Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Jesteś w błędzie bo w POlsce minimalna 1300zł. W Grecji do około 10.000 E rocznie jest kwota wolna od podatku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Adrian Kapusta
(Basko1)
Wiking
ZAPRASZAM DO WPISÓW , REFLEKSJI NA TEMAT FILMU SEJMOWE WIEZIENIE ,PRAWDZIWEJ HISTORII POLSKIEGO BIZNESMENA KTÓRY TERAZ CHCE OBALIĆ SYSTEM KTÓRY NISZCZY LUDZI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Adrian Kapusta
(Basko1)
Wiking
Może jestem w błędzie co do kwoty ale fakt jest taki że w Polsce mamy większy kryzys niż w Grecji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Basko1: O czym ty w ogole opowiadasz czy biznesmen Stonoga wie co opowiadasz reklamujac jego profil? Placa minimalna to jest cos dobrego? Znaczy sie najlepiej dajmy place minimalna z 15 000 PLN na miesiac skoro poprostu mozna ja od tak sobie podwyzszac.

Placa to umowa miedzy zleceniodawca a zleceniobiorca. Czyli pracownik np. wykonuje dane zadania dla pracodawcy. I jak np. bedzie pare milionow niedoswiadczonych pracownikow bez wyksztalcenia lub z wyksztalceniem ktorego nieda sie praktycznie zastosowac to ich praca bedzie bardzo malo warta wiec nikt za nia duzo niezaplaci bo jak bedzie musial duzo zaplacic to np. kupi robota z czytnikiem karty i skanerem zamiast zatrudnic kasjera chociazby. I wszystkiego bedzie paru ochroniarzy pilnowac ktorzy i tak musza byc bo kasjer nie bedzie gonil zlodzieja ktory cos w sklepie ukradnie bo nie ma tego na liscie obowiazkow.

Stonoga o ile wiem popiera kapitalizm.... a placa minimalna coz ma miec do bankructwa panstwa skoro w kapitalizmie to nie panstwo placi pensje.... nieliczac sadownictwa, wieziennictwa, policji i wojska ale tam potrzebni sa wykwalifikowani pracownicy wiec i pensje sa odpowiednie aby takowych pozyskac.

Tak czy inaczej nie marnujcie glosow ludzie i glosujcie na Partie Korwin.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Adrian Kapusta
(Basko1)
Wiking
Komentarze o placy to nie komentarze do polityki Stonogi tylko do Twojego stwierdzenia o sciagnięciu Kryzysu jak w Grecji po wyborach Polacy to Twardy naród dlatego jeszcze tego kryzysu nie ogłoszono ale on jest !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Chodzi mi o stosunek dlugu publicznego w stosunku do PKB. Nie o place minimalna ktora jest kosztem prywatnych przedsiebiorcow i jak bedzie za wysoka beda poprostu bezrobotni bez zadnej placy bo przedsiebiorcy opuszcza kraj i gdzie indziej beda inwestowac i cos budowac.

Chyba ze zechcesz bezrobotnym rozdawac pieniadze na kredyt to wtedy dlug publiczny rzeczywiscie szybko pobije Grecje a inflacja sprawi ze zlotowki beda tyle warte co dolary Zimbabwe.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Basko1 napisał:
Czyli Pis to kolejna elita która bd realizować swoje interesy a nie interesy Narodu wiec po pis psl sld petru to jeden Chu.

..... razem z Korwinem czy jakimś innym amatorem ludzkiej naiwności.

Płacą wam za tą agitacje czy jak?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Czy jemu placa to nie wiem. Lecz ja wykonuje patriotyczny obowiazek wobec mojego Slowianskiego kraju oraz dzialam w swoim wlasnym interesie poniewaz chcialbym kiedys wrocic do Slowianskiej wolnej kapitalistycznej Polski i nie musiec sie ubiegac o pozwolenie na zamieszkanie w Rosji aby moc zyc w czyms przyblizonym do kapitalizmu i w Slowianskim kraju bez muzolstwa i niemieckiej wladzy.

Jak inaczej mozna walczyc o Polske z POPiSowska banda Kaczora i Donalda skoro przejeli wszystkie media w ktorych co chwila sieja swoja propagande do ludzkich umyslow. Mozna jedynie uzyc internetu na ktorym kazdy moze przedstawic swoja ideologie i swoje racje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Adrian Kapusta
(Basko1)
Wiking
Dokładnie ale PKB z palca się nie bierze wiec jest wypracowany za marne pieniądze przez polskiego robotnika a tania siła robocza pozwala polskim przedsiębiorcom wybić się na rynkach europejskich ( produkować i sprzedawać) Koszty produkcji mniejsze wiec Kraj jeszcze sobie radzi bo robotnik znosi to że robi za darmo , w Polsce nie ma zbyt wiele miejsc pracy zwłaszcza w małych mjeiscowościach u mnie w okolicy do iNTERMARSCHE ŻEBY SIĘ DOSTAĆ DO PRACY NA KASĘ ZA 4,5 PLN TRZEBA MIEĆ ZNAJOMOŚCI
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
PKB bierze sie z produkcji w kraju. A z tymi Polskimi przedsiebiorcami to Ci sie cos pomylilo i miales chyba na mysli niemieckich kolegow Donalda oraz Portuglaskich jego tuby w Sejmie Kopaczowej. Ile wielkich firm wspieranych przez UE oraz korporacyjno socjalistyczny rzad ma Polskiego wlasciciela? Takie firmy sie niszczy zeby szkop mogl zarobic bo UE to szkopska IV Rzesza a Donald im sluzy podobnie jak jego dziadek kotry podpisal volksliste.

Co do Kaczora to gada i gada ze niby niemcow nielubi a jak co do czego przyszlo i byl u wladzy to wszystko podpisal bez jakania sie co szkopy chcialy. A ukrami volksdeutschami paraduje chetnie przy banderowskich flagach. Tak ze prezydent Czech musi o Wolynskiej zbrodni przypominac bratniemu Slowianskiemu narodowi Polskiemu. Wiec taka to socjalistyczna wladza jest w Polsce korporacjonistyczna dbajaca o interesy obcych panstw.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok