Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Urlop - Norwegia

Czytali temat:
Tom Jan czesio. oj tam nazwisko... Barbara Śręba Ewa Żółtowska Agata Dymna K MN MultiNOR Konsultant Kasia K Slaw xxx ass ass anuusia (439 niezalogowanych)
4 Posty
anuusia
(anuusia)
Wiking
Witam!
Chciałam się zapytać ile przysługuje ojcu urlopu na poród dziecka w związku z czym musi przyjechać z Norwegii do Polski???
Wiem ze będąc w Norwegii są to 2 tygodnie... Czy coś więcej przysługuje jeśli poród jest w Polsce?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
anuusia napisał:
Witam!
Chciałam się zapytać ile przysługuje ojcu urlopu na poród dziecka w związku z czym musi przyjechać z Norwegii do Polski???
Wiem ze będąc w Norwegii są to 2 tygodnie... Czy coś więcej przysługuje jeśli poród jest w Polsce?

Jeżeli spełnia Pan warunki, takie jak np. przepracowane 6 z ostatnich 10 miesięcy pracy w Norwegii, może Pan wnioskować o przyznanie zasiłku ojcowskiego. Jeżeli tylko ojciec dziecka wypracował sobie prawo do zasiłku może ubiegać się o przyznanie świadczenia na okres 40 tygodni ze stawką 100% lub 50 z 80% stawki.

Więcej informacji: www.multinor.no/zasilek-na-dzieci/zasilek-rodzicielski.html
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok