Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zaginiecie paczek. - Norwegia

Czytali temat:
Kasia Pettersen xd Hs x y Bozenka Los Kicsi Szívem Franek Chlipała Karolina Asenova demo40 (4565 niezalogowanych)
57 Postów

(Barbaros49)
Nowicjusz
Mam problem.Wyslalam do Polski w grudniu 2 paczki,i niestety nie dotarly do adresata.Slad sie konczy w Oslo i mam potwierdzenie ze wylecialy.Moze ktos mial podobna sytuacje do mojej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Ja kiedyś wysłałam do Polski 6 tys w kopercie (poczta norweska oferowała taką usługę, wkładało się pieniądze do koperty w obecności pracownika poczty, przesyłka ubezpieczona) i ta koperta po opuszczeniu Norwegii gdzieś w Polsce zaginęła. Na szczęście ubezpieczenie wypłaciło mi równowartość. Usługa zastała po jakimś czasie zlikwidowana, z powodu częstych zaginięć kopert w Polsce, niestety. Mam nadzieję, że twoje paczki się odnajdą, bo przynajmniej gabarytowo są większe nież koperta i ciężej je "zwinąć".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
A ha, jeszcze pracownica poczty poinformowała mnie, że oni nie ponoszą odpowiedzialności za przesyłki, które opuściły już Norwegię, chyba, że były ubezpieczone, wtedy są chronione aż do dotarcia do adresata. Musisz znależć adres poczty, do której paczki dotarły bezpośrednio z Norwegii, co może być trudne, nie wiem, a potem z nimi rozmawiać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów

(Barbaros49)
Nowicjusz
Tylko ze ja nie mam pojecia jak szukac tych paczek.Pracownik poczty twierdzi ze one moga byc w urzedzie celnym,ale nie wie w jakim miescie sie on miesci.To byly paczki dla moich wnukow i bez pieniedzy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Barbaros49 napisał:
Tylko ze ja nie mam pojecia jak szukac tych paczek.Pracownik poczty twierdzi ze one moga byc w urzedzie celnym,ale nie wie w jakim miescie sie on miesci.To byly paczki dla moich wnukow i bez pieniedzy.

Sprobuj tak: Kazda paczka ma tutaj numer trackingowy (jest na potwierdzeniu nadania. Wejdz na www.posten.no i wpisz go w okno po prawej *Sporing av pakker og brev på sendings- eller kollinummer* ... i znajdziesz paczke. Paczka jest kontrolowana az do adresata, wiec po ostatnim sladzie bedziesz wiedziec do kogo dzwonic. Tracking obejmuje tez przestoje w urzedach celnych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Teraz będzie takie moje teoretyczne dumanie: powinnaś poszukać namiarów do jakiegoś głównego urzędu pocztowego, może w Warszawie, może do urzędu celnego i poprosić o jakieś wskazówki; mój mąż twierdzi, że droga paczki w Polsce jest śledzona, podobnie jak w Norwegii, więc jest jakaś szansa. Trzeba też wziąść pod uwagę opóźnienia związane ze Świętami i Nowym Rokiem, może się znajdą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów

(Barbaros49)
Nowicjusz
Nic z tego!Juz sprawdzane byla tu na poczcie i trop urywa sie w Oslo.W Polsce urzedniczka na poczcie tez nie moze ich znalesc.Zlozzylam juz 1 reklamacje a na 2 jest troszke za wczesnie.Moze faktycznie lezy gdzies w urzedzie celnym.Tylko gdzie go szukac!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
wpisz w Google, zadzwoń pod pierwszy lepszy numer, najlepiej urząd celny w Warszawie, powinni ci dać namiary na "najgłówniejszy z głównych" , może ta paczka trafiła właśnie do takiego lub do najbliższego urzędu wskazanego adresata, mojemu mężowi paczki ginęły i znajdywały się, ale to było tylko na terenie Norwegii, z resztą ja staosuję zasadę "koniec języka za przewodnika", dzwonię, pytam itd., może to długa droga, ale w moim przypdaku jak dotąd była skuteczna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
poprawka, bo może głupoty tu piszę, rozmawiałam z mężem: zapłaciłaś poczcie norweskiej za dostarczenie paczki do adresata, za to płaciłaś, a nie za przerzucenie jej do Polski, więc tak jak pisał Sethur, sprawdź i susz głowę poczcie norweskiej, bo oni mają obowiązek tę paczkę znaleźć, a jeśli się nie znajdzie, to byc może zwrócić jej równowartość
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
A kiedy wysyłałas? Bo ja np . wysyłałam zwykłe kartki swiateczne 15 grudnia , a doszły 9 stycznia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok