Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Z ta wielopostaciowoscia to roznie bywa... Czasem zabawnie...
Moja kolezanka twierdzi, ze: "...kazda mloda dziewczyna wychodzac za maz jest gleboko przekonana ze to Sulejman Wspanialy. Potem zas zdarza sie, ze z dnia na dzien dochodzi do wniosku, ze trafil jej sie Wielki Mongol..."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Albo Wielki Ogon
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
jasta102 napisał:
Albo Wielki Ogon

Czy masz na mysli to, co ogon ma miedzy udami?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie
to kim jest

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(thung love)
Wiking
WujekJanek napisał:
jasta102 napisał:
aż zajrzałem z ciekawości, czy to nie Renata ma dość Tomasza Jerzego

Nie wiem czemu ty tak ze szlachetnie szlacheckiego herbu sie nasmiewasz...

Przy okazji (dla osob nie w temacie wtret niezrozumialy, przepraszam) kims tam kto interesuje sie heraldyka rozmawialem i ponoc OGON jako taki jest poza pewnymi wyjatkami w heraldyce unikany, jako element plugawy.

Dla przykladu, nawet w herbie OGONCZYK ogona brak. Sa za to: "W polu czerwonym pół toczenicy srebrnej, na której zaćwieczona (znaczy sie chyba cwieka niezlego ktos komus zabil) takaż rogacina (nawiazanie do bydla rogatego???). W klejnocie dwie ręce panieńskie w szacie srebrnej, wzniesione do góry. (moze wzniesione w modlitwie do Boga, tylko o co ta modlitwa???). W pierwotnej, XIV wiecznej wersji, ramiona w klejnocie były w rękawach błękitnych, obszytych dzwonkami (czyzby nawiazanie do czapki blazenskiej???)."

Na uwage zasluguje tez herb Amadej. W polu czerwonym orzel niepelnosprytny, jako ze bez ogona. inne nazwy tegoz herbu to: Hamadaj, Hamadej, Hamadejowa, Hamadziej, Orłek bez ogona

przeciez on swoj herb wstawil
dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/1588414

1415БуйвидыBuywid (Bujwid)герб собственный

i nie obrazaj ludzi pokrzywdzonych przez jaste

Rodzice

Walenty Jaźwiński h. Grzymała Kamila Zagajewska h. Ogończyk ślub: w roku 1851
www.sejm-wielki.pl/b/sw.170065
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
sugerujesz ogonie, że my kuzyny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
thung love napisał:
WujekJanek napisał:
jasta102 napisał:
aż zajrzałem z ciekawości, czy to nie Renata ma dość Tomasza Jerzego

Nie wiem czemu ty tak ze szlachetnie szlacheckiego herbu sie nasmiewasz...

Przy okazji (dla osob nie w temacie wtret niezrozumialy, przepraszam) kims tam kto interesuje sie heraldyka rozmawialem i ponoc OGON jako taki jest poza pewnymi wyjatkami w heraldyce unikany, jako element plugawy.

Dla przykladu, nawet w herbie OGONCZYK ogona brak. Sa za to: "W polu czerwonym pół toczenicy srebrnej, na której zaćwieczona (znaczy sie chyba cwieka niezlego ktos komus zabil) takaż rogacina (nawiazanie do bydla rogatego???). W klejnocie dwie ręce panieńskie w szacie srebrnej, wzniesione do góry. (moze wzniesione w modlitwie do Boga, tylko o co ta modlitwa???). W pierwotnej, XIV wiecznej wersji, ramiona w klejnocie były w rękawach błękitnych, obszytych dzwonkami (czyzby nawiazanie do czapki blazenskiej???)."

Na uwage zasluguje tez herb Amadej. W polu czerwonym orzel niepelnosprytny, jako ze bez ogona. inne nazwy tegoz herbu to: Hamadaj, Hamadej, Hamadejowa, Hamadziej, Orłek bez ogona

przeciez on swoj herb wstawil
dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/1588414

1415БуйвидыBuywid (Bujwid)герб собственный

i nie obrazaj ludzi pokrzywdzonych przez jaste

Rodzice

Walenty Jaźwiński h. Grzymała Kamila Zagajewska h. Ogończyk ślub: w roku 1851
www.sejm-wielki.pl/b/sw.170065

No tak, Herbarz Orszanski...
Jak Jasta, to Rusek Kacapek...
Ale jak chorazy orszanski Pan Andrzej Kmicic to wzorowy Polak i katolik cala geba, z krwi i kosci, a nawet z dziada pradziada...

No ale idac tym tropem to "zlapalem na klamstwie ja ciebie". Jasta nie jest Rusek, tylko Bialorusin. Przyjmijmy jakac opcje i sie jej trzymajmy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok