Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
142 Posty

(artgregor)
Stały Bywalec
Tak dlatego jak napisałem nie opłaca sie ( jak to jasta napisał -spierdala i siedzi w domu ) - ja patrzę z pozycji szukającego do opieki , dlatego państwo płaci miedzy innymi zasiłki ok 6000 rodzicom dzieci do 3 roku- potem trzeba sobie radzić itroche sie "pogomnastykowac "- nie ma oficjalnie zawodu opieka do dzieci bo to nie jest opłacalne !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(PiotrGroehl)
Wiking
takiej pracy podejmuje sie ktos kto nie moze znalesc innej pracy. jakbys nie zauwazyl to jest pelno norwegow ktorzy szukaja pracy bo przyjezdzaja dupki za granicy pracuja na czarno za 70 nok wiec po co brac norwega?
jakbys nie mial roboty tez by sie podjol takiej pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(jasta 102)
Stały Bywalec
PiotrGroehl napisał:
takiej pracy podejmuje sie ktos kto nie moze znalesc innej pracy. jakbys nie zauwazyl to jest pelno norwegow ktorzy szukaja pracy bo przyjezdzaja dupki za granicy pracuja na czarno za 70 nok wiec po co brac norwega?
jakbys nie mial roboty tez by sie podjol takiej pracy.

Nigdy w zyciu nie pracowal bym w norwegi za 70 nok. Ok pierwszy tydzien ale ani godziny dluzej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
142 Posty

(artgregor)
Stały Bywalec
Do 9 roku życia dzieci maja możliwość korzystania ze świetlicy po szkole SFO ok 2900 za miesiac 13-16.30 , przyszkolne kluby sportowe np FFO 2000 za miesiac 13-16
Pózniej po 9 roku tak jak zaobserwowałem dzieci same siedzą w domu do przyjazdu rodziców
Tak okazjonalne pilnowanie np sobota , czy nocka to wiadomo rodzic zapłaci więcej , ale tez jak widzę po sobie lepiej dogadać sie np "po sąsiedzku " - tak to wyglada u mnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
artgregor napisał:
Do 9 roku życia dzieci maja możliwość korzystania ze świetlicy po szkole SFO ok 2900 za miesiac 13-16.30 , przyszkolne kluby sportowe np FFO 2000 za miesiac 13-16
Pózniej po 9 roku tak jak zaobserwowałem dzieci same siedzą w domu do przyjazdu rodziców
Tak okazjonalne pilnowanie np sobota , czy nocka to wiadomo rodzic zapłaci więcej , ale tez jak widzę po sobie lepiej dogadać sie np \"po sąsiedzku \" - tak to wyglada u mnie

Co ty jakas propagande siejesz? SFO i kluby sportowe? I to jeszcze norweskie? Zeby sie dziatwa niedajboze integrowala z elementem lokalnym?
A jezeli sasiad jest norwegiem to rowniez powierzysz swoj skarb takim niepewnym rencom?

Wstyd i skaranie z takimi radami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
142 Posty

(artgregor)
Stały Bywalec
No ten komentarz mnie zaskoczył - no tak sie składa ze s rodakami mam minimalny kontakt ,największy to po przez to forum , gdzie teraz sie spostrzegłem ze znowu mnie wciąga z czego nie jestem zadowolony gdyż uważam ze prowadzą go banda złodziei
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
142 Posty

(artgregor)
Stały Bywalec
HotLips napisał:
artgregor napisał:
Tak okazjonalne pilnowanie np sobota , czy nocka to wiadomo rodzic zapłaci więcej , ale tez jak widzę po sobie lepiej dogadać sie np \\\"po sąsiedzku \\\" - tak to wyglada u mnie

Co ty jakas propagande siejesz? SFO i kluby sportowe? I to jeszcze norweskie? Zeby sie dziatwa niedajboze integrowala z elementem lokalnym?
A jezeli sasiad jest norwegiem to rowniez powierzysz swoj skarb takim niepewnym rencom?

Otwrzylas nwy temat z czemu calkiem sprzecznym co przed chwila TU napisalas - cos nie tak - jakby moja córa powiedziała to jakis LOL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(jasta 102)
Stały Bywalec
HotLips napisał:
artgregor napisał:
Tak okazjonalne pilnowanie np sobota , czy nocka to wiadomo rodzic zapłaci więcej , ale tez jak widzę po sobie lepiej dogadać sie np \\\"po sąsiedzku \\\" - tak to wyglada u mnie

A za 50 nok masz pewne rence? Za 50 to mozna tv ogladac a dziecko niech spi w innym pokoju. Ja bym sie bal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
artgregor napisał:
HotLips napisał:
artgregor napisał:
Tak okazjonalne pilnowanie np sobota , czy nocka to wiadomo rodzic zapłaci więcej , ale tez jak widzę po sobie lepiej dogadać sie np \\\\\\\"po sąsiedzku \\\\\\\" - tak to wyglada u mnie

Otwrzylas nwy temat z czemu calkiem sprzecznym co przed chwila TU napisalas - cos nie tak - jakby moja córa powiedziała to jakis LOL

LOL to dobry komentarz do mojego komentarza
Lubie sobie cos sarkastycznie popisac, a interpretacja nalezy do odbiorcy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
jasta 102 napisał:
HotLips napisał:
artgregor napisał:
Tak okazjonalne pilnowanie np sobota , czy nocka to wiadomo rodzic zapłaci więcej , ale tez jak widzę po sobie lepiej dogadać sie np \\\\\\\"po sąsiedzku \\\\\\\" - tak to wyglada u mnie

A za 50 nok masz pewne rence? Za 50 to mozna tv ogladac a dziecko niech spi w innym pokoju. Ja bym sie bal

Moje rence som spracowane cienzkom pracom.
Ludzie siem mnie bojom bo ja z ostrym nozem latam i we flakam siem grzebiem.

Tak bajdilajem to podobniez cienzkom pracom ludzie siem bogacom, a 50 kr tu i 50 kr tam to daje dobry stan konta na koniec tygodnia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok