Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

przenieść kapitał składek ZUS - Norwegia

Czytali temat:
103 Posty
GRZEGORZ SOBÓR
(omegags)
Początkujący
Czy ktoś to robił i jak to wygląda.W moim przypadku odkładałem składki prawie przez 30lat a teraz po emigracji nigdy nie wrócę do PL więc co z moim kapitałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Coooooo
A za co ma żyć 9 milionów emerytów 10 milionów krusowcow i reszta nierobów
Zatrudnionych w gospodarce jest raptem ciut ponad 5 mln
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
104 Posty

(tomecki)
Początkujący
omegags napisał:
Czy ktoś to robił i jak to wygląda.W moim przypadku odkładałem składki prawie przez 30lat a teraz po emigracji nigdy nie wrócę do PL więc co z moim kapitałem

EEee Grzechu, daruj im te pare groszy cos naodkladal, pewnikiem tego na jakie buty nastarczy. Jakby bylo wiency to bys nie uciekol do Norwegi. Bida cie nadgryzla to ile zes mogl uciulac?
Ostatnio zes napisal co to nie raz jeden do kraju nad wislo zwoziles po 100k abo i wiency, to miarkuje, ze planujesz wrocic i z owych dobr korzystac ino piniendze chcesz doic z norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
GRZEGORZ SOBÓR
(omegags)
Początkujący
z ogólnego punktu widzenia masz rację co do podejścia systemu ubezpieczeń ale to są moje pieniądze i chcę je przenieść do norweskiego systemu lecz nie wiem jak to zrobić i czy jest to możliwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
GRZEGORZ SOBÓR
(omegags)
Początkujący
tomecki nie uciekam tylko mam dość życia w tym kraju a co do finansów to ci już kiedyś pisałem że jest to moja prywatna sprawa i jako prowadząc działalność w PL odkładałem należne składki i teraz chcę je odzyskać jeżeli możesz napisać coś konkretnego to proszę jeśli nie to dziękuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
104 Posty

(tomecki)
Początkujący
omegags napisał:
z ogólnego punktu widzenia masz rację co do podejścia systemu ubezpieczeń ale to są moje pieniądze i chcę je przenieść do norweskiego systemu lecz nie wiem jak to zrobić i czy jest to możliwe

Nijak ci nie pomoge, bom tam naskladal niewiele to i zainteresowanie mialkie u mnie na te okolicznosc. To zem ino znalazl.

miziaforum.wordpress.com/2013/04/28/inst...ie-skladki-formulaz/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok