Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Wychowanie dzieci w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
1 Post
Sevin
(Sevin)
Wiking
Witam wszystkich serdecznie, jestem tutaj nowa, nie mieszkam w Norwegii. Mój mąż tutaj pracuje i namawia mnie do przyjazdu na stałe razem z dziećmi ( mamy dwójkę 3 i 10 lat, a trzecie w drodze) Mam jednak obawy, ponieważ słyszałam, że ciężko tutaj wychowuje się dzieci, trzeba bardzo uważać, bo często nawet z błahych powodów doczepia się Barnevernet. Jest to podstawowa obawa, która powstrzymuje mnie przed wyjazdem. Drugą obawą jest to, że ani ja ani mój mąż nie znamy języka. Proszę poradźcie coś w tych tematach, tyle słyszałam o odbieraniu polskich dzieci przez Norwegów, ale być może to plotki, Pozdrawiam serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
marek m
(mmrp)
Wiking
To zależy w jakie środowisko trafisz, jacy sąsiedzi...Mój kuzyn aby nie stracić dzieci -przez "życzliwość" holenderskiego sąsiada ożenionego z polką musiał wyjechać do Polski, bo zostawił 6-cio letnią córkę w domu pod opieką 16-to latki----na kilka godzin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(PiotrGroehl)
Wiking
bez jezyka bedzie ci ciezko pioniewaz musisz sie dogadywac z nauczycielami i pomagac dziecia w szkole ale poza tym ja mieszkam tu kilka lat moja corka chodzi do przedszkola i jakos nie mamy zadnych problemow. znam wielu polakow mieszkajacych tu i nikomu nie odbierali dzieci. co do odbierania dzieci wiekszosc to ploty. najlepiej przestrzegac trochu ich prawa i zasad i bedzie dobrze powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok