje w związku z nimi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
Artur Gardynecki
(voyager7)
Początkujący
Raczej nie ma przepisów na to, spokojnie, każdy jeździ jak tylko potrafi, czasami dziwne jest skąd ktoś ma prawojazdy jak nie ogarnia poruszania się sprawnie poruszać się na drodze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
102 Posty
Natali B
(Natali666)
Początkujący
Chyba nie ma, ale nas kiedys policja zatrzymala bo jechalismy bardzo przepisowo (jechalismy osobowka z przyczepa, a podroz trwala juz dobre 10 godzin wiec zmeczeni), po zatrzymaniu powiedzieli, ze ktos zadzwonil z podejrzeniem ze kierowca jest nie trzezwy bo za wolno jedzie... dla pewnosci zbadali partnera alkomatem i sprawdzili co przewozimy po czym puscili nas dalej...
a co do tych paru km wiecej jak tu ktos pisal.. uwazaj bo przepisy sie zmienily od tego roku i zeby nie zabolalo po kieszeni jak Cie zatrzymaja...
co do wolnej jazdy to jesli chcesz az tak bardzo wolno jezdzic to chociaz patrz w lusterka i jesli kogos blokujesz to zjedz na bok i przepusc auta ktore jada za Toba.. bo czasem ktos naprawde spieszy sie na prom i przez takie osoby czeka godzine albo wiecej...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
MartinPL
(MartinPL)
Wiking
Jeśli kodeks drogowy tutaj jest podobny do tego w Polsce to napewno mają regulacje dot. tamowania ruchu czyli powolnej jazdy. Poruszaj się po drogach normalnie i myśl a nie jak ci głupi norwedzy. Codziennie stoję w korku bez powodu. Przy takich drogach nie powinno być żadnych korków oczywiście jeśli kierowcy byli by myślący
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok