Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wypowiedzenie i l4 - Norwegia

Czytali temat:
3 Posty
Maciej wawrzuta
(macio95)
Wiking
witam dostałem wypowiedzenie od pracodawcy kończy sie za dwa tygodnie czy moge iść na l4 płatne do końca wypowiedzenia lub dłużej ? Mam numer tymczasowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
macio95 napisał:
witam dostałem wypowiedzenie od pracodawcy kończy sie za dwa tygodnie czy moge iść na l4 płatne do końca wypowiedzenia lub dłużej ? Mam numer tymczasowy
Nie nie możesz iść na płatny urlop, ponieważ w Norwegi nie ma urlopów płatnych, poza macierzyńskim.
Natomiast jak najbardziej możesz napisać prośbę o urlop bezpłatny do końca umowy.
Pamiętaj by to było na piśmie i kopię z podpisem zabierz do siebie.
Jeżeli szef się nie zgodzi podpisać dokumentu, to siedź do końca umowy z podkulonymi uszami jak trusia, jednak poza samym przyjściem do pracy olej całą pracę i obijaj się do końca wymówienia jak się tylko da.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a pewnie, że idź na ile się da
tylko żadne tam L4 a zwolnienie od norskiego doktora
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maciej wawrzuta
(macio95)
Wiking
jasta102 napisał:
a pewnie, że idź na ile się da
tylko żadne tam L4 a zwolnienie od norskiego doktora
Słyszałem ze jeżeli dostanę l4 na dłużej przykładowo 2 miesiące to wtedy pierwszy tydz płaci pracodawca a pózniej państwo nawet przy wypowiedzeniu płaci państwo do konca leczenia u lekarza nie wiedzie czy to prawda ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
polskie L4 to już olewają ciepłym moczem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maciej wawrzuta
(macio95)
Wiking
Czyli norweski lekarz ? Nie będzie to problem jak nie mam stałego numeru ? Mam częste bule kręgosłupa mysle ze powinnienem na to dostać zwolnienie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
szczera rada
dziś jeszcze przyjmij islam
i arabski lekarz
tylko mogą się bać podpuchy
musiałby jakiś ciapaty poręczyć za ciebie
na norków i bóle krzyża nie licz
to zbyt popularna śpiewka i nie zadziała
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
368 Postów

(Prezydent_elekt)
Stały Bywalec
macio95 napisał:
Czyli norweski lekarz ? Nie będzie to problem jak nie mam stałego numeru ? Mam częste bule kręgosłupa mysle ze powinnienem na to dostać zwolnienie

Komorowski na MN czy jak...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
macio95 napisał:

Na czenste bule krengoslupa dostaniecie zwolnienie ode renki.
Dostaniecie tez zalecenie okladuw z mlodych i cieplych piersi osoby plci przeciwnej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

()
Maniak
DorHan napisał:
macio95 napisał:

Na czenste bule krengoslupa dostaniecie zwolnienie ode renki.
Dostaniecie tez zalecenie okladuw z mlodych i cieplych piersi osoby plci przeciwnej .

a mnie łuda przepisała doktorka
i to koniecnie na szyje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok