Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pytanie do kobiet, jakie probiotyki? - Norwegia

Czytali temat:
81 Postów
K S
(katarzynajan)
Początkujący
Witam, dziewczyny mam do Was pytanie. Jestem tu od niedawna, jeszcze nigdy nie byłam tu w aptece. Przyplątała mi się ostatnio jakaś infekcja. Chciałabym kupić na to jakieś probiotyki. W Polsce używałam Lacibios Femina, niestety nie zabrałam ich ze sobą. Co dostępnego tutaj polecacie? o jakie probiotyki powinnam pytać?

Kasia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
katarzynajan napisał:
Jestem tu od niedawna, jeszcze nigdy nie byłam tu w aptece. Przyplątała mi się ostatnio jakaś infekcja. Chciałabym kupić na to jakieś probiotyki.
Znajac norweskie lecznictwo, to odpowiedz nasuwa sie sama, czyli - pararcet, super-lekarstwo na wszystko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów
K S
(katarzynajan)
Początkujący
Elise napisał:
katarzynajan napisał:
Jestem tu od niedawna, jeszcze nigdy nie byłam tu w aptece. Przyplątała mi się ostatnio jakaś infekcja. Chciałabym kupić na to jakieś probiotyki.
Znajac norweskie lecznictwo, to odpowiedz nasuwa sie sama, czyli - pararcet, super-lekarstwo na wszystko

to mnie nie pocieszyłaś

do lekarza nawet nie moge iść, bo jeszcze nie jesteśmy tu zarejestrowani, wizyta na policji dopiero pod koniec czerwca. Dlatego chciałam się sama podleczyć...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Rownie dobrze zamiast tych kapsulek pij kefir, jogurt maslnka. BAkterie probiotyczne z tego specyfiku, ktory opisalas sa w ww. produktach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Idź do apteki i powiedz co Ci dolega, takie probiotyki o których piszesz, są bez recepty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów
K S
(katarzynajan)
Początkujący
Karol, wielkie dzięki na pewno kupie kefir Jak na razie w sklepiach widziałam tylko to syrnet skummet melk, to jest zsiadłe mleko, jaki mi znajomi tłumaczyli. Czy to też ma podobne działanie?

giovi2 napisał:
Idź do apteki i powiedz co Ci dolega, takie probiotyki o których piszesz, są bez recepty.

wiesz może jaki to jest koszt?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Biola, Kulturmelk, i Kefir, takie sa ich nazwy.

PS

Jest probiotyk o nazwie Nycopro, sa w nim bakterie mlekowe, ale nie jest napisane jakie. Kosztuje 199kr
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Niestety nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Elise napisał:
katarzynajan napisał:

Z takim problemem nie ma potrzeby isc do lekarza i ewentualnie narzekac na norweskie lecznictwo. Tak jak napisala giovi, nalezy sie udac do pierwszej lepszej apteki i wybrac jeden z wielu probiotykow. Sa nawet w formie tamponow, nie tylko kapsulek, bodajze "Ellen". Cena oscyluje pomiedzy 100, a 200 koron za opakowanie probiotyku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów
K S
(katarzynajan)
Początkujący
dziękuje bardzo za odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok