Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

polskie profesory pierwszego sortu. - Norwegia

Czytali temat:
sM M Jan Maryjan Szymon Kapuściński marek zegarek hei!sandokan Josephvol.2 smith noregg HeartB sykel (859 niezalogowanych)
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
Josephvol.2 napisał:
wiadomosci.onet.pl/forum/krystyna-pawlow...03792203,czytaj.html

proces procesem, ale komentarz, nie wydaje mi się żeby nie był prawdziwy:

sorella :\"Wczoraj Onet demonstrował filmik z konferencji Pani profesor Pawłowicz, która najpierw przyczepiła się do dziennikarki francuskiej, potem jej zarzuciła, że nie mówi po polsku a jest w Polsce, więc powinna mówić po polsku (dziennikarka miała tłumacza) a na koniec zapytała, czy wszyscy wiedzą, gdzie ona, czyli Pawłowicz, ma francuską telewizję i wyprosiła ich z sali. Oczom i uszom nie wierzyłam, jak ktoś z tytułem profesora i w dodatku reprezentujący partię rządzącą w Polsce może się okazać takim głąbem, tak zlekceważyć gości, bo w końcu obcokrajowiec dziennikarz jest w naszym kraju gościem i należy mu się szacunek, tym bardziej, gdy zachowuje się jak na gościa przystało. Jestem w stanie uwierzyć Olejnik, bo po tym \"występie\" pani Pawłowicz należał się zdecydowanie Nobel. Z prostactwa\"

w latach 2006-2008jak pracowałem zagramanicą to wszędzie śmiali się z elity która rządziła w PL. Obcokrajowcy pytali mnie jak to możliwe że tacy ludzie rządzą, kto ich wybrał?

Teraz znowu to samo...

Mowisz,ze zagramanica sie smiali?
A gdzie to jest, ta zagramanica ?
No szkoda ,ze smiali sie tylko w latach 2006-2008.
A co pozniej juz sie nie smiali i o nic nie pytali ?
Nie pytali o teoretyczne panstwo, blizej znane jako
H...,Dupa I Kamieni Kupa i jego wspanialego prezydenta o licznych walorach intelektualnych?

Naprawde nikt nie zapytal o nic ?
Nie bylo zadnych pytan?
Nikt nie chcial wiedziec nic o aferach ,powszechnej korupcji i ucieczce milionow mlodych Polakow z zielonej wyspy?
Nie interesowalo ich to?
To moze ta francuska dociekliwa dziennikarka zapytala wielebnego Komorowskiego o jego
zeznania w procesie z Sumlinskim,bo jak wiadomo,rzetelnosc naszych tvn,tvp i polsatu
nie pozwolila przeprowadzic transmisji z przesluchania Krola BULA ?
W imie tej samej rzetelnosci zajela sie w tym czasie sniadaniowa kanapka pani prof. Pawlowicz.
Ten twoj wpis to takie podgrzewanie kanapek i bicie piany.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
Jabin z Hazo napisał:
W imie tej samej rzetelnosci zajela sie w tym czasie sniadaniowa kanapka pani prof. Pawlowicz.

Gwoli ścisłości i przede wszystkim rzetelności, to rzeczona pani Pawłowicz, nie jest jak na razie Profesorem.
Owszem, jest Doktorem Habilitowanym, jednak nie jest jeszcze profesorem i długo nie będzie, pomimo tego iż jest taka chrapka, niejakiego obecnego prezesa i prezydenta rządzącej partii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Takie szybkie przypomnienie historii 2005-2007 od strony podatków, spec-ustaw i ogólnie od strony „mądrych” ruchów władzy PiSowskiej:

Pis przejęło po SLD w 2005 rządy w okresie gospodarczej prosperity, jednak w dwa lata zdążyli rozwalić podatki, lobbując na rzecz najbogatszych (zlikwidowanie 3 progu, zniesienie podatku spadkowego, czyli w praktyce umożliwienie powstawania funduszy rodzinnych na wzór Luksemburskich funduszy rodowych dla najbogatszych). Pisowcy u władzy eksperymentowali też z obniżeniem podatków bezpośrednich, czyli bogaci płacą mniej, i z podwyższeniem podatków pośrednich, czyli wyższe ceny dla biednych. W tym miejscu muszę przyznać, że tu PO też nie jest święte, ale co innego łatać budżet w ciężkim kryzysie światowym, a co innego bezczelnie wspierać wpływowych magnatów, jednocześnie twierdząc, że jest się partią ludzi biednych – tak jak czyni to PiS…

Dalej: Zyta Gilowska obniżyła składkę emerytalną i rentową, więc ZUS już totalnie wpadł w czarną dziurę, czego bezpośrednim efektem jest podwyższenie wieku emerytalnego.

Dalej: populistyczny plan tego „myślącego inaczej” i oszusta Kaczyńskiego „mieszkania dla młodych”. Ów plan był bublem ustawowym, który sprawił, że w ciągu miesięcy zostało zrujnowane budownictwo, dał natomiast zarobić na idiotycznych kredytach szybko działającym bankom (ludzie się w nich potopili) i wywindował o ponad 200% ceny mieszkań na rynku pierwotnym i wtórnym. W efekcie Kaczyński osiągnął efekt dokładnie odwrotny od zamierzonego – bogate banki stały się jeszcze bogatsze a bogaci deweloperzy zaczęli budować tylko dla bogatych ludzi – mniejsi popadali. Kaczyński w pełnej krasie, niestety to już szkoda nieodwracalna.

Dalej: pisowcy zdążyli rozwalić prokuraturę. Na polską scenę polityczną wkroczył bowiem kaleka i miernota jedyny we własnej skali, mister Ziobro, łączący stanowiska ministra sprawiedliwości i prokuratora generalnego – patologia władzy pełną gębą, zatrzymania niewinnych ludzi, których nie lubił Kaczyński, paraliż pracy prokuratur w całym kraju i grożenie sędziom, którzy uniewinniali kolejnych zatrzymanych i umarzali dęte polityczne sprawy, wykazując amatorszczyznę i patologię działań Ziobry.

Dalej: PiS sparaliżowało polską transplantologię z powodów jak punkt wyżej, czyli setki zgonów, bo z klucza politycznego ścigali niewinnych lekarzy,

Dalej: pisowcy rozwalili telewizję publiczną i trzy programy Polskiego Radia (słynna nocna ustawa i wymiana w ciągu doby całej obsady KRRiT na swoich ludzi z partii)…

Można by wymieniać długo co jeszcze zdążyli w kraju zniszczyć; na przykład minister skarbu w rządzie PiS Jasiński (cała kariera komunisty w PZPR, potem oczywiście Kaczyński go przygarnął) zafundował nam najwyższe ceny gazu w Europie, ale jak wracał z totalnie zawalonych negocjacji od Gazpromu, „telewizja publiczna Kaczyńskich” robiła z niego bohatera narodowego. Dopiero Pawlak (którego też nie trawię) odkręcił amatorskie ustalenia kontraktu o dostawy gazu i zbił ceny. Może jeszcze dorzucę Giertycha-koalicjanta PiSu, który zdążył zdemolować prawo pracy, wymyślając super-urlopy macierzyńskie na modłę Bismarcka z początku XX wieku, czym zamknął rynek pracy dla kobiet (niektórzy twierdzą, że taki był jego zamysł). Rozkręcił patologię becikowym, przejechał walcem edukację wyrzucając z lektur najwartościowszych pisarzy, jak Gombrowicz, czy pamiętniki Witkacego, bo nie były odpowiednio hurra-patriotyczne i świątobliwe.

Jeszcze cud – puenta dwóch lat wpędzania kraju do trzeciej ligi: już po przegranych wyborach, w ostatni dzień rzutem na taśmę ministerstwo środowiska z PiSowskim Janem Szyszko na czele próbowało przelać łącznie 39 milionów dla Rydzyka bez dokumentów, podpisów, ale w szczytnym celu, bo na nieistniejące źródła geotermalne. W ostatniej chwili PO powstrzymało ten przekręt. 12 milionów poszło w piach (w sensie na wystawne życie mister Rydzyka, 27 milionów uratowano i przelew cofnięto – to również w związku z tym Rydzyk jeździł do znienawidzonego Parlamentu Europejskiego otoczony akolitami PiS i biadolił, że Tusk to Hitler i go prześladuje, bo mu nie pozwolił ukraść 27 milionów.

PO święte nie jest, ale w porównaniu do złodziei, amatorów, krętaczy i oszołomów z PiS to partia super-profesjonalna, a PiS może się bronić jedynie lewymi zestawieniami i płatnymi trollami w necie.
Prywatyzacja HUTY T.Sendzimira i sprzedaz wiekszosci udzialow hindusom,klepniete na odchodne w czerwcu 2007r.
Minister Polaczek jak nazwa do niego pasuje,zatrzymal PKP Cargo probujac podwyzszac mytto na przewoz przez polske towarow z zagranicy,jako kraj tranzytowy byla to zyla zlota,i ukraina,rosja zmienila partnera na Slowacje.
Embargo nalozone przez Rosje na Polske

A ciemny lud to kupuje… „
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
A Ty Jabin z Hazo z takim nochalem,bezdzietny jak Kaczynski idealnie sie nadajesz do PiS-u taka partia trolli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Josephvol.2 napisał:

sorella :\"Wczoraj Onet demonstrował filmik z konferencji Pani profesor Pawłowicz, która najpierw przyczepiła się do dziennikarki francuskiej, potem jej zarzuciła, że nie mówi po polsku a jest w Polsce, więc powinna mówić po polsku (dziennikarka miała tłumacza) a na koniec zapytała, czy wszyscy wiedzą, gdzie ona, czyli Pawłowicz, ma francuską telewizję i wyprosiła ich z sali. Oczom i uszom nie wierzyłam, jak ktoś z tytułem profesora i w dodatku reprezentujący partię rządzącą w Polsce może się okazać takim głąbem, tak zlekceważyć gości, bo w końcu obcokrajowiec dziennikarz jest w naszym kraju gościem i należy mu się szacunek, tym bardziej, gdy zachowuje się jak na gościa przystało. Jestem w stanie uwierzyć Olejnik, bo po tym \"występie\" pani Pawłowicz należał się zdecydowanie Nobel. Z prostactwa\"

w latach 2006-2008jak pracowałem zagramanicą to wszędzie śmiali się z elity która rządziła w PL. Obcokrajowcy pytali mnie jak to możliwe że tacy ludzie rządzą, kto ich wybrał?

Teraz znowu to samo...

Wyksztalcenie nie nobilituje prostaka, ktorym sie jest z wyboru swiadomego.

Polska moze poszczycic sie wyjatkowa menazeria polityczna. Moze niedlugo polska Chruszczow w spodnicy zdejmie buta I bedzie argumentowala na mownicy sejmu?

Krystyna Pawłowicz przegrywa proces z Moniką Olejnik - Forum - Wiadomości w Onet wiadomosci.onet.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
sykel
(sykel)
Wiking
Remigrant napisał:
Jabin z Hazo napisał:

Gwoli ścisłości i przede wszystkim rzetelności, to rzeczona pani Pawłowicz, nie jest jak na razie Profesorem.
Owszem, jest Doktorem Habilitowanym, jednak nie jest jeszcze profesorem i długo nie będzie, pomimo tego iż jest taka chrapka, niejakiego obecnego prezesa i prezydenta rządzącej partii.

tu sie nie mundruj zlodzieju po wieczorowce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
Remigrant napisał:
Jabin z Hazo napisał:

Wszystkie Ryski to porzadne chlopy...
I tak zastanawiam sie, czy twoj stan umyslu to: porazka systemu edukacji ,czy sukces
podawania fluoru,ale najprawdopodobniej obie rzeczy naraz.
Widzisz,myslales,ze nauka w szkole to strata czasu i zle na tym wyszedles.
Jakbys wykorzystal czas ,jaki spedziles w podstawowce do nauki ,a nie do zbijania bakow
i palenia papierosow w kiblu,to bys sie dowiedzial od nauczyciela,ze PROFESOR to tytul lub stanowisko.
Ale ty tego nie wiesz bo niby, skad masz wiedziec ?
Koledzy ze szkolnego kibla tez tego nie wiedzieli i ci nie powiedzieli.
Pani profesor Pawlowicz pracowala na uczelni na stanowisku profesora nadzwyczajnego
i grzecznosc wymaga ,aby ja tak tytulowac.
I jesli chcesz miec pretensje i zarzucic nierzetelnosc to powinienes to zrobic w stosunku do autora watku ,albo cytowanego wpisu z onetu, bo tam jest mowa o tytule profesorskim,
ktorego Pawlowicz nie ma.
Zastanow sie nastepnym razem przed wyslaniem komentarza,czy ogarniasz temat ,aby nie wyjsc na nierozgarnietego gbura i prostaka,jak to bylo tym razem.
Trzymka!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
WilhelmTell82 napisał:
A Ty Jabin z Hazo z takim nochalem,bezdzietny jak Kaczynski idealnie sie nadajesz do PiS-u taka partia trolli

No nie mow ,ze ci sie nie podobam.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
Josephvol.2 napisał:
Jabin z Hazo napisał:
Josephvol.2 napisał:

sorella :\\\\\\\"Wczoraj Onet demonstrował filmik z konferencji Pani profesor Pawłowicz, która najpierw przyczepiła się do dziennikarki francuskiej, potem jej zarzuciła, że nie mówi po polsku a jest w Polsce, więc powinna mówić po polsku (dziennikarka miała tłumacza) a na koniec zapytała, czy wszyscy wiedzą, gdzie ona, czyli Pawłowicz, ma francuską telewizję i wyprosiła ich z sali. Oczom i uszom nie wierzyłam, jak ktoś z tytułem profesora i w dodatku reprezentujący partię rządzącą w Polsce może się okazać takim głąbem, tak zlekceważyć gości, bo w końcu obcokrajowiec dziennikarz jest w naszym kraju gościem i należy mu się szacunek, tym bardziej, gdy zachowuje się jak na gościa przystało. Jestem w stanie uwierzyć Olejnik, bo po tym \\\\\\\"występie\\\\\\\" pani Pawłowicz należał się zdecydowanie Nobel. Z prostactwa\\\\\\\"

Teraz znowu to samo...

Mowisz,ze zagramanica sie smiali?
A gdzie to jest, ta zagramanica ?
No szkoda ,ze smiali sie tylko w latach 2006-2008.
A co pozniej juz sie nie smiali i o nic nie pytali ?
Nie pytali o teoretyczne panstwo, blizej znane jako
H...,Dupa I Kamieni Kupa i jego wspanialego prezydenta o licznych walorach intelektualnych?

Naprawde nikt nie zapytal o nic ?
Nie bylo zadnych pytan?
Nikt nie chcial wiedziec nic o aferach ,powszechnej korupcji i ucieczce milionow mlodych Polakow z zielonej wyspy?
Nie interesowalo ich to?
To moze ta francuska dociekliwa dziennikarka zapytala wielebnego Komorowskiego o jego
zeznania w procesie z Sumlinskim,bo jak wiadomo,rzetelnosc naszych tvn,tvp i polsatu
nie pozwolila przeprowadzic transmisji z przesluchania Krola BULA ?

Komor to taki folklor, pieprznie jakąś głupotę ktoś się skrzywi ktoś zaśmieje, parę memow powstanie i tyle.

Kaczor pokazał w temacie Gruzji jakim był nieobliczalnym miernotą , mało wojny ruskim nie wypowiedział bo to ruskie zawsze złe i wszystkiemu winne. Raport NATO potem pokazał że to Gruzja zawiniła.
Wśród ludzi o podobnym stanie umyslu do twoje zapewne panuje przekonanie że to zmowa NATO z ruskimi przeciw Polsce, wytłumaczenie jest proste.

Co Do do peło, nie o tym temat założyłem, ale widać jedynym sposobem jest zmiana tematu, to oni świeci nie są, jednak dużo bardziej subtelni od takich oszołomów jak powyżej.

Do Gruzji polecialy same miernoty:
-Prezydent Polski
-Prezydent Litwy
-Prezydent Ukrainy
-Prezydent Estoni
-Premier Lotwy
(plus prezydent Gruzji w Tbilisi)
Takiego nagromadzenia miernot o podobnym do mojego stanie umyslu jeszcze swiat nie widzial.
Gruzini nazwali ulice i plac imieniem tej miernoty Kaczynskiego.
Jaki musza oni miec stan umyslu te gruzinskie oszolomy,no powiedz jaki ?

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
Josephvol.2 napisał:

A dlaczego mieli w takiej sytuacji nie nazywać ulic jego nazwiskiem?
Przywódcy państw które zawsze psioczyły na ruskich...
tylko szczegół taki że NATO, taka niezbyt przyjazna ruskim organizacja, dowiodła że to Gruzja dymu narobiła, a prezydent debil poleciał i wstawił się bo była okazja, nie weryfikując faktów.
Ośmieszył Polskę i wystawił na szwank wiarygodność państwa w szeregach NATO, jak innym razem to ruskie namieszają i Polski prezydent będzie chciał coś wskórać na arenie międzynarodowej to inni będą mieli pretekst żeby mieć Polaków w dupie bo .............. tłumaczyć nie trzeba.

Jesli tak bardzo boisz sie osmieszenia,to po prostu musisz przestac pisac bzdury.
To jest najlepsza metoda na unikniecie tego czego sie tak boisz.
NATO nic nie udowadnialo,bo sie ta sprawa nie zajmowalo.
I to jest pierwsze klamstwo,ktore osmiesza caly twoj wywod.
Sprawa wojny w Gruzji zajmowala sie miedzynarodowa komisja pod przewodnictwem Szwajcarki Heidi Tagliavini.(O ile mnie pamiec nie myli Szwajcaria nie nalezy do NATO)
Po drugie, ta komisja stwierdzila,ze obie strony sa winne ,a nie sama Gruzja, jak klamiesz
po raz kolejny.
www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/rapo...e-strony,110590.html
Po trzecie komisja badala sprawe dziesiec miesiecy by ustalic fakty i obciazanie Kaczynskiego,
ze niezweryfikowal faktow w kilkanascie godzin, w sytuacji gdzie Rosja atakuje besposrednio teren Gruzji jest po prostu glupota.
Wypisujesz klamstwa,manipulujesz faktami i nazywasz prezydenta debilem -typowa soviecka taktyka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok