Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
ANNA Niema Damins darek (5972 niezalogowanych)
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
Jurgenk napisał:
To co akurat piszesz jest przykre ale niestety jest prawda,pomocy tu nie znajdziesz szybciej ci kłodę pod nogi rzuca.Każdy narzeka ,ze ciężko,ze katastrofa,ze nie ma pracy itd...... ale jakoś większość nas tu pracuje i widzi przyszłość .Pewnie,że ja sam niekiedy narzekam ale to chyba ludzka cecha.
A te rady weź duży worek pieniędzy to sobie Panowie mogą w d..ę wsadzić i pociągnąć druga stroną ty masz wziąć puste worki żeby je napełniać.A jak się odnaleźć to zbiegiem samo przyjdzie.
P.s Z tego co tu wnioskuje to wszyscy się boja ,że im prace pozabierasz,faktycznie jest się o co bać

A tu akurat musze panu powiedziec ze pan PIERD#¤¤%LISZ !!!!

Moze ty zarabiasz dobrze... tego nie wiem ... moze po prostu wystarcza ci na zycie i jes to dla Ciebie OK !!!

Ja oplacam wszystkie rachunki, lubie zjesc, wyjde na basen , kregielnie koncert (czasem) poza tym LIPA !!!

Stawki niewolnicze staja sie coraz bardziej popularne , oficjalne, Rosnie nam norwegia w polowie zniewolona, w polowie bogata...

Osobiscie nie polecalem nigdy znajomym z polski aby tutaj przyjezdzali ,
Jesli sie zarabia 60 tys to mozna zyc , jesli sie zarabia 30 tys - to jest LIPA
Dlatego wielu ludzi serio ostrzega ale tobie latwiej wytlumaczyc KRETYNSKO ze sie boja o prace...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
wiesz Ronn tu nie chodzi o kase tylko że polecisz kogos, przyjedzie taki delikwent do pracy, nigdy goscia nie widziałes..nie wiesz czy umie pracowac ? nie wiesz czy Ci czegos w domu nie ukradnie ? Póznij na budowie giną rzeczy i kto staje sie głownym oskarzonym.. albo obrywa sie samemu za takiego pracownika..o to chodzi..dlatego nie chcemy polecac obcych osób, pracy jest duzo..naprawde tylko dla tych co umieją cos i znają jezyk..dla reszty nie ma nic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Grzegorz Szczębara
(grzegorz_szczebara)
Wiking
maciejko napisał:
ostatecznosci nawet liscie grabic

Wiesz praca w Komunnie przy grabieniu lisci jest bardzo dobra, dostajesz wysoką pensje, duzo przywilejów, dodatków do pensji ale zmartwić muszę Cię że do tego MUSISZ miec jezyk norweski co czynni Twą ostateczność nierealną

człowieku z kad ty sie urwales niewiem doprawdy, Maciejko tak dla TWOJEJ ,swiadomosci --- komuny juz nie ma w Polsce, jesli nie rozumiesz ze wstawka o grabieniu lisci lub czesaniu trawy to napisane jest ( ot tak ) no niewiem jak ci to powiedziec zebys zrozumial takim PROSTYM jezykiem (dla jaj) zeby opisac ten fakt ze mogłbym robic wiele rzeczy bo potrafie, to juz niewiem jak ci to wytlumaczyc jeszcze prostszym jezukiem. Poza tym komuna i norweski CIEKAWE POWIAZANIE.
Z drugiej strony nie masz prawa pisac o komunie bo jej nawet nie zaznales ciesz sie ze o STAN WOJENNY niechcaco zaczepiles a o komunie nic nie wiesz co najwyzej z ksiazek - tak jak ja chyba ze ci rodzice opowiedzieli - jak mi. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
grzegorz_szczebara napisał:
maciejko napisał:

Wiesz praca w Komunnie przy grabieniu lisci jest bardzo dobra, dostajesz wysoką pensje, duzo przywilejów, dodatków do pensji ale zmartwić muszę Cię że do tego MUSISZ miec jezyk norweski co czynni Twą ostateczność nierealną

człowieku z kad ty sie urwales niewiem doprawdy, Maciejko tak dla TWOJEJ ,swiadomosci --- komuny juz nie ma w Polsce, jesli nie rozumiesz ze wstawka o grabieniu lisci lub czesaniu trawy to napisane jest ( ot tak ) no niewiem jak ci to powiedziec zebys zrozumial takim PROSTYM jezykiem (dla jaj) zeby opisac ten fakt ze mogłbym robic wiele rzeczy bo potrafie, to juz niewiem jak ci to wytlumaczyc jeszcze prostszym jezukiem. Poza tym komuna i norweski CIEKAWE POWIAZANIE.
Z drugiej strony nie masz prawa pisac o komunie bo jej nawet nie zaznales ciesz sie ze o STAN WOJENNY niechcaco zaczepiles a o komunie nic nie wiesz co najwyzej z ksiazek - tak jak ja chyba ze ci rodzice opowiedzieli - jak mi. Pozdrawiam.

heheh wspominales cos ze uczysz sie norweskiego ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
grzegorz_szczebara napisał:
maciejko napisał:

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
taka ciekawostka dla Ciebie... w NOrge gdzie nie pojdziesz ta komuna...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Ronn napisał:
taka ciekawostka dla Ciebie... w NOrge gdzie nie pojdziesz ta komuna...

No wszedzie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
o grabieniu lisci albo sprzataniu to zapomnij to sa bardzo dobrze platne zajecia
a ty jak widac to z 6 klasy podstawowki skierowany byles na przyuczenie zawodowe ,ewentualnie OHP

ale popatrz na to

www.oslo.kommune.no/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Grzegorz Szczębara
(grzegorz_szczebara)
Wiking
maciejko napisał:
wiesz Ronn tu nie chodzi o kase tylko że polecisz kogos, przyjedzie taki delikwent do pracy, nigdy goscia nie widziałes..nie wiesz czy umie pracowac ? nie wiesz czy Ci czegos w domu nie ukradnie ? Póznij na budowie giną rzeczy i kto staje sie głownym oskarzonym.. albo obrywa sie samemu za takiego pracownika..o to chodzi..dlatego nie chcemy polecac obcych osób, pracy jest duzo..naprawde tylko dla tych co umieją cos i znają jezyk..dla reszty nie ma nic

Dzieki za uwage naprawde teraz powaznie. Panowie.

Przeciez ten watek jest wlasnie po to zeby posluchac opinii od was juz wprawionych w trudach tego nowego swiata. dla takich ludzi jak ja od tego sie zaczyna. nikt nie prosi was oto zebyscie komus mnie polecili czy wzieli na mieszkanie czy jeszcze cos innego, nic w moich postach nie padlo podobnego chcialem opinii w stylu jest ciezko bez jezyka......, sugerowal bym ci prace przez agencje...... , poszukaj na tym portalu bo jest popularny wsrod nowo przybyłych ....., itd tylko o cos takiego chodzilo nic wiecej.

Widzisz podoba mi sie czesciowo twoja odpowiedz: nie chcesz nikogo polecac bo nie znasz goscia I DOBRZE sam by bez znajomosci jak ujales sprytnie DELIKWENTA nie polecil jesli bym go nie znal SLUSZNIE POPIERAM.
Ale jak mowie to nie oto tu chodzi przeciez zeby to w koncu do niektorych dotarlo.

Ktos wyzej napisal ze jestem tajemniczy z moim doswiadczeniem zawodowym, wiec zapytam jesli macie podejscie jak wyzej opisano o POLECANIU do pracy DELIKWENTÓW różnej masci, TO PO CO CI CZLOWIEKU WIEDZIEC CO JA CHCE TAM ROBIC pomysl chwile i sie zastanow. czytalem rozne fora zanim zalozylem ten watek (liczylem na inne wpisy PRZYZNAJE ale sie zawiodlem bo niektorzy potrafia tylko DOŁOWAĆ INNYCH chyba czerpia z tego przyjemnosc) ludzie chwalili sie tam ze sa malarzami, stolarzami ze chca prace w sprzataniu itd ( nie widze nic zlego w kims kto pracuje na zycie sprzatajac) jak pisalem zadna praca nie chanbi, i tez nie prosili o nic zlozyli tylko oferte nie prosbe o POMOC liczyli ze ktos ich moze zauwazy i najzwyczajniej w swiecie ZADZWONI bo taka jest kolej rzeczy a od WAS drodzy rodacy otrzymywali co: jeden proponuje OSIOL zebys zostal disk jokejem ZALOSNE, inny mowi do kogos kto byl i jest malarzem ze do niczego sie nie nadaje jesli tylko to potrafi itd SAME PRZYJEMNE RZECZY mowie nie do mnie to pisano do innych. Niektórzy myslą ze sa niewiem czym ze sa lepsi a tu psikus. dlatego chociaz ze sa tyle samo warci co ci co teraz szukaja pracy bo kiedys tez byli w tej sytuacji. Mozecie sie obrazac pisac obrazliwe posty WOLNO WAM wolnosc slowa. tylko sie mozna zastanowic czasem czy warto bylo kogos kto probowal znalezc dla siebie cos nowego bo mu bylo zle w miejscu w którym sie zatrzymal POPYCHAC GO DO WYKOPU i patrzec z gory.

Na okolo 100 postow na pewno 80% to posty nic nie wnoszace, uwlaczajace tycm CO JE PISZA swoim charakterem. Mam w nosie co sobie niektorzy pomysla to bez znaczenia, jedno wiem jesli kots bedzie potrzebowal kiedykolwiek mojej pomocy na pewno nie odwroce sie tylem. Może nie zaprosze do domu ( bo mnie okradna) moze nie polece do pracy ( bo zapierdoli cos z budowy) ale powiem ze ja zaczynalem w taki sposob bylo ciezko ale jakos poszlo. POWIEM TEZ nie czytaj forum bo tam caly ch... sie dowiesz. Pozdrawiam zapalczywych ludzi ktorzy nic ciekawego w swoim zyciu nie zrobili dla innych. Prosze mozecie cytowac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Grzegorz Szczębara
(grzegorz_szczebara)
Wiking
rodziu81 napisał:
To zdanie zawsze mnie rozwala, szczególnie jego ostatnia część:

Cytat: Z góry dziękuję za wszelką pomoc jaką mi wszyscy okażecie. Nadmienię tylko że mam już jakieś doświadczenie zawodowe i nie boję się zaczynać od zera, ale chcę wyjechać i coś w życiu osiągnąć bo tu w naszej Polsce to możliwe nie jest.

Sorry facet, ale znam dziesiątki osób co w Polsce sobie doskonale radzi, zarabiają bardzo dobre pieniądze (często dużo wyższe niż rodacy tutaj w Norwegii), są szczęśliwi itp. i już uprzedzę Twoją odpowiedź doszli do tego bez żadnych znajomości i układów, ale trzeba było coś robić ze swoim życiem, uczyć się, szkolić, mieć na siebie pomysł, a nie biadolić. Jeśli ktoś w Polsce sobie nie poradził, gdzie funkcjonuje w środowisku, w którym używa się jego ojczystego języka, to z jakiej paki liczysz na zorganizowanie sobie w miarę przyjemnego życia za granicą, gdzie dodatkowo jako wymóg otrzymania ciekawej pracy dochodzi znajomość języka obcego na poziomie min. bardzo dobrym. Fajnie jeśli satysfakcję sprawia Ci grabienie liści.
PS. Twoja tajemniczość odnośnie doświadczenia jest wkur....a tak na marginesie. Całkowicie bezsensu wątek założyłeś. Jaki był tego cel? Otrzymanie pocieszenia, że bedzie ok, bo jestes uparty itp.?

czytaj ze zrozumieniem to moze zrozumiesz pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok