• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Preparat na kleszcze - Norwegia

Czytali temat:
renata gustavsen Eliza K Jon Doe Jan Maryjan Grzegorz M. Agnieszka Kajka Joanna Kuchnicka cyc cyc martyna ne olesia43 olesia holdigreti (4197 niezalogowanych)
1 Post
martyna ne
(fryzjerbodo)
Wiking
Witam, robi sie coraz cieplej, wiec za jakis czas pojawia sie kleszcze, chciałabym uchronić przed nimi siebie jaki i mojego psa. czy ktoś ma sprawdzony preparat przeciwko kleszczom dla psow, jak sie nazywa i gdzie mozna go kupić? Z góry dziękuje za odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
fryzjerbodo napisał:
Witam, robi sie coraz cieplej, wiec za jakis czas pojawia sie kleszcze, chciałabym uchronić przed nimi siebie jaki i mojego psa. czy ktoś ma sprawdzony preparat przeciwko kleszczom dla psow, jak sie nazywa i gdzie mozna go kupić? Z góry dziękuje za odpowiedz.
Wszystkie preparaty mozesz kupic u weterynarza, choc sa one dosyc kosztowne w Norwegii.
Obecnie mozesz nawet kupic tabletki - fajna sprawa, jedna tabletka i klopot z kleszczami i z innym swinstwem na cale lato z glowy. BravEcto nazywa sie ten preparat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Odnośnie Bravecto cos takiego znalazłam na forum:

"A nie wydaje Wam się, że to kolejny sposób na powolne trucie psa? Substancja czynna - fluralaner - jest akarycydem i insekcydem zatwierdzonym do użytku raptem rok temu. Ile przeszedł badań? Wiadomo tylko, że pozytywnie przeszedł badania w kierunku skutków ubocznych o charakterze natychmiastowym (biegunki, wymioty itp.). Nic nie znalazałam na temat skutków odsuniętych w czasie - mam wrażenie, że to się dopiero testuje na naszych psach. Jakby na to nie patrzeć, jest to toksyna wprowadzona do krwiobiegu psa i ma za zadanie utrzymywać się tam przez 3 miesiące po czym ponawiamy dawkę. Czyli poniekąd mamy psa z trującą krwią - krwią przetaczaną przez wszystkie narządy, w tym wątrobę, która musi sobie z tym jakoś radzić. Pakujemy w psa co trzy miesiące insekcyd i co pół roku środki odrabaczające - ile ta wątroba i jak długo wytrzyma? Na innym forum znalazłam wpis userki, której starszy pies po podaniu Bravecto ciężko się rozchorował i miał b. złe wyniki wątrobowe. Młodszy znosi go dobrze - ale jak długo?
I przy tym wszystkim w ulotce Bravecto stoi, że kleszcze, aby narazić się na działanie substancji czynnej muszą przytwierdzić się do gospodarza i rozpocząć żerowanie. Działanie rozpoczyna się w ciągu 12 godzin od rozpoczęcia żerowania przez kleszcze. Co w dalszym punkcie implikuje stwierdzenie, że w związku z koniecznością żerowania nie można wykluczyć ryzyka wystąpienia choroby przenoszonej przez pasożyty"

www.dogomania.com/forum/topic/146199-bravecto-opinie/

i jeszcze to:

"Znalazłam jeszcze na stronie Bravecto - European Medicines Agency - Europa (niestety pdf nie chce się linkować), że: "Ponieważ pchły i kleszcze muszą rozpocząć żywienie krwią, aby zostać zabite przez lek, nie można wykluczyć ryzyka przenoszenia przez nie chorób, którymi są zakażone."
Czyli pewności 100%, że psy nie zachorują nie ma, ale tak naprawdę nic nie daje 100% pewności i to jest frustrujące..."

www.seterywpotrzebie.pl/viewtopic.php?f=...mp;t=40&start=20
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
101 Postów
holdigreti
(holdigreti)
Początkujący
Deet!
Ze względu na to, ze mieszkam na mazurach to idzie to hektolitrami. To jest najlepsze co znalazłam! Komary praktycznie nie podlatują do nas, kleszcza ani jednego nie mieliśmy. Z całego serca polecam!
No i polecam stronę www.anicura.pl/ SPoro tutaj dobrych porad
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok
Strona korzysta z plików cookie

Nasza strona korzysta z plików cookie w celu optymalizacji działania strony, analizowania ruchu oraz dostosowywania treści i reklam do Twoich preferencji. Zgodnie z wymogami Google, korzystamy z trybu zgody, który pozwala kontrolować, jakie dane są gromadzone i przetwarzane. Możesz wyrazić zgodę na wszystkie kategorie plików cookie lub zarządzać swoimi preferencjami. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności.

Niezbędne

Te pliki cookie są niezbędne do działania strony i nie można ich wyłączyć w naszych systemach. Są one ustawiane w odpowiedzi na działania użytkownika, takie jak ustawienia prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych.

Analityczne

Pliki cookie analityczne pozwalają nam mierzyć ruch na stronie i analizować, jak użytkownicy z niej korzystają. Dzięki temu możemy poprawiać funkcjonowanie strony oraz dostosowywać jej treści do potrzeb użytkowników. Korzystamy z Google Analytics w trybie Consent Mode, który działa zgodnie z Twoimi preferencjami. Jeżeli nie wyrazisz zgody, Google Analytics ograniczy gromadzenie i przetwarzanie danych.

Marketingowe

Pliki cookie marketingowe są wykorzystywane do personalizacji reklam, które widzisz zarówno na naszej stronie, jak i na stronach partnerów zewnętrznych. Dzięki nim reklamy są bardziej trafne i odpowiadają Twoim zainteresowaniom. Google Ads działa zgodnie z trybem zgody, który dopasowuje poziom personalizacji reklam do Twoich ustawień. Możesz zdecydować, czy chcesz, aby Twoje dane były wykorzystywane do wyświetlania spersonalizowanych reklam.

Zarządzaj preferencjami
Odrzuć wszystkie
Potwierdź
Akceptuj wszystkie