Jeśli masz zdiagnozowaną i oferowaną pomoc w leczeniu w Norge ,to tym nikt takiej zgody Tobie nie da !
Również i nikt Tobie nie zwróci, żadnych kosztów tym bardziej leczenia prywatnego, bo rozumie, że o takim leczeniu piszesz i jego kosztach.
Jeśli lekarz tylko " jeden " konieczne leczenie zbagatelizował, nie jest to powodem ,abyś miała pokryte koszta leczenia w Polsce, gdyż masz jeszcze wielu innych do wyboru, aby byli odmiennego zdania niż ten jeden i Twojego zdania ,że taką dolegliwość masz.
Natomiast mając kartę z Nav i mając załatwioną sprawę z NFZ , to jak najbardziej konieczne leczenie jest możliwe, bez żadnej zgody.
Zaś koszta nie Ty wystawiasz, a lekarze (szpital itp ) ,wysyłając zestaw zastosowanego leczenia i jego kosztów do Norge jako sami, aby pokryto koszta Twojego leczenia w Polsce.
Sama zjeżdżałam na operację ,więc tyle wiem jak też ostatnio, te sprawy załatwiałam.
Innej raczej opcji nie ma !
W kwestii zwolnień lekarskich myślę ,że jeśli przebywałaś w kraju na wolnym od pracy w Norge i nagle dopadło Ciebie choróbsko wtedy owszem zwolnienie lekarskie , lecz jeśli przebywałaś w kraju będąc na zwolnieniu z Norge ... raczej kiszka