Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

problem z odzyskaniem depozytu - Norwegia

Czytali temat:
krzysztof Piatek Magdalena W. Areks Dariusz Wasyluk (1665 niezalogowanych)
19 Postów
Beata M
(aga113)
Wiking
Chcialam kupic samochod i juz bylam zdecydowana na zakup, nawet zaplacilam idiotka depozyt. Niestety ale po wlacie otrzymalam anonim ze firma to OSZUSCI i naciagacze. Mam dowod wplaty z numerem kont, pisemne potwierdzenie przyjecia depozytu i korespondecje na pismie. I poprostu NIC z tego, Policja zamknela moja sparawe z powodu braku dowodow. To jaki szok, nie rozumiem ,dlaczego. Moze ktos byl w podobnej syruacji i mi podpowie co robic, nie mam zamiaru odpuscic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
137 Postów
Damian C
(dpcphoto)
Stały Bywalec
Depozyt to się wpłaca za wynajem mieszkania a nie na poczet kupna samochodu. Jeśli chodzi o zaliczkę to zgłaszaj sprawę na policję, łaski nie robią. Ile tego wpłaciłaś?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Beata M
(aga113)
Wiking
Dzieki za odpowiedz Wlasnie zglosilam na policje od razu , i co??? Dupa, za przeproszeniem. Dosc ze czekalam pol roku na odpowiedz to jeszcze sprawe zamkneli z powodu braku dowodow. Nie wiem jakie dowody oni potrzebuja? Na przelewie nie jest doslownie napisane depozyt. Nie boli tak bardzo strata tych pieniedzy ale potraktowanie przez policje. Dosc ze oszust smieje sie "gebe" to jeszcze policja utwierdzila bandyte ze polke mozna oszukiwac i to za przyzwoleniem norweskiej policki. Smutne
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
aga113 napisał:
Dosc ze oszust smieje sie "gebe" to jeszcze policja utwierdzila bandyte ze polke mozna oszukiwac i to za przyzwoleniem norweskiej policki. Smutne
Ano smutne. Moze male to pocieszenie, ze oni wszystkich tak traktuja, wystarczy poczytac troche gazety i porozmawiac od czasu do czasu z ludzmi. Ja tez mialam kilka historii i policja zawsze tylko brala strone sprawcy a nie poszkodowanego - a to nieletni, a to narkoman, a to pijany byl, plus na dodatek nie maja ludzi, nie maja czasu, maja ferie, itp. - zawsze jakas wymowka, zeby umorzyc sprawe.

Czasami sie czlowiek zastanawia, co trzeba zrobic, zeby policja sie zainteresowala i jak tak czytam gazety, to tylko jedno przestepstwo co widze jest tutaj brane serio przez policje - mianowicie sikanie na ulicy.
Wniosek, jezeli chce sie, zeby policja szybko sie na miescu stawila - sciagamy majtki na srodku rynku i sikamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
281 Postów

(grzes333)
Stały Bywalec
problem z odzyskaniem depozytu 3 Dni, 8 Godziny temuOklaski: 0 Karma+ Karma-
Chcialam kupic samochod i juz bylam zdecydowana na zakup, nawet zaplacilam idiotka depozyt. Niestety ale po wlacie otrzymalam anonim ze firma to OSZUSCI i naciagacze. Mam dowod wplaty z numerem kont, pisemne potwierdzenie przyjecia depozytu i korespondecje na pismie. I poprostu NIC z tego, Policja zamknela moja sparawe z powodu braku dowodow.

no, to sie nadaje na film pod tytulem walka o byt niech NRK to uniesci w tym swoim paszkwilu

Moze male to pocieszenie, ze oni wszystkich tak traktuja, wystarczy poczytac troche gazety i porozmawiac od czasu do czasu z ludzmi. Ja tez mialam kilka historii i policja zawsze tylko brala strone sprawcy a nie poszkodowanego - a to nieletni, a to narkoman, a to pijany byl, plus na dodatek nie maja ludzi, nie maja czasu, maja ferie, itp. - zawsze jakas wymowka, zeby umorzyc sprawe.

no, to sie nadaje na film pod tytulem walka o byt niech NRK to uniesci w tym swoim paszkwilu

widze jest tutaj brane serio przez policje - mianowicie sikanie na ulicy.
Wniosek, jezeli chce sie, zeby policja szybko sie na miescu stawila - sciagamy majtki na srodku rynku i sikamy

przeciez wszystkie norweskie panienki sikaja na ulicy
to taki zdrowy objaw i zapobiega kamienicy moczowej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Nie bardzo rozumiem wiekszosci wypowiedzi. W zasadzie, to nie wiemy na jakiej zasadzie byla ta zaliczka i co bylo podpisane. Z tego co wiem, zaliczka jest na ogol bezzwrotna, bo jest gwarancja, ze klient na pewno zakupi towar. Jezeli nie zakupi, to zaliczka przepada. To, ze ktos powiedzial, ze firma to oszusci niczego nie dowodzi.
Ja tez moge krzyknac, ze banki to zlodzieje, ale z tego powodu nikt nie leci na policje i nie zada zeby sie tym zajela.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
281 Postów

(grzes333)
Stały Bywalec
czego nie rozumiesz wplacili zaliczke na auto ,a ty ani auta do kupienia ani zaliczki nie ma

to tak jakbys wplacila do banku na lokate a potem ani pieniedzy ani odsetek nie dostala

gwarantuje ze pierwsza bys polecialana policje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
grzes333 napisał:
czego nie rozumiesz wplacili zaliczke na auto ,a ty ani auta do kupienia ani zaliczki nie ma

to tak jakbys wplacila do banku na lokate a potem ani pieniedzy ani odsetek nie dostala

gwarantuje ze pierwsza bys polecialana policje

To w takim razie grzesiu zacytuj mi, gdzie jest napisane, ze kobieta zaplacila za samochod ?
Z powyzszego mozena tylko wywnioskowac, ze wplacila zaliczke, dostala anonim i poleciala na polcje.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
281 Postów

(grzes333)
Stały Bywalec
Mam dowod wplaty z numerem kont, pisemne potwierdzenie przyjecia depozytu i korespondecje na pismie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
grzes333 napisał:
Mam dowod wplaty z numerem kont, pisemne potwierdzenie przyjecia depozytu i korespondecje na pismie.

To tyczy wplaty zaliczki, a nie calej kwoty !!

"Chcialam kupic samochod i juz bylam zdecydowana na zakup, nawet zaplacilam idiotka depozyt. "
Z tego jasno wynika, ze kobieta jedynie wyrazila chec kupna samochodu ( "chcialam kupic", a jedyne co zaplacila to zaliczke, czy tez jak to ona nazwala "depozyt"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok