Witam. Chciałbym poruszyć temat wg mnie b. ważny. Mianowicie sprawy Polski, jej historii, czasów współczesnych, przyszłości naszej ojczyzny i polityki. Czy jako Polacy jesteście dumni ze swojego pochodzenia? Czy interesujecie się tym w którym kierunku nasz kraj idzie? Czy zadawaliście sobie pytanie co jest źródłem tego, że w Polsce jest jak jest. Ja osobiście interesuje się tym na codzień, staram się zgłębiać historię. Interesuję się jej sprawami codziennymi. Marzę o tym by kiedyś żyć w Polsce wolnej (III RP taką z pewnością nie jest). PRL i III RP nauczyły Polaków tego by nie interesować się sprawami ojczyzny. By ludzie przyjęli do wiadomości, że jest jak jest i ,że nie mają na nic wpływu. W takiej atmosferze złodziejom i aferzystom a także pseudoelicie wywodzącej się z komuny oraz sprzedawczykom najłatwiej jest robić swoje brudne interesy. Banda szkodników zagrabiła naszą ojczyznę i wmówiła na, że to wszystko co złe to wina naszej nieudolności i mentalności. Efektem tego jest emigracja. Obrzydzili nam Polskę do tego stopnia, że wielu nie chce tam nigdy wracać. Czy gdyby był cień szansy staralibyście się naprawić to co złe w Polsce? Taki jest mój punkt widzenia. Na razie to tyle. Zobaczymy jak się dalej rozwinie dyskusja. Pozdrawiam.
11 Lat temu