O PRL wiem tyle że było to państwo totalitarne na usługach Związku Radzieckiego. Tego który ma na koncie wiele milionów ofiar. Więcej niż III Rzesza. W czasach stalinowskich mordowano byłych żołnierzy AK. Wyroki śmierci np na generała Augusta Emila Fieldorfa czy rotmistrza Pileckiego. Państwo to chciało sprawować kontrolę nad każdym aspektem życia. Nie było w nim wolności słowa nie mówiąc już o wolności gospodarczej. W czasie stanu wojennego władzę nad PRL przejęły wojskowe służby na czele z gen. Jaruzelskim.
nic nie wiesz o PRL
tylko powtarzasz propagande
poczytaj wypowiedzi co zyli w tamtych czasach
Za komuny z pracy i fuch wybudowałem dom 275 m2, wcześniej dostałem mieszkanie i dzieci też pomimo że nie byłem w partii czego żałuję bo to komuna wykształciła mi dzieci, ja żyłem i miałem na wszystko a teraz w tym raju brakuje mi na lekarstwa a dzieci dzięki parchom ze solidarności co zakłady komuna nabudowała rozkradli i nie dziś nie mają pracy
No i widzicie trutnie jak popieraliście solidaruchów drąc ryje jakby wam jaja do imadła wkręcali; Precz z komuną!!! No to macie trutnie co za komuny paliliście tylko opony w Warszawie! Ale was pięknie solidaruchy załatwiły, już nie będziecie na rękach noszeni i uwielbiani jak za komuny! Mieliście lepiej jak w Ameryce, ale wam się pracodawca czyli komuna nie podobała! Podobało wam się strajkowanie i żądanie za pracę 3 razy tyle co była warta i komuna się na wasze warunki godziła! Aż przyszedł tak długo przez was wywalczony kapitalizm o który tak zaciekle i z uporem wielkim walczyliście i wasze przywileje i poczucie bezpieczeństwa i że was nikt nie ruszy, dzięki solidarności ....dupnęło z hukiem! Teraz na zieloną trawkę jak się nie szanowało tego kto daje papu parchy czosnkowe, dzięki wam węgiel w Polsce jest 2 razy droższy jak ten z ....Australii, Chin, Ukrainy a nawet z Ameryki! To może jak was z pracy wypie.......ą to głośno wszyscy zaryczycie:: Precz z komuną! Amen!!