Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Martyska2001 (2247 niezalogowanych)
1 Post

(miniameqinia)
Wiking
jednoczesnie oczywscie pomagam ich rodzicom, ktrorzy moga albo cos zalatwic albo po prostu moga miec czas dla siebie

to piekne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Powiedz jeszcze, że za te 220 nok/godz przywożą jej dziecko do domu, jest to tylko jedno dziecko, a opiekunka nie ma pedagogicznego wykształcenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
miniameqinia napisał:
po pierwsze nie zniknelam bo to trudne

znam kilkanascie osob nie tylko dziewczyn, ktore opiekuja sie dziecmi przez minimum 8h dziennie ; i wymagaja zaplaty od 110nok/h do 220nok/h
Osoby te, ktore zarabia od 150nok w gore sa zatrudnione i odprowadzaja podatek 36% .!( przewaznie=)
Ponadto uwazam w takim razie ze rownie dobrze moglybyscie zajmowac sie tymi dzicmi za darmo ! dlaczego tego nie robicie ? przeciez jak mozna nazwac 40nok/h dorabianiem?

jesli dzieci dobrze sie bawia to za co bierzecie marne 120nok za 3h!
ja minimum 2 razy w tygodniu odbieram dodatkowa dwojke dzieci z mojej corki przedszkola i robie dokladnie co Wy tzn. daje im jesc , zabawki, bawie sie z nimi, gramy w gry, staram sie wypelniac im czas kreatywnie i dbam o ich bezpieczenstwo! to sprawia mi i mojej corce mnostwo przyjemnosci ! ona ma swoich przyjaciol ukochanych w domu a ja ciesze sie , ze moge to obserwowac i uczestniczyc w tym co dzieciakom sprawia radosc !

Nie rozumiem po co Wam zatem ten marny grosz !?

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(miniameqinia)
Wiking
nie. oni w wiekszosci przypadkow dojezdzaja.
i maja niektorzy podstawy pedagogiczne niektorzy kursy a 3 dziwczyny maja doswiadczenie 8letnie i swietne rekomendacje
Ci ludzie faktycznie zyja z opieki nad cudzymi dziecmi
ja pomagam i zajmuje sie dzieciakami bo to swietne dla mojego dziecka w kwestji rozwojowej , jezykowej , kulturowej etc.to chyba duze wynagrodzenie

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Fiona66 napisał:

I TO JEST BARDZO MĄDRY KOMENTARZ ...
Do zaistniałej sytuacji...

P.s.
Jeżeli Twoje znajome tyle zarabiają ...razem z Tobą , to tylko chwała Wam za taką kreatywność...
PRZEŚCIGNĘLIŚCIE nie tylko inne Rodaczki ...ale również i tysiące Norweżek , które na ogólno dostępnych forach opisują Swoje perypetie związane z tą Pracą...
Natomiast wyśmiewać się i OBRAŻAĆ INNYCH tylko dlatego ,że maja mniejsze wymagania finansowe lub możliwości to już jest moim zdaniem ....
ŻAŁOSNE ZADUFANIE ...i INTELEKTUALNE DNO...!!!

I OD TEJ PORY TAK BĘDĘ CIEBIE POSTRZEGAŁ..."miniameqinia"...!!! .
.
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Bosze, a wy dalej swoje z tymi stawkami.. To, ze wy tyle placicie nie znaczy, ze wszyscy tyle placa.
Gama68.. byl juz watek odn. stawek dla opiekunek... Poszlabys do pracy za kr40,-/h? Nie sadze...
Wiec po grzyba probujesz kogos przekonac.... ze to i tak dobrze??

Autorka tematu ma racje.

Murzynem jest sie na wlasne zyczenie, a powielanie takiego schematu deprymuje nas tylko jako mniejszosc narodowa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(miniameqinia)
Wiking
swietnie, ze ktos procz mnie mysli podobnie
dzieki Sethur

a do kolegi co do dna sie odwoluje ...hmmm MOZE NAJWYZSZA PORA WRACAC DO POLSKI A NIE PONIZAC SIE TUTAJ "! W POLSCE 40NOK /H ROWNIEZ PLACA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
A kto powiedział, że ja pracuję za 40 nok na godzinę??? Ja mam 40 za godz za dziecko, bo takie są stawki. I jednym dzieckiem się nie zajmuję, a po wakacjach będę miała ich 4. Kto dostaje 220 za godzinę opieki nad jednym dzieckiem??? Pomijam, że jedno dziecko, to naprawdę praca, bo gdy jest ich więcej i mają zorganizowany czas, to się razem bawią. Nie twierdzę, że mając wykształcenie pedagogiczne i pracując u kogoś w domu, na innych zasadach, z innym zakresem obowiązków zarabia się więcej. Ale to nie dag mamma, czy po polsku opiekunka, ale guwernantka. A pani z ogłoszenia, która została tu nazwana białą murzynką, pisała ponoć, że zaopiekuje się dzieckiem, a nie że będzie go uczyć angielskiego i francuskiego oraz czytać, pisać itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
z podanych przez ciebie neewsow o rzekomych zarobkach tych kilkunastu twoich znajomych, od 110-220 kr za godzine i min.8 godz dziennie, to mi wyszlo, ze dla stawki 140 kr na godz ( to jeszcze ta bez podatku jak zaznaczylas ) wychodzi okolo 24 000 kr za miesiac na reke

wybacz, ale nadal uwazam, ze to jest....

chcesz nam powiedziec, ze rodzice placa miesiecznie taka sume opiekunce, wylacznie za pilnowanie jednego dziecka ?

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok