Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wypowiedzenie umowy o prace - Norwegia

Czytali temat:
Malgorzata K Marcin Stańczyk Michal Markowski Artur Sitkowski Bartek K Karolina kozak danusia Grabkowska Dorota Chylicka Krzys20 Pl (2418 niezalogowanych)
11 Postów
dorota dymek
(dosia2000)
Wiking
Witam wszystkich,dostałem wypowiedzenie umowy o pracę bo za długo choruje .Byłem 1 rok na zwolnieniu lekarskim a teraz jestem na (od pazdziernika 2013 )Arbeidsavklaringspenger.Czy może mi ktoś pomóc? nie wiem czy należy mi się odprawa pieniężna za zwolnienie:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
dosia2000 napisał:
Witam wszystkich,dostałem wypowiedzenie umowy o pracę bo za długo choruje .Byłem 1 rok na zwolnieniu lekarskim a teraz jestem na (od pazdziernika 2013 )Arbeidsavklaringspenger.Czy może mi ktoś pomóc? nie wiem czy należy mi się odprawa pieniężna za zwolnienie:

W zaleznosci od dlugosci choroby od 6-9 miesiecznych wyplat.To przeciez oczywiste. Nie odpuszczaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
dosia2000 napisał:
Twoja choroba nie moze byc podstawa zwolnienia! Arbeidstilsynet i kodeks pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Yatsek napisał:
dosia2000 napisał:
Twoja choroba nie moze byc podstawa zwolnienia! Arbeidstilsynet i kodeks pracy

Mylisz sie.
Særlig vern mot oppsigelse

Sykdom er ikke grunnlag for oppsigelse det første året man er sykemeldt.

Dersom en arbeidstaker har vært syk i mer enn ett år, gjelder vanlige regler om saklig grunn til oppsigelse. Sykdom kan da under særlige forutsetninger være en saklig grunn til oppsigelse. Arbeidsgiver må i så fall dokumentere at tilrettelegging, omplassering og annet har vært vurdert.

I de tilfeller hvor det er uavklart om arbeidstaker kan komme tilbake i arbeid, må arbeidsgiver begrunne en eventuell oppsigelse med at dette er nødvendig for virksomhetens forsvarlige drift.

Graviditet eller foreldrepermisjon i barnets første leveår er heller ikke saklig grunn til oppsigelse.

Det kan likevel være anledning til å si opp en arbeidstaker mens vedkommende er sykmeldt det første året, gravid eller i foreldrepermisjon dersom arbeidsgiver har en saklig grunn. Et eksempel er nødvendig nedbemanning.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Dupek Stary
(Kolega)
Stały Bywalec
Brawo Hilton za merytoryczne podpowiedzi......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
www.arbeidstilsynet.no/binfil/download2.php?tid=92904

strona 17, drugi akapit

Blir du borte fra arbeidet pga. skade eller sykdom, kan du ikke bli sagt opp av
den grunn de første 12 månedene etter at du ble syk eller skadet

nic nie ma wiecej Hiltonko... w lovdata tez nic...

§ 15-8.Oppsigelsesvern ved sykdom
(1) Arbeidstaker som helt eller delvis er borte fra arbeidet på grunn av ulykke eller sykdom kan ikke av denne grunn sies opp de første 12 månedene etter at arbeidsuførheten inntrådte.
(2) Oppsigelse som finner sted innenfor det tidsrom arbeidstaker er vernet mot oppsigelse etter denne paragraf, skal anses å ha sin grunn i sykefraværet dersom ikke noe annet gjøres overveiende sannsynlig.

lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-06-17-62#KAPITTEL_14

wrzucasz jakies texty nie wiadomo skad... ale nie od dzis wiadomo ze pracownicy NAV duzo szczekaja a malo wiedza...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Yatsek napisał:
[quote]www.arbeidstilsynet.no/binfil/download2.php?tid=92904

strona 17, drugi akapit

Blir du borte fra arbeidet pga. skade eller sykdom, kan du ikke bli sagt opp av
den grunn de første 12 månedene etter at du ble syk eller skadet

nic nie ma wiecej Hiltonko... w lovdata tez nic...

§ 15-8.Oppsigelsesvern ved sykdom
(1) Arbeidstaker som helt eller delvis er borte fra arbeidet på grunn av ulykke eller sykdom kan ikke av denne grunn sies opp de første 12 månedene etter at arbeidsuførheten inntrådte.
(2) Oppsigelse som finner sted innenfor det tidsrom arbeidstaker er vernet mot oppsigelse etter denne paragraf, skal anses å ha sin grunn i sykefraværet dersom ikke noe annet gjøres overveiende sannsynlig.

lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-06-17-62#KAPITTEL_14

wrzucasz jakies texty nie wiadomo skad... ale nie od dzis wiadomo ze pracownicy NAV duzo szczekaja a malo wiedza...

Obawiam sie Jacus, ze Hilton ma racje,ale warto cofnac sie do pierwszego postu autora:

Byłem 1 rok na zwolnieniu lekarskim a teraz jestem na (od pazdziernika 2013 )Arbeidsavklaringspenger.

Hilton mowi o zwolnieniu chopowinny po chorobie trwajacje powyzej 1 roku, do czego pracodawca ma pelne prawo. DAlej za twoja stronka

[size=1]Dersom en arbeidstaker har vært syk i mer enn ett år, gjelder vanlige regler om saklig grunn til oppsigelse. Sykdom kan da under særlige forutsetninger være en saklig grunn til oppsigelse. Arbeidsgiver må i så fall dokumentere at tilrettelegging, omplassering og annet har vært vurdert.

TY piszesz o ochronie pracowniczej do 1 roku w czym masz racje, problem w tym, ze autor wie iz zostal zwolniony po ponad roku wiec slusznie nie o to pytal.

Chyba naleza sie jakies przeprosiny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Dupek Stary
(Kolega)
Stały Bywalec
Jacku przeczytaj ten watek jeszcze raz ....prosze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Kolega napisał:
Jacku przeczytaj ten watek jeszcze raz ....prosze...

Yatsku, pragne rozwiac twoje watpliwosci - nie jestem pracownikiem NAV i nigdy nie bylam.
Czeso i gesto wysmiewales tu ludzi, ze nie potrafia czytac ze zrozumieniem, a ty sam tez nie potrafisz. Ani po polsku ani po norwesku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok