Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

Witam wszystkich.BARDZO WAŻNE. - Norwegia

Czytali temat:
marzena grzegorczyk J W Patryk Mańczuk Patryk Brzostowski Tanie CHRUPANIE ON Tamten laszlo2684 (1543 niezalogowanych)
1 Post
Sylwia Kośmider
(SylwiaKosmider)
Wiking
Witam mam pytanie i chce podkreslic ze bardzo mi zalezy na jakichkolwiek wskazowkach.Dwa tygodnie temu moj chlopak mial wypadek samochodowy.Jadac dozwolona predkoscia w stanie trzezwosci na duzym zakrecie mial czolowe zderzenie z audi ktore prowadzila kobieta (jechala sama).Nikomu nic sie nie stalo tylko samochody ucierpialy.Nawierzchnia drogi byla oblodzona i nie posypana gdyz bylo to z samego rana.Gdy na miejsce przybyla policja chlopakowi zabrano prawo jazdy.I teraz moje pytanie. Czy ktos orientuje sie na jaki czas zabrano mu prawo jazdy i mniej wiecej jaki grozi mandat?Bardzo nam zalezy na jakiejkolwiek odpowiedzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
SylwiaKosmider napisał:
Gdy na miejsce przybyla policja chlopakowi zabrano prawo jazdy.I teraz moje pytanie. Czy ktos orientuje sie na jaki czas zabrano mu prawo jazdy i mniej wiecej jaki grozi mandat?
Jak zabrali mu prawo jazdy, to jest podejrzenie, ze wypadek z jego winy.
To, ze pytasz sie o wysokosc mandatu swiadczy o tym samym.

Jaka go spotka kara za spowodowanie wypadku, to nikt ci nie powie, bo niby jak mozna cos takiego wiedziec.

Przepisy mowia, ze trzeba jezdzic z predkoscia odpowiednia do panujacych warunkow, wiec to ze jechal z dozwolona predkoscia nie zwalnia go z odpowiedzialnosci.

No i na zakonczenie - policja malo kiedy przyjezdza w Norwegii do wypadkow, gdzie sa tylko szkody materialne, na ogol to nigdy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Krzysztof .......
(Krzysztof155)
Wiking
nie piszesz ,czyja byla wina , kto zjechal na drugi pas ,jaka szybkoscia mogli jechac , to wszystko ma wplyw na kare , sadzac po tym ,ze jemu zabrali prawko on mial wine , jesli byl trzezwy , to kara pieniezna pewnie bedzie , prawo jazdy powinni oddac po okolo miesiacu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(PanPL)
Wiking
Ja Wiechalem W Nowy Samochud Swoim. Staly Na Podwurku Przed Komisem I Jeden Doznal Sporych Obrazen. Zabrali Mi Prawko Na 3 Miesiac Po Czym Musialem Wymienic Na Norweskie. I Dali Mi Mandat W Wyskosci Bodajze 7500 Nok Gdyz Sytuacjia Miala Miejsce Blisko Przejscia Dla Pieszych W Sumie Bylo To Na Skrzyzowaniu Ze Swiatlami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
PanPL napisał:
Ja Wiechalem W Nowy Samochud Swoim. Staly Na Podwurku Przed Komisem I Jeden Doznal Sporych Obrazen. Zabrali Mi Prawko Na 3 Miesiac Po Czym Musialem Wymienic Na Norweskie. I Dali Mi Mandat W Wyskosci Bodajze 7500 Nok Gdyz Sytuacjia Miala Miejsce Blisko Przejscia Dla Pieszych W Sumie Bylo To Na Skrzyzowaniu Ze Swiatlami.

To Sie zdecyduj. Na podwurku Czy Na Skszyszfaniu? Samochud stal na podfurku, kture bylo skszyszofaniem czy jak?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
PanPL napisał:

samochut był skszyszofany ze śfiatłami i podfurkiem ale na terenie komisu gdzie było przejście dla pieszych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
anetapolak napisał:
PanPL napisał:

samochut był skszyszofany ze śfiatłami i podfurkiem ale na terenie komisu gdzie było przejście dla pieszych

Najpewniej pszejscia byly mjendzy samochodami w komisie. A mzoe samochud stal na przejsciu kolo skrzyszofania ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Karol.Ky napisał:
anetapolak napisał:
PanPL napisał:

Najpewniej pszejscia byly mjendzy samochodami w komisie. A mzoe samochud stal na przejsciu kolo skrzyszofania ?

pozostałe w stanie dobrym po zaopatrzeniu zostały wypuszczone z komisu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
anetapolak napisał:
Karol.Ky napisał:
anetapolak napisał:
PanPL napisał:

pozostałe w stanie dobrym po zaopatrzeniu zostały wypuszczone z komisu

Myslem ze te obrazenia to przes to ze un łuciekol przet naucycielem j.polskiego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
167 Postów
Qmulus Krakow
(qmuluskrakow)
Stały Bywalec
PanPL napisał:

ja pierdole
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok