Witam, mam 20 lat i wykształcenie średnie z maturą, i tytuł technika Logistyk z kwalifikacją "Organizacja i prowadzenie prac związanych z przeładunkiem oraz magazynowaniem towarów i ładunków". W kwietniu tego roku skończyłem szkołe więc mam małe doświadczenie zawodowe bo tylko miesiąc na lotnisku w firmie logistycznej, miesiąc we Włoszech także w firmie logistycznej, oraz trzy miesiące w firmie logistyczno-produkcyjnej jako Spawacz (ten zawód mnie już nie interesuje). Chce spróbować czegoś nowego i wyjechać za granice, sprawdzić, zobaczyć, i dowiedzieć się czy się do tego nadaje.
W tym miejscu nastaje moje pytanie czy osoba z takim doświadczeniem ma jakiekolwiek szanse na prace w Norwegii, i nie mówie tutaj o jakiś farmach czy innych zbiorach, ale stałej pracy z której dam rade się utrzymać?? (min 130-140 NOK/h )
Chciałbym się sprawdzić w logistyce (magazyn, wózek widłowy, produkcja, transport, spedycja), i chciałbym posłuchać waszej opinii:
czy warto szukać, ?
czy ryzykować, ?
czy szukać przez polskie agencje (jeśli tak to jakie), ?
czy przez Norweskich pośredników (jeśli tak to jakich) ?
i na jakich stronach internetowych najlepiej szukać?
Mam zaoszczędzone na razie tylko około 10000 NOK, mój angielski jest na poziomie B1/B2. Chce wyjechać razem z kolegą. Wiem że takich tematów pewnie jest mnóstwo, ale każdy przypadek jest inny, a ja nie bardzo mam teraz czas przeglądać całe to wspaniałe forum, bo widze że wszyscy jesteście mega pomocni i pomagacie wszystkim.
Proszę o odpowiedź.