Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Bramki- Nowy wlasciciel auta - Norwegia

Czytali temat:
ANDRZEJ LACH Darek Martyna Eiendomsdrift. AS -Egon Józef Wójcik Monika Wachnik Mateusz Walkowiak Adam Gołaszewski zbigniew tomasz szymański jbrejtfus loko1407 Radoslaw Klonecki (1489 niezalogowanych)
5 Postów
Rafał Maculewicz
(Excalibu)
Wiking
Witam. Ponad rok temu sprzedalem auto. Przez pierwszy miesiac po sprzedazy przychodzily do mnie faktury za bramki. Okzalalo sie ,ze nowy wlasciciel podal zly numer personalny i auto wcaz stalo na mnie. Te faktury za tamten okres dalej przychodza,z odsetkami. Kontaktowalem sie z nowym wlascicielem, ale zero reakcji z jego strony. Co moge zrobic, na jaka instytucje sie powolac,zeby go troche ''postraszyc''?. Bede wdzieczny za odpowiedz.Pozdrawiam [file]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Excalibu napisał:
Witam. Ponad rok temu sprzedalem auto. Przez pierwszy miesiac po sprzedazy przychodzily do mnie faktury za bramki. Okzalalo sie ,ze nowy wlasciciel podal zly numer personalny i auto wcaz stalo na mnie. Te faktury za tamten okres dalej przychodza,z odsetkami. Kontaktowalem sie z nowym wlascicielem, ale zero reakcji z jego strony. Bede wdzieczny za odpowiedz.Pozdrawiam [file]
brikke sciagasz z auta i oddajesz/odsylasz... zwracaja Ci depozyt i problem z glowy... na miejscu nowego wlasciciela tez bym olal temat i jezdzil na tej starej tyle ile sie da....:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Co moge zrobic, na jaka instytucje sie powolac,zeby go troche ''postraszyc''?.
http://www.psykiskhelse.no/index.asp?id=29896 :blink:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
A wysłałeś kopie umowy sprzedaży samochodu do firmy która przysłała ci rachunki wtedy? Na umowie są przecież wszystkie dane kupującego i data sprzedarzy... Wiec niech sobie szukają.... Czym ty chcesz straszyć kupującego, własna głupota
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Rafał Maculewicz
(Excalibu)
Wiking
Wyslalem umowe kupna/sprzedazy i dostalem odpowiedz,ze oni uwazaja sprawe za zamknieta i to ja musze kontaktowac sie z nowym wlascicielem. Probowalem sie kontaktowac, niestety tel ktory zostal mi podany byl zarejestrowany na kogos innego, a nr personalny byl zle podany, nawet Gulesider nie pomoglo. Prosze, daruj sobie uwagi, bo ludzie szukaja tu ''pomocy'', a nie jadu!

A tak nawiasem... dlaczego inne narodowosci sie potrafia wspierac i szanowac wzajemnie, podczas gdy Polak, Polakowi wilkiem?! Jak maja nas szanowac, kiedy my sami sie nie szanujemy ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Twoj blad, trzeba bylo sciagnac autopassa, i sprzedac bez. Zawsze jeszcze mozasz sprawdzic na kogo jest zarejestrowany samochod. Pamietasz numery rejestracyjne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Excalibu napisał:
Wyslalem umowe kupna/sprzedazy i dostalem odpowiedz,ze oni uwazaja sprawe za zamknieta i to ja musze kontaktowac sie z nowym wlascicielem. Probowalem sie kontaktowac, niestety tel ktory zostal mi podany byl zarejestrowany na kogos innego, a nr personalny byl zle podany, nawet Gulesider nie pomoglo. Prosze, daruj sobie uwagi, bo ludzie szukaja tu ''pomocy'', a nie jadu!

A tak nawiasem... dlaczego inne narodowosci sie potrafia wspierac i szanowac wzajemnie, podczas gdy Polak, Polakowi wilkiem?! Jak maja nas szanowac, kiedy my sami sie nie szanujemy ...

jakie wilki?? kazdy pisze Ci prawde a Ty sie obrazasz jak male dziecko.... dales dupy koles i teraz masz problem... grupa wsparcia to u psychologa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Rafał Maculewicz
(Excalibu)
Wiking
Ja sie nie obrazam To auto nie mialo autopassa. Ja placilem za bramki na bierzaco. Wysylalem sms zeby zobaczyc kto jest terazniejszym wlascicielem i niestety jest nim inna osoba. No nic, dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Excalibu napisał:
Ja sie nie obrazam To auto nie mialo autopassa. Ja placilem za bramki na bierzaco. Wysylalem sms zeby zobaczyc kto jest terazniejszym wlascicielem i niestety jest nim inna osoba. No nic, dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Jakos nie za bardzo rozumiem. Jak sprzedajesz samochod, to masz obowiazek wyslania do Vegvesen salgsmelding. Jezeli to zrobiles i samochod nigdy nie mial autopass, to nie masz sie przeciez czym przejmowac. Chyba, ze klocicie sie te 1-2 dni po sprzedazy.

Na ogol poprzedni wlasciciel z nowym wlascicielem umawia sie kto placi za bramki te 2-3 dni po sprzedazy. Jak sprzedalam samochod, to umowilam sie z nowym wlascicielem, ze ja place bramki za 2 nastepne dni + jeden dzien ubezpieczenia. Tyle czasu mial nowy wlasciciel na zalatwienie autopass i ubezpieczenia. A po tych 2 dniach przestaje mnie obchodzic co nowy wlasciciel robi z moim bylym samochodem, czy ma autopas, ubezpieczenie, itd.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Elise napisał:
Excalibu napisał:
Jakos nie za bardzo rozumiem. Jak sprzedajesz samochod, to masz obowiazek wyslania do Vegvesen salgsmelding. Jezeli to zrobiles i samochod nigdy nie mial autopass, to nie masz sie przeciez czym przejmowac. Chyba, ze klocicie sie te 1-2 dni po sprzedazy.

.

no to jak sama umowa sprzedaży nic nie dawała to do Vegeyesen po potwierdzenie od kiedy auto było zarejestrowane na nowego właściciela.

kopie wszystkiego do firmy od bramek i informacja że kolejne pisma z wezwaniem do zapłaty będziesz taktował jako nękanie i założysz sprawę cywilna, a jeśli im nie pasuje to niech idą do sądu.

chyba że kupujący przerejestrował auto bardzo późno, czyli twoja głupota że oddałeś del.2 kupującemu, to adwokat i pismo do kupującego ewentualnie sprawa...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok