Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

polskie tablice rejestracyjne - Norwegia

1 Post
arci3
(arci3)
Wiking
witam. mam pytanie czy policja lub toll moga zabrac polskie tablice rejestracyjne?
z gory dziekuje za odp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
arci3 napisał:
witam. mam pytanie czy policja lub toll moga zabrac polskie tablice rejestracyjne?
z gory dziekuje za odp.

------
Oczywiscie. Przykrecone do auta, wiec laweta niezbedna. Ale potem zaden problem aby ten zestaw odebrac. Wplacisz jedynie ca. 150000 Nok( grzywna + clo) i po klopocie. Spoko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Gabriel-
(Gabriel-)
Stały Bywalec
arci3 napisał:
z gory dziekuje za odp.

Ani policja, ani też toll, nie zdejmują tablic rejestracyjnych, nie mają takich uprawnień.
Te dwie instytucje, jedynie, zgłaszają taką możliwość do właściciele norweskich dróg, wegvesen.

Tu masz ich stronę, możesz sobie poszukać, kiedy i dlaczego są zdejmowane tablice rejestracyjne, nie tylko z pojazdów zagranicznych.
www.vegvesen.no/Kjoretoy/Eie+og+vedlikeh..._forside_eu-kontroll

Jako ciekawostka, to, wegvesen może zdjąć tablice z każdego pojazdu, poza wojskowymi, o ile jest ku temu podstawa, a stoją na drodze publicznej, nawet z policyjnych i straży granicznej o ile te pojazdy, nie są specjalnego przeznaczenia.

Niemniej, bardziej bym się skłaniał do opcji iż ktoś tobie, "prywatnie zdjął tablice".
Ostatnio znowu są w cenie, tablice zagraniczne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(over)
Wiking
gabriel klamca oi zlodziej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
XXX moja sprawa
(kamilio)
Stały Bywalec
Policja i Toll nie ale cale auto moga zabrac Nie dokonca to tez prawda bo jakies 3 lata temu podczas spokojnego palaszowania hotdoga na statoil w Trondheim widzialem akcje. Podjechalo 2 auta Polskie i Litewskie za jakies 5 minut cywily pasacik z 3 osobami w mundurah Toll. 2 kobiety i facet. Nagle blondi wysiadla podeszla do Polskiego auta pogadala moze 2 minuty z kierowca a w tym czasie pan juz zdejmowal tablice na tyle auta litwina nie bylo w aucie bo zaparkowal i poszedl ale tez szybko zdjeli. Finalnie oba auta pojechaly laweta a pan z polskiego auta pojechal juz pasacikiem na tylnym siedzeniu ... Co to bylo nie wiem ale mysle ze zwyczajowa kontrola bo tolle podjechali zatankowac i zjesc ale widzocznie dorobili przy okazji ,... Siedzialem tam 45 min na przerwie i bacznie obserwowalem co sie dzieje ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok