napisał:
WujekJanek napisał:
przemekwasniewski napisał:
Witam mam problem straciłem prace przez dwóch takich co robia na czarno jak im umilic zycie w NO
Ktos kiedys napisal, ze Polska to piekny kraj, ma jednak jedna wade, ktora absolutnie dyskryminyje ja jako miejsce w ktorym mozna by mieszkac. Wada ta jest taka, ze Polak ma polska mentalnosc, a w Polsce Polakow mozna spotkac na kazdym kroku.
Jest tez dowcip o wizytacji w piekle, gdzie wizytator widzi szereg kotlow pilnowanych przez diably. Diably pilnuja, zeby z zadnego kotla nikt nie wylazl. Ale jest jeden kociol, ktorego nikt nie pilnuje, bo nie ma takiej potrzeby, skwierczacy w nim potepiency sami dbaja o to, aby nikomu nie udalo sie wydostac. W tym bowiem kotle siedza Polacy.
To takie dwie rzeczy ktore przyszly mi do glowy po przeczytaniu tego zenujacego wpisu.
ty oczywiscie stawisz piwo tym co cie wala w morde
cieszysz sie jak ci zone gwalca
pewnie glosujesz na PO
jak robilem w BRD to przylazl taki jeden polaczek i powiedzial ze bedzie robia za 2 marki mniej na godzine
to go niemiec pogonil od razu robiac z niego ostatnia szmate
No i o tym wlasnie mowil kanclerz Otto von Bismarck. I marszalek Pilsudski, ktorego opinie na temat Polski i Polakow Jasta wielokrotnie przetacza.
A jak zlota rybka zapytala Polaka czy chce miec tyle krow co soltys, to Polak stwierdzil, ze nie, ze chce odwrotnie, czyli zeby to soltysowi wszystkie krowy pozdychaly.