Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Odzyskaj nadpłacony podatek z Norwegii

Reklama

AUTOPASS - Norwegia

30 Postów
Paweł Mroziński
(Mroziak)
Nowicjusz
Witam serdecznie !
czy ktos z forumowiczow orientuje sie jak dzisiaj wyglada sprawa z autopass ?
wiem ze jeszcze pol roku temu mozna bylo kupic go na stacji paliw, wypelnic umowe i przypiac go do szyby. Teraz trzeba zamowic go przez internet a przy tym wybrac operatora drogi ? (wlasnie tutaj mam problem)
Pracuje w Oslo i wiadomo, chcialbym posiadac jakies znizki na bramki.
Prosze o pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Artur Zuber
(Vszu)
Wiking
Witam.Od 1.07 pracuję i mieszkam w Norwegii.Jestem w trakcie wyrabiania dokumentów(nr persson,zielona karta itd)Codziennie dojeżdzam do pracy do Osloi przejezdzam przez bramki.Stąd moje pytanie;czy nie mając nr perrsonn mogę wykupić autopass?Jak? Zajezdzanie na stacje esso po kazdej bramce jest dość uciążliwe więc przejezdzam je i czekam na pismo do polski.Czy będzie to normalna oplata za bramki(suma przekroczonych bramek) czy bedzie za to jakaś kara? jak zalatwic te sprawę do uzyskania pelnych dokumentów i zalatawienia autopass?Pzdr serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(JarekGogel)
Wiking
hej..trzeba wypelnic druk np na stacji (nie na kazdej)...potrzebny jest tylko adress, dane auta itd,dostajesz to urzadzenie na szybe i po temacie..rachunek przyjdzie poczta a za to co juz przejezdziles to przyjdzie rachunek do pl i bedzie to suma plus jakas drobna kwota..pozdr
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Artur Zuber
(Vszu)
Wiking
ale nie jakaś niebotyczna kara np.z windykacji z Anglii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Artur Zuber
(Vszu)
Wiking
Na jakiej stacji?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Paweł Mroziński
(Mroziak)
Nowicjusz
Podobno na stacji paliw juz nie mozesz kupic autopass, jezeli sa takie stacje to na pewno nie esso, bylismy i nic.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Bo to nie na wszystkich stacjach. Trzeba pytać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Piotr L.
(Sierściuch)
Wiking
Esso zakończyło wspópracę z Fjellinien w październiku 2013 i nie prowadzą już dystrybucji bombrikke. Nie wiem jak jest z Østfold bompengeselskap AS bo jeszcze niedawno znajomy kupił na stacji esso w Vestby. Jesli się nie uda to pozostaje tylko umowa przez neta -> www.autopass.no/bestill-brikke
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Ja kupiłem na Shellu w maju.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Paweł Mroziński
(Mroziak)
Nowicjusz
chodzi mi wlasnie o umowe przez neta, wszystko fajnie tylko nie wiem jakiego "operatora drogi" wybrac, jest jakas roznica? majac autopass z oslofjordtunnelen AS nie moge poruszac sie po drogach osteroy bruselscap AS na przyklad ? dodam ze jezdze do pracy droga E6 z Lillestrom do Oslo. pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok