Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pomniejszenie kredytu po renowacji mieszkania - Norwegia

Czytali temat:
Krzysztof Sreba (847 niezalogowanych)
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Obilo mi sie o uszy ze mozna pomniejszyc kredyt po remoncie domu lub mieszkania... Po ukonczeniu remontu mozna ponownie "zamówic" meglera do mieszkania i wtedy on ocenia o ile wartosc mieszkania wzrosla po remoncie, czy wiecie cos na ten temat?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
marionetkaevli napisał:
Obilo mi sie o uszy ze mozna pomniejszyc kredyt po remoncie domu lub mieszkania... Po ukonczeniu remontu mozna ponownie "zamówic" meglera do mieszkania i wtedy on ocenia o ile wartosc mieszkania wzrosla po remoncie, czy wiecie cos na ten temat?
Tobie chodzi chyba o takst. Mozesz zrobic ny takst i jezeli dom bedzie wiecej warty po remoncie, to mozesz pozyczyc z banku wiecej. Czyli twoja zdolnosc kredytowa wzrasta. Mozliwe, ze mozesz wytargowac z bankiem zmniejszenie renter.

Takstmann robi nowa wycene, nie megler.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
hmm no wlasnie nie wiem jak to jest dokladnie bo dzis podsluchalam rozmowe ale moj norweski jest jaki jest i tak zrozumialam ze procz odliczenia 28% od oprocentowania mozna pomniejszyc kredyt ale bardzo prawdopodobne ze jestem w bledzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Moze chodzi o odpisanie renter od podatku w rozliczeniu podatkowym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
mozliwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Jade dzis do banku to wszystkiego sie dowiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
marionetkaevli napisał:
Obilo mi sie o uszy ze mozna pomniejszyc kredyt po remoncie domu lub mieszkania...

Ty uwazaj, bo jak sie rozpedzisz z remontami, to bank bedzie wam musial jeszcze doplacic do tej pozyczki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Spokojna twoja rozczochrana
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok