Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Sprowadzenie auta z Pl do No - Norwegia

Czytali temat:
Piotr B Tanie CHRUPANIE (876 niezalogowanych)
13 Posty
Joanna Ka
(Joanna1986)
Wiking
Witam wszystkich! Mam nadzieje, że uda mi się tutaj zaczerpnąć przydatnych informacji. O co chodzi: wraz z narzeczonym siedzimy teraz w Norwegii, on od ponad roku legalnie tutaj pracuje, od września będzie miał kontrakt na czas nieokreślony. Ja tutaj jestem od niedawna, narazie nigdzie nie pracuję i nie legalizowałam swojeg pobytu. Chcielibyśmy ściągnąć tutaj auto z Polski. Jak to zrobić oo najmniejszych kosztach?? Czy to w ogóle jest opłacalne? Nie wiem czy ma to znaczenie ale prawo jazdy ma tylko narzeczony.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
Joanna1986 napisał:
............Nie wiem czy ma to znaczenie ale prawo jazdy ma tylko narzeczony.

ma i to duze samochod z pl odpada ........ kupcie autko na Norweskich blaszkach i spokoj bylo sporo na forum o tym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
po najmniejszych kosztach to bardziej oplaca sie tutaj kupic samochod, wybor jest dosc spory , juz za 10 tys kr mozna kupic dobre benzynowe auto z malym przebiegiem. Sciagac samochodu sie nie oplaca, kiedys wycenialem swojego starego golfa i wyszlo ok 20 tys kr. Pozatym Twoj luby jest tu ponad rok wiec jazda polskim autem odpada, on nie moze prowadzic zadnego polskiego samochodu w norwegii. Radzilbym rozejrzec sie za autem zabytkowym(ponad 30 lat) gdyz oplaty sa naprawde niskie. oc 400 kr, podatek drogowy drugie 400 kr czyli smieszne pieniadze a naprawde latwo mozna znalesc auto w swietnym stanie.

ps. nie kupuj od polakow gdyz najczesciej te auta sa zlepione na tasme i sznurek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
A nie lepiej z Finn.no konia podebrac za frii drogowego nie trzeba placic,eu odpada no i te kosztowne ubezpieczenie nie wspomna o bramkach i mandatach za zle parkowanie

Opinia moja warto sie zastanowic....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Ksieciuniu)
Początkujący
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
A jakby poszedl do osrodka dla uchodzcow to moze by kakiegos wielblada wyszachmecil
Wielblad to prawdziwe BMFU extra pakiet dwa garby

Polecam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no tak
ze zdjęcia to wyglądasz na bardzo soczystą blondynkę, co by sobie z łatwością znalazła narzeczonego posiadającego samochód w Królestwie
także może zamiast samochodu, to za sprytniejszym narzeczonym trzeba się rozglądać
masz czas i dostęp do internetu, to na co czekać?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Joanna Ka
(Joanna1986)
Wiking
Soczysta blondynka? haha boskie!
Może jakbym była blacharą to bym się rozglądneła za super bryką z facetem przy boku, wolę jednak pozostać przy obecnym niezmotoryzowanym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Joanna1986 napisał:

Może jakbym była blacharą to bym się rozglądneła za super bryką z facetem przy boku,

tam zaraz blachara
lepiej chyba brać takiego co ma te podstawowe atrybuty
pasujące przyrodzenie, samochód, jakieś lokum i perspektywy na przyszłość
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Ksieciuniu)
Początkujący
Jasiu masz juz emeryture,poczekaj zaczna drzwiami i oknami naperac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2