Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1449 niezalogowanych)
107 Postów
Kasia kkkkk
(Kosacha)
Początkujący
Status 'pendlera' maja np. Ci pracownicy ktorzy swoje miejsce zamieszkania maja poza Norwegia, ale w Norwegii placa podatki bo tu pracuja. To bardzo charakterystyczne zjawisko zwlaszcza w branzy oil&gas gdzie ludzie pracuja w rotacjach np. 14 dni w pracy i 14 dni w domu, wtedy spelniaja warunek 'wizyty co 3 tyg. w kraju'.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
status pendler-zona i/lub nieletnie dzieci w PL,niezaleznie ile razy w roku sie ich odwiedza,badz pod pewnymi warunkami mieszkanie w PL

co do tematu watku,zreszta z 20 razy to juz bylo omawiane

www.powroty.gov.pl/powrotnik/podatki/roz...e_a_dochody_z_wiecej

prosta tabelka,proste wyliczenia i zycze samych zwrotow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
właśnie oglądałem wywiad w TVN 24 o podatkach polaków pracujących za granicą .
informacje podane przezemnie wcześniej potwierdziły się czyli pomimo że nie miało się żadnego dochodu w polsce trzeba złożyć w PL w urzędzie skarbowym PIT i WYKAZAĆ DOCHÓD Z ZAGRANICY . tak stanowi prawo . oczywiście dla tych którzy mają meldunek w polsce .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Harry, "az żem siem zaczensła ze strachu". spoko twa ciocia to jakas szycha chyba jest skoro jej na tvn nawet słuchaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
a widzisz , czasy komunizmu przeżyła a jednak ma posłuch
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ja tez czasy komunizmu przezyłam, nawet czynnie pomagałam mamie w staniu w kolejkach, bo byłam juz duza dziewczynką. Hary przepisy sie zmienily, w 2007 roku nie trzebabyło składc pitu jesli juz rok sie pracowalo w Norwegii. Ale panstwo polskie wzielo sie na sposob, aby sprawdzic jak sie Polakom na obczyżnie zyje... bo do dzis naprodukowali setki debilnych artykułów jak to ta emigraca Polakom daje w dupę i jak my to wraca do Polski chcemy prawo nie działa wstecz, wiec mnie juz nie obejmuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
zmów ci komputer wysiadł że cię nie było
to zmień model na nowszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nie mogę, ten ma dopiero 2 latka i mam do niego sentyment, wgralam nawet nowego windowsa, popiesciłam, pocalowalam i śmiga. Kupie mu tylko jescze taka piankowa kurteczkę, zeby na lotnisku sie nie przeziebił.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking

to kup mu jeszcze czepeczkę i szaliczek albo najlepiej nie bierz go w podniebne podróże bo mu jeszcze zmiana cisnienia na pamięć wpłynie i stracisz ważne pliki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok