Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wakacje w Grecji - Norwegia

Czytali temat:
holdigreti (690 niezalogowanych)
30 Postów
Tomek Sopicki
(Tomek2712)
Nowicjusz
Witajcie!

Czy mogłby mi ktos pomóc?
Wybieram się z żoną i córką do Grecji ale nie do końca wiemy gdzie konkretnie się udać...

Nie chcemy super hotelu ani specjalnie polecanych(i przez to zatłoczonych)miejscowosci.Chcielibysmy odwiedzć "starą Grecję",przepiękne plaże i miejsca godne polecenia.

Jak macie jakies pomocne wskazówki to proszę,podzielcie się nimi ze mną.

Będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Tomek Sopicki
(Tomek2712)
Nowicjusz
Super!

Mój e-mail to tommy31@live.no

W sumie to chodziłem już trochę w necie i czytałem dosć sporo o Grecji ale wiesz że nie zawsze informacje tam zawarte pokrywają się z rzeczywistoscią...

Najlepsze porady można uzyskać od ludzi ktorzy już tam byli.

Wielkie dzięki!
Czekam na maila

Pozdrówka!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
holdigreti
(holdigreti)
Wiking
Cześć, szukam opinii na temat czarteru jachtów w Grecji. Zastanawiam się, czy ktoś z was już to robił i może polecić jakąś firmę albo wskazówki, na co zwrócić uwagę. Z tego co czytałem, to wybór jachtu i jego stan jest dość istotny, ale czy są jakieś inne rzeczy, które mogą zaskoczyć? Myślimy o jakimś bardziej spokojnym rejsie, z mniej zatłoczonymi miejscami. I jeszcze jedno pytanie – jakie porty warto odwiedzić, może znacie jakieś miejsca, które są mniej turystyczne, a jednak warte zobaczenia? W sumie to mamy trochę obawy, bo nigdy wcześniej nie czarterowaliśmy jachtu, a Grecja to jednak inna skala
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
orime
(orime)
Początkujący
Czarter jachtu w Grecji to super pomysł, ale zgadzam się, że trzeba być dobrze przygotowanym. W kwestii firm to polecam zrobić solidne rozeznanie, bo są różne opcje, a czasami można trafić na coś, co nie spełnia oczekiwań. Z doświadczenia powiem, że warto zapytać o pełny opis jachtu – jak jest wyposażony, jaki jest jego wiek, bo wiadomo, że starsze jachty mogą wymagać więcej uwagi. Z portami to zależy, gdzie dokładnie chcesz pływać, ale jeśli zależy ci na spokojniejszej atmosferze, to polecam regiony mniej popularne, np. wyspy wokół Kefalonii. Fajnie się tam pływa, ale nie ma tłumów jak na bardziej znanych wyspach. Co do samego czarteru, pamiętaj o dokładnych zapisach umowy, żeby uniknąć później nieporozumień. A jeśli chodzi o lokalizację jachtów, to w Grecji jest ich mnóstwo, więc jest w czym wybierać. Jak chcesz, to możesz zerknąć tutaj: www.charternavigator.pl/czartery-jachtow...,9,localization.html – tam znajdziesz oferty czarteru w różnych miejscach. I najważniejsze to dobrze zaplanować trasę, żeby mieć czas na relaks.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok