Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Norbert Ramxxxxx (3092 niezalogowanych)
69 Postów

(Pablo71)
Początkujący
I oto mi chodzilo pracujesz w nie przymierzajac w najbogatszej branzy tak wiec i zarabiasz sporo nie porownuj tej branzy do budowlanki czy innej bo tu sa stawki jak mowilem i dwie stowki na godzine jest bardzo dobrze norki po szkolach nie wyciagaja wiecej .a dla przykladu ja mam dwa moto autko wynajmuje mieszkanie w centrum Drammen dwoje dzieci psa zona pracuje zarabiam troszke mniej jak ty ale stac mnie co wekend polatac na moto pozwiedzac i zrobic flaszke ze znajomymi .ale pracowac musi dwoje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
sprawiedliwy sprawiedliwy
(sprawiedliwy2013)
Wiking
Pablo71 napisał:
I oto mi chodzilo pracujesz w nie przymierzajac w najbogatszej branzy tak wiec i zarabiasz sporo nie porownuj tej branzy do budowlanki czy innej bo tu sa stawki jak mowilem i dwie stowki na godzine jest bardzo dobrze norki po szkolach nie wyciagaja wiecej .a dla przykladu ja mam dwa moto autko wynajmuje mieszkanie w centrum Drammen dwoje dzieci psa zona pracuje zarabiam troszke mniej jak ty ale stac mnie co wekend polatac na moto pozwiedzac i zrobic flaszke ze znajomymi .ale pracowac musi dwoje ...a ja bedac tylko po liceum opieram lopate za 242 nok pr/t,wiec jak widac to zalezy tylko i wylacznie od indywidualnego pracodawcy.Pozdrawiam malkontentow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów

(Pablo71)
Początkujący
Ciekawe zeczy opowiadasz pierwsze slysze coby pracownik ustalal sobie stawki stawki sa branzowe ktorych pilnuja zwiazki i praca ponizej takowej moze byc uznana za niewolnicza bez zawodu jezyka i kontaktow powiem ci ze 160 i stala umowa to bardzo dobra stawka .a niewolnicza nazwalbym raczej gosci robiacych za 80 czy 100 na lape . I jeszcze jedno jestem niemal pewien ze nor na twoim stanowisku dostalby conajmniej 40% wiecej i teraz pytanie kto komu zaniza stawki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
sprawiedliwy sprawiedliwy
(sprawiedliwy2013)
Wiking
242 pr/t jest to stawka najnizsza u nas w firmie.Na takiej samej stawce pracuje zarowno ja, jak i norweg,nie ma reguly.Regula jest staz pracy(minimalne roznice) oraz jak wiadomo kwalifikacje i rodzaj wykonywanej pracy tzn czy na jakis pojazdach,koparkach etc.Wszystko w temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów

(Pablo71)
Początkujący
Oooo to niezle a coz to za firma taka sama tajemnicza co ty podjade nazwe to ja zweryfikujemy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Dupek Stary
(Kolega)
Stały Bywalec
Dla kumatych ........
lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2013-04-24-426
Pracodawca moze podwyzszyc stawke.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
J J
(StarFall)
Wiking
:/ No to się dowiedziałem....
Jeden mówi, że dużo, drugi, że mało......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Volda)
Początkujący
Mało to około 100
Normalna stawka koło 200
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
J J
(StarFall)
Wiking
No.
I dziękuję Volda.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
SENTEX napisał:
Pablo71 napisał:
Kolego a powiedz ty mi w jakiej branzy ty robisz .bo moze ty jestes samozatrudniony przedsiebiorca budowlany a wtedy te 200 to zeczywiscie lipa a jesli na czarno to juz calkiem niezle noi oczywiscie jesli pracujesz na etacie to to jest brutto czy netto i czy daleko dojezdzasz czy masz samochod sluzbowy telefon i pare innych mediow .moim zdaniem 160 brutto u Nora to start i to calkiem niezly a 180 200 to dobrastawka daje ci od 18000 do 24000 tysi na reke za 8,5 godziny pracy a co powyzej to juz naprawde spore stawki .pozdro

160 nok kolego to bylo 5 lat temu na start, a obecnie 180 to jest gowno przy obecnych kosztach zycia ... kompletne minimum to 200nok zeby zyc normalnie sam mam 250nok na godzine i nie uwazam zeby to byl jakis kosmos ...ale jezeli ktos mieszka w kolchozie 10 osobowym bez rodziny je jakies odpady to wtedy dla niego 180nok to bajka........

ja majac 250nok mam tak 41250 (liczac 4yg + 2 dni 165h) 41250-14437(35%)=26812nok na reke

dlaczego placisz 35 % podatku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok