Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zrzeczenie sie obywatelstwa polskiego - Norwegia

Czytali temat:
Ewa Czaja (5082 niezalogowanych)
2 Posty

(paulina02)
Wiking
Hei. Czy ktos wie co jest wymagane do zrzeczenia sie obywatelstwa polskiego( jest norweskie)? Czy ktos juz to przerabial?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(Gonya)
Wiking
z tego co czytałam na norweskiej stronie poświęconej rejestracji, obywatelstwa etc, to tak. wg ich zasad Polacy muszą zrzec się polskiego obywatelstwa, nie wiem natomiast jak to wygląda w praktyce, z zasad na owej stronie wynika, że trzeba się zrzec jeszcze przed nadaniem obywatelstwa norweskiego a w trakcie całej procedury.

You must be released from (have renounced) your original citizenship (if you do not automatically lose it when you are granted Norwegian citizenship).

odsyłam bezpośrednio do wymogów dla polaków

www.udi.no/en/want-to-apply/citizenship/...Over-the-age-of-18-1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
trzeba napisać podanie do Pana Prezydenta Bronisława hrabiego Komorowskiego
np
proszę o wykreślenie mnie z narodu polskiego
bo się tego wstydzę i już dłużej nie chcę być Polką
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
chcesz miec obywatelstwo norweskie to nie pytaj sie na forum polskim tylko norweskim skoro wydaje ci sie ze jestes juz bardziej norweska niz polska
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
chcesz miec obywatelstwo norweskie to nie pytaj sie na forum polskim tylko norweskim skoro wydaje ci sie ze jestes juz bardziej norweska niz polska
a co nie rozumnie po polskiemu, że Jola już ma norweskie
a chce się tylko pozbyć wrzoda na pupci
.......
Hei. Czy ktos wie co jest wymagane do zrzeczenia sie obywatelstwa polskiego( jest norweskie)? Czy ktos juz to przerabial?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
jasta102 napisał:
trzeba napisać podanie do Pana Prezydenta Bronisława hrabiego Komorowskiego
np
proszę o wykreślenie mnie z narodu polskiego
bo się tego wstydzę i już dłużej nie chcę być Polką

zrob to stary capie,pozbadz sie obywatelstwa polskiego bo tylko wstyd przynosisz swoimi wypocinami na forum...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
po pierwsze jasta102 to ona ma ale wielkie G....o !!

a nie obywaltelstwo

bo juz 5 lat temu pyalem sie o to na policji to dostalem odpowowiedz ze po pierwsze trzeba byc tu min. 7 lat , po drugie trzeba miec zdane (zaliczony ) kur norweskiego w wymiarze 300 godzin , po trzecie proces tzw. behandligstid zlozonego dokumentu moze trwac w UDI nawet 5 lat !

i nikt nie obiecuje ze w ciagu np tyc pieciu lat dostaniesz obywatelstwo bo moze byc avslag på søknad i tyle

no i jeszcze jedno , wiec jesli juz nawet dostaniesz obywatelstwo i pass to nazwisko i dane osobowe pozostaja takie same , takze miejsce urodzenia i rodzice raczej sie nie zmieniaja

to tak w najbardziej skroconej opcji

a reszta to prosze isc sobie na policje i porozmawiac a nie pisac farmazony na forum ze sie wszystko wie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
po pierwsze jasta102 to ona ma ale wielkie G....o !!

a nie obywaltelstwo

bo juz 5 lat temu pyalem sie o to na policji to dostalem odpowowiedz ze po pierwsze trzeba byc tu min. 7 lat , po drugie trzeba miec zdane (zaliczony ) kur norweskiego w wymiarze 300 godzin , po trzecie proces tzw. behandligstid zlozonego dokumentu moze trwac w UDI nawet 5 lat !

i nikt nie obiecuje ze w ciagu np tyc pieciu lat dostaniesz obywatelstwo bo moze byc avslag på søknad i tyle

no i jeszcze jedno , wiec jesli juz nawet dostaniesz obywatelstwo i pass to nazwisko i dane osobowe pozostaja takie same , takze miejsce urodzenia i rodzice raczej sie nie zmieniaja

to tak w najbardziej skroconej opcji

a reszta to prosze isc sobie na policje i porozmawiac a nie pisac farmazony na forum ze sie wszystko wie

a kto by przyznal obywatelstwo dla takiego starego bezmozgowca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
no wiesz gargamello

jasta102 i wielu innych maja po prostu szczescie ze nie zyjemy w sredniowieczu

bo za pisanie herezji juz dawno by byli spaleni na stosie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasiek sie nie zrzeknie bo kto go przygarnie.....nigdzie go nie chca
ma pewnie wiecej "miskow"w paszporcie niz gwiazdek na fladze jueseja.
nawet mama sie go brzydzila i do chrztu na lopacie podali,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok