Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

NAV a wgląd do listy pasażerów !!!! - Norwegia

69 Postów
Początkujący
Właśnie kolega dostał pisemko z NAV o wstrzymaniu zasiłku . Tak, był w Polsce przez 2 tygodnie oczywiście na lewo. Pytanko czy NAV namierzył go po bilecie lotniczym czy też po wypłacie z bankomatu za bramkami na lotnisku ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
a jak wysłał melding ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
Radoslaw O
(radekradek77)
Nowicjusz
mogli do niego zadzwonic a w telefonie odezwala sie sekretarka po polsku,lub niezglosil sie na wezwanie,albo wyplacal pieniadze poza granicami NO,liste pasazerow oczywiscie jest mozliwa zasilek stracil napewno na 8tygodni.Wyjezdzajac z NO nalezy powiadomic NAV tel,lub osobiscie zanim sie wyjedzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
bad harry napisał:
a jak wysłał melding ?

Dobre pytanie ! Przecież wszyscy nie wyjechali a kamerki nikt nie włącza przy wypełnianiu karty . Akurat z odmeldowaniem to jest najmniejszy pikuś !!! tel wyłączony , z bankomatu ani grosza zostają dwie opcje : lista pasażerów lub to że wypłacił za bramkami na lotnisku i to właśnie mnie ciekawi bo jemu do śmiechu na razie nie jest jutro idzie to wyjaśniać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
   Może za bilet lotniczy zapłacił własną kartą? Lista pasażerów również jest prawdopodobna, z uwagi na walkę z "terroryzmem" (czytaj: rozbudowę świata Wielkiego Brata) jest dostępna dla różnych służb.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
a skąd NAV moze wiedziec gdzie on wypłącił pieniądze, o tym wie tylko bank a bank jest zobowiazany do milaczenia na temat miejsc wypłącania pieniedzy. Dla mnie w gre wchodzi opcja, o ktorej nikt nie powiedzial - ktos życzliwy go podkablowal. I nav sprawdzil listy pasazerow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
pytałem na początku jak wysłał melding bo najbardziej prawdopodobna opcja to IP z polski .
bank nie wchodzi w rachube
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
Radoslaw O
(radekradek77)
Nowicjusz
Telefon niemoze byc wylaczony od 8-16 od poniedzilku do piatku.Rejestrujac sie w NAVpodajesz tel KONTAKTOWY wiec powinien byc wlaczony i ODBIERANY 6725.... tak zaczynajasie wszystkie nr z NAV konzowki sa inne dla poszczegulnych placowek.Ja lece jutro powiadomilem nav zapytali od kiedy do kiedy i jak wroce zglosic sie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
radas napisał:
Telefon niemoze byc wylaczony od 8-16 od poniedzilku do piatku.Rejestrujac sie w NAVpodajesz tel KONTAKTOWY wiec powinien byc wlaczony i ODBIERANY 6725.... tak zaczynajasie wszystkie nr z NAV konzowki sa inne dla poszczegulnych placowek.Ja lece jutro powiadomilem nav zapytali od kiedy do kiedy i jak wroce zglosic sie

Z tym telefonem to prawda ? Proszę o jakieś potwierdzenie bo na szkoleniu nic o tym nie mówili .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Hilton napisał:
a skąd NAV moze wiedziec gdzie on wypłącił pieniądze, o tym wie tylko bank a bank jest zobowiazany do milaczenia na temat miejsc wypłącania pieniedzy. Dla mnie w gre wchodzi opcja, o ktorej nikt nie powiedzial - ktos życzliwy go podkablowal. I nav sprawdzil listy pasazerow.

Może bank jest zobowiązany, może nie jest. Wyłudzenie pieniędzy od NAV jest przestępstwem. Jakie uprawnienia w takim przypadku ma norweski aparat sprawiedliwości? Podkablowanie jest prawdopodobne, jednego konkurenta mniej na rynku pracy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok