Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1598 niezalogowanych)
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
Asikhb napisał:
Zawisz napisał:

Jedno i drugie, a o tym artykule nie wiedziałem. Faktem jest, że byle nauczyciel czy kierowca może okazać sie ludzkim ścierwem.

Bardzo dobrze o Tobie świadczy, że jesteś świadoma swoich niedoskonałości, być może pozwoli to Tobie aby prześledzić ten temat od nowa i kilka innych, w których brałaś udział; negowanie zasadności chociażby tego.
Wyczuwam, jeżeli sie myle wybacz, pewną stronniczość wzgledem artykułów związanych z Polakami a Norwegami.
I napisze, że "norwescy pedofile" prawdopodobnie przeszli by dla mnie bez echa na tym portalu, słowa bym nie napisał, ale właśnie Twoja wypowiedź sprowokowała mnie do "dyskusji".
Może niepotrzebnie.

Pewnie wyczuwasz celnie, ale tylko dlatego że ja wyczuwam (widzę) stronniczość dokładnie odwrotną. Żeby nie było wątpliwości. Obojętnie Polak, Norweg, biały, żótły zrobi gnój powiem be. Zrobi dobrze dla mnie i moich bliskich będę go chwalić. Poczytaj moje wypowiedzi. Krytykuję generalizację, niesprawiedliwość i wieczne narzekanie, podawanie złych inforamcji- ok jak podaje rozumny to nie dość że ma w 100 % sprawdzone źródło ( nie wp, onet itp ) to jeszcze podaje powód dla którego wg niego to zamieszcza. Jeśli robi to żeby wyskakiwać na google albo prowokować przepychanki nie będę wdawać się w dyskusję.

W porządku.
Dodam jedynie, już poza tematem, że jeżeli pani decyduje się kogokolwiek cytować, proszę wklejać zdanie w całości aby zachować kontekst wypowiedzi oponenta.
Ponieważ jest różnica między oryginałem:

„koszmarnie brutalny, w pewnym sensie przywrócił mnie do rzeczywistości, aby być zwyczajnie czujnym i mieć na oku moje "oczko w głowie". ”

a cytowanym przez panią

„przywrócił mnie do rzeczywistości, aby być zwyczajnie czujnym i mieć na oku moje "oczko.”

Pozdrawiam, optymistów Nam potrzeba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
w zwiazku z praca spotykam roznych ludzi ,nie pracuje w jednym pokoju z jednym norwegiem
i jakis przekroj spoleczenstwa juz poznalem

i nie bede mowi ze czarne jest biale
tez bylem zauroczony tym krajem i jego spoleczenstwem na poczatku
teraz tylko kraj pozostal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
cysiek2 napisał:
w zwiazku z praca spotykam roznych ludzi ,nie pracuje w jednym pokoju z jednym norwegiem
i jakis przekroj spoleczenstwa juz poznalem

i nie bede mowi ze czarne jest biale
tez bylem zauroczony tym krajem i jego spoleczenstwem na poczatku
teraz tylko kraj pozostal

Nie dramatyzuj, nie jest źle.
Poznałem dzisiaj człowieka z Iraku.
Porozmawiałem z Nim o polityce. Porządny człowiek. Wiesz czym mnie zaskoczył ?
Rozmawialiśmy o sytuacji w Iraku. Powiedział, że powinienem Jego zrozumieć jeśli mowa o wolności, której On wtedy nie miał w swoim ojczystym kraju. W końcu Polska leży miedzy Rosją a Niemcami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
I o to mi chodzi. O zniechęcanie. Po co piszesz że jak tu pomieszkam to zobaczę? Masz prawo mieć swoje zdanie i robić na co sobie pozwolisz. Ale jeśli żyjesz tutaj to niestety tekstów "pożyjesz to zobaczysz" nie biorę na poważnie. Albo kłamiesz- nie biorę Cię serio. Albo bytujesz w miejscu na którego temat wypowiadasz się publicznie często fatalnie-też nie biorę Cię na serio bo niczego nie zmieniasz. A może zmieniasz...tylko co? Napisz jeśli tak...

no widzisz juz madrzejsi i bardziej doswiadczeni norwedzy opisali to spoleczenstwo

"selvhendelse"
taka cecha narodowa norwegow
a jenteloven wlasnie to ksztaltuje

Du skal ikke tro, du er noget.
Du skal ikke tro, at du er lige så meget som os.
Du skal ikke tro, at du er klogere end os.
Du skal ikke bilde dig ind, at du er bedre end os.
Du skal ikke tro, at du ved mere end os.
Du skal ikke tro, at du er mere end os.
Du skal ikke tro, at du duer til noget.
Du skal ikke le ad os.
Du skal ikke tro, at nogen bryder sig om dig.
Du skal ikke tro, at du kan læ

zreszto sam sobie zinerpretuj

1. Nie sądź, że jesteś kimś.
2. Nie sądź, że nam dorównujesz.
3. Nie sądź, że jesteś mądrzejszy od nas.
4. Nie sądź, że jesteś lepszy od nas.
5. Nie sądź, że wiesz więcej, niż my.
6. Nie sądź, że jesteś czymś więcej, niż my.
7. Nie sądź, że coś potrafisz.
8. Nie masz prawa śmiać się z nas.
9. Nie sądź, że komukolwiek będzie na tobie zależało.
10. Nie sądź, że możesz nas czegoś nauczyć.
obowiązuje zasada, która rządzi zachowaniem mieszkańców: „Nikt nie jest kimś specjalnym. Nie próbuj wyróżniać się ani udawać, że jesteś pod jakimkolwiek względem lepszy od innych”.

to po to polonorki lub jak zwal Imperator folkennorsk wtawiaja takie teksty o zlych Polakach
zeby sie czuli gorsi od rasy panow
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(djramzes)
Początkujący
Wracając do tematu to pedofilia powinna być tępiona bardziej stanowczo, nie wiem czy lepsze byłoby chemiczne sterylizowanie takich "ułomności" czy może chirurgiczna interwencja. Resocjalizacja w postaci zakładów zamkniętych moim zdaniem nic w głowie pedofila nie zmieni.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1628 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Zawisz napisał:
Asikhb napisał:
Zawisz napisał:

Jedno i drugie, a o tym artykule nie wiedziałem. Faktem jest, że byle nauczyciel czy kierowca może okazać sie ludzkim ścierwem.

Bardzo dobrze o Tobie świadczy, że jesteś świadoma swoich niedoskonałości, być może pozwoli to Tobie aby prześledzić ten temat od nowa i kilka innych, w których brałaś udział; negowanie zasadności chociażby tego.
Wyczuwam, jeżeli sie myle wybacz, pewną stronniczość wzgledem artykułów związanych z Polakami a Norwegami.
I napisze, że "norwescy pedofile" prawdopodobnie przeszli by dla mnie bez echa na tym portalu, słowa bym nie napisał, ale właśnie Twoja wypowiedź sprowokowała mnie do "dyskusji".
Może niepotrzebnie.

Pewnie wyczuwasz celnie, ale tylko dlatego że ja wyczuwam (widzę) stronniczość dokładnie odwrotną. Żeby nie było wątpliwości. Obojętnie Polak, Norweg, biały, żótły zrobi gnój powiem be. Zrobi dobrze dla mnie i moich bliskich będę go chwalić. Poczytaj moje wypowiedzi. Krytykuję generalizację, niesprawiedliwość i wieczne narzekanie, podawanie złych inforamcji- ok jak podaje rozumny to nie dość że ma w 100 % sprawdzone źródło ( nie wp, onet itp ) to jeszcze podaje powód dla którego wg niego to zamieszcza. Jeśli robi to żeby wyskakiwać na google albo prowokować przepychanki nie będę wdawać się w dyskusję.

W porządku.
Dodam jedynie, już poza tematem, że jeżeli pani decyduje się kogokolwiek cytować, proszę wklejać zdanie w całości aby zachować kontekst wypowiedzi oponenta.

„koszmarnie brutalny, w pewnym sensie przywrócił mnie do rzeczywistości, aby być zwyczajnie czujnym i mieć na oku moje "oczko w głowie". ”

a cytowanym przez panią

„przywrócił mnie do rzeczywistości, aby być zwyczajnie czujnym i mieć na oku moje "oczko.”

Masz rację. W tym wypadku "skrócona droga" mogła wprowadzić kogoś w błąd, nie było to moim celem i będę uważać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
Asikhb napisał:
Zawisz napisał:
Asikhb napisał:
Zawisz napisał:

Może niepotrzebnie.

W porządku.

a cytowanym przez panią

Masz rację. W tym wypadku "skrócona droga" mogła wprowadzić kogoś w błąd, nie było to moim celem i będę uważać

W każdym przypadku, raczej, należy cytować dokładnie i z tematem, jeżeli szanuje się oponenta, oczywiście.
Niby to forum do "lotnych" nie należy, można pisać tutaj od rzeczy i nie na temat, czy bawić się satyrą lub mało wyrafinowanym żartem...
Po prostu takowe "pisanie" skojarzyło mi się z polskimi "politycznymi" mediami które, za pomocą niewybrednych socjotechnicznych zagrywek, dopuszczają się dywagacji względem omawianych tematów czy opozycyjnych polityków.
Chociażby o panu Januszu Korwinie Mikke czy Grzegorzu Braunie.

Pół żartem a na serio:

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Super wątek, naprawdę wspaniały...

Zamiast jak jakiś niedorozwinięty umysłowo Skalniak żyć spokojnie i cieszyć się życiem, tropmy i wyszukujmy brudy, smrody, taplajmy się w gnoju, wysmarujmy się gównem aż po uszy... Narzekajmy, krytykujmy, ośmieszajmy, wytykajmy... No i oczywiście pouczajmy.

Czasem czytając na tym forum niektóre dyskusje czuję się jak w jakiejś zabitej dechami wiosce w Polsce, gdzie najważniejszy temat w niedzielę pod kościołem jest taki, że ta młoda od Kowalczyków z miasta do domu z brzuchem wróciła, szmata jedna... Wiadomo, jak tam się prowadziła i jak wszystkim nogi rozkładała... Żet to taka wstydu nie ma uczciwym ludziom w oczy spojrzeć, że to ma czelność do Kościoła przyjść, że to na takie wywłoki kary nie ma...

Nawiasem mówiąc, nie norweskie pedofile, tylko norwescy pedofile.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
WujekJanek napisał:
Super wątek, naprawdę wspaniały...

Zamiast jak jakiś niedorozwinięty umysłowo Skalniak żyć spokojnie i cieszyć się życiem, tropmy i wyszukujmy brudy, smrody, taplajmy się w gnoju, wysmarujmy się gównem aż po uszy... Narzekajmy, krytykujmy, ośmieszajmy, wytykajmy... No i oczywiście pouczajmy.

Czasem czytając na tym forum niektóre dyskusje czuję się jak w jakiejś zabitej dechami wiosce w Polsce, gdzie najważniejszy temat w niedzielę pod kościołem jest taki, że ta młoda od Kowalczyków z miasta do domu z brzuchem wróciła, szmata jedna... Wiadomo, jak tam się prowadziła i jak wszystkim nogi rozkładała... Żet to taka wstydu nie ma uczciwym ludziom w oczy spojrzeć, że to ma czelność do Kościoła przyjść, że to na takie wywłoki kary nie ma...

Nawiasem mówiąc, nie norweskie pedofile, tylko norwescy pedofile.

Nawiasem, a czy teraz nie wytykasz i nie pouczasz ?
Z Kościołem nie mam za wiele wspólnego, ale wierze na słowo o czym piszesz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
grzegorz zdenek
(Niklas)
Wiking
cysiek2 napisał:
dla niekumatych po polsku

scanpress.net/promowane/szajka-pedofilska-sadem-drammen
nie moge w to uwiezyc,co za zwyrodnialce.gdzie bylo B.V. ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok