Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
83 Posty
Dariusz R
(darservice)
Początkujący
Przyjedz czekamy na Ciebie , wez tesciowa i tescia tez hehhe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
6e6 napisał:
Ja tylko obserwuje jak tutaj przyjezdzaja nowe osoby, na poczatku wielkie plany. Matzenia. Kim ja nie bede a poznij zycie szybko weryfikuje jak nawet agencjs nie chce takiego goscia do sprzatania. Tutaj zeby dac sobie tade trzeba byc naprawde wielkim skurwysynem. Ja w norwegii nauczylem sie znieczulicy na ludzka krzywde, rasizmu oraz nauk jak sie nie dav zrobic w chuja.

Zebys pracowal jako strazak to niby jak sobie to wyobrazasz..bedziesz na migi sie porozumiewal ? Przyjedziesz na miejsce zdarzenia i co..jeg snakker ikke norsk

Myslisz ze nauczysz sie norweskiego w polsce..nie nauczysz sie. Nawet tu trzeba lat praktyki zeby dobrze snakkac.

Dla mnie nie masz zadnych szans

Co tu pøowiedziec...
Tylko sie podpisac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
104 Posty

(dziad)
Początkujący
Krystian85 napisał:
dziad napisał:
Nie sluchaj zawistnych ludzi co caly dzien siedza przed monitorem. Smialo przyjedz. Na poczatek cos znajdziesz a jak poduczysz sie jezyka to i strazakiem zostaniesz.
Wez ze soba ksiazke Czeslawa Janczarskiego, to bedziesz pokazywal, kim chcesz zostac. Ludzie tu mili i otwarci. A i na forum pomoga, problem w tym, ze juz sobota to maja inne zajecia obowiazkowe. Jednak w poniedzialek rano na pewno odpisza...

--------
Śmiało przyjedz...
Jest chyba granica typowo polskich idiotyzmow za która już powinna być kara za świadome wprowadzanie w blad i narazanie cudzej rodziny na realne niebezpieczeństwo zostania....dziadem.Życiowym.

A co to za granica? I ktoz to naraza jak nie tata co postanowil rodzine na poniewierke zabrac?
Sarkasmos nieczytelny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
10/10
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Remigrant napisał:
Wowo napisał:
nie muszę pracować w tym sektorze . rozumiem że język to podstawa . rozumiem że według ciebie to samobójstwo ale pytam czy ryzyko się opłaca przy odrobinie szczęścia i przychylności ludzi .dzieki nie napisałem z podtekstem pozdrawiam
Jak każde forum tak i to też, jest do zadawania pytań oraz udzielania różnych odpowiedzi, chociaż niekoniecznie.
Ja jedynie wyraziłem swoją opinię na poruszony tu przez ciebie temat.
Natomiast jak ty to potraktujesz tego nie wiem.
Może zamiast każdemu na każdym kroku dziękować, usiądź spokojnie i czytaj, czytaj, czytaj.
To forum i inne podobne, posiadają na dzień dzisiejszy pełną wiedzę, tak tą optymistyczną jak i tą tragiczną.
Gdzie ludzie przyjechali pełni optymizmu w ciemno, a później żebrali na forum o podstawową pomoc socjalną.
Wiem, że takie czytanie to żmudne i nużące zajęcie.
Jednak po paru dniach, będziesz miał jasne rozeznanie w tym emigracyjnym światku.
Kto z kim i przeciwko komu.
Jedno jest natomiast niezaprzeczalne na dzień dzisiejszy, jeżeli jesteś jeszcze w Polsce i nigdy nie byłeś w Norwegi nawet na wczasach.
To.
Jak nie masz załatwionej wcześniej pracy i jakiegoś "łóżka" przez znajomego lub legalnego pośrednika już w kraju, to szkoda tu się pchać w ciemno i liczyć na pomoc obcych ludzi.

Moim zdaniem, to dzisiaj stracony pieniądz, lepiej za tą kwotę, spokojnie wysyłać zwykłe totolotki, większe prawdopodobieństwo wygranej, niż znalezienie tu na miejscu pracy.

wal sie zlodzieju i oszuscie banderowska swinio
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok