Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Patrycja Ciszewska bartosz sieniek (12522 niezalogowanych)
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
lukasz7777 napisał:
A skąd Ty możesz wiedzieć, że nie mam zawodu, przecież nic na ten temat nie napisałem .. I skąd też wiesz, że nie znam języka, heh .. Ta mentalność Polaków.bo jakbys miał konkretny zawód to raczej bys napisał, a gdybyś znał j. norweski to bys nie zadawał głupich pytań na głupim forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Robert R
(Robert7777)
Wiking
Skończyłem Technikum Mechaniczne - Obróbka Skrawaniem, więc nie mierz ludzi jedną miarą, a Twoje stwierdzenie, że nie znam języka, jest pojęciem względnym. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
lukasz7777 napisał:
Skończyłem Technikum Mechaniczne - Obróbka Skrawaniem, więc nie mierz ludzi jedną miarą, a Twoje stwierdzenie, że nie znam języka, jest pojęciem względnym. Pozdrawiam

I jakie doswiadczenie w tej dziedzinie posiadasz?
Czy pojecie względne dotyczące języka opisuje znajomość ang. Na poziomie c1 oraz norweskiego na min b1?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
M. M.
(M12tri)
Nowicjusz
lukasz7777 napisał:
że nie znam języka, jest pojęciem względnym. Pozdrawiam
Pojęcie względne znaczy zupełnie coś innego. Ale nieważne, nie jestem polonistą.
To po prostu niewiedza.
Ale znasz ten język czy nie? Bo to jest chyba najważniejsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Robert R
(Robert7777)
Wiking
Pojecie wzgledne, czyli zalezy jaki sie przyjmie uklad odniesienia...

Nie znam Norweskiego, Angielski znam w stopniu komunikatywnym ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
M. M.
(M12tri)
Nowicjusz
lukasz7777 napisał:
Pojecie wzgledne, czyli zalezy jaki sie przyjmie uklad odniesienia...

Jaki można przyjąć układ odniesienia względem znajomości języka. Albo się zna albo się nie zna.

Nie znam Norweskiego, Angielski znam w stopniu komunikatywnym ..

Mało, postaraj się nadrobić chociaż podstawy norweskiego. Niezbędny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Robert R
(Robert7777)
Wiking
Nie do końca wiedziałem do jakiego języka się odnosisz.

Rozumiem, dzięki za odpowiedź.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
lukasz7777 napisał:
Skończyłem Technikum Mechaniczne - Obróbka Skrawaniem, więc nie mierz ludzi jedną miarą, a Twoje stwierdzenie, że nie znam języka, jest pojęciem względnym. Pozdrawiam Skończyłeś technikum w konkretnym kierunku zawodowym ...
a PRACUJESZ JAKO RATOWNIK WODNY ...
---
To jaki ty masz zawód i doświadczenie zawodowe ... ! ? .
---
A rzucasz się jak pizda w łóżku , bo pozycja niewygodna ...
---
Gdybyś był konkretny , to na samym początku ...
Zapoznał byś się z sytuacją naboru do pracy w Norge a następnie opisał byś swoją sytuację zawodową i doświadczenie .
---
Po twoich zdawkowych wypowiedziach , nie dziwię się iż nie masz konkretnej pracy w Polsce . tylko siedzisz na basenie i to jeszcze po znajomości ...
---
W Norge w większości przypadków , taki ratownik jak ty , to jest praca DARMOWA , ewentualnie powiązana z inną pracą w kompleksach basenowych ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
M. M.
(M12tri)
Nowicjusz
Gabriel napisał:
Skończyłeś technikum w konkretnym kierunku zawodowym ...

Gabrielu, nie pieprz głupot. Chyba wiesz, jaka jest sytuacja na rynku w Polsce. Znam wielu, którzy skończyli tachnikum, politechniki czy wydziały medyczne, a filtrują frytki w mcdonaldzie.

To jaki ty masz zawód i doświadczenie zawodowe ... ! ?

W związku z tym odpowiedź jest prosta, żadne.

Zapoznał byś się z sytuacją naboru do pracy w Norge a następnie opisał byś swoją sytuację zawodową i doświadczenie .

Z tym się zgodzę. Choćby finn czy nav + setki wysłanych cv.

Po twoich zdawkowych wypowiedziach , nie dziwię się iż nie masz konkretnej pracy w Polsce . tylko siedzisz na basenie i to jeszcze po znajomości ...

Napisane bez sensu, żadnego powiązania.

W Norge w większości przypadków , taki ratownik jak ty , to jest praca DARMOWA , ewentualnie powiązana z inną pracą w kompleksach basenowych ...

Bzdura.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Arek Arecki
(statomongsta)
Wiking
SENTI napisał:
Gabriel napisał:
lukasz7777 napisał:
Skończyłem Technikum Mechaniczne - Obróbka Skrawaniem, więc nie mierz ludzi jedną miarą, a Twoje stwierdzenie, że nie znam języka, jest pojęciem względnym. Pozdrawiam Skończyłeś technikum w konkretnym kierunku zawodowym ...
---
To jaki ty masz zawód i doświadczenie zawodowe ... ! ? .
---
A rzucasz się jak pizda w łóżku , bo pozycja niewygodna ...
---
---
---

A jaki rodzaj pracy ty wykonujesz Gabrielu jest to tez praca darmowa ?czy platna przez NAV ...co do twoich wypowiedzi nie umiejac samemu znalezc pracy wystepujesz w roli glownego krytyka to troche glupie stary co ?

ja nie bylem ratownikiem w polsce pracowalem w sektorze finansowy niezle zarabialem jak na warunki przecietnego Polaka ale musialem pracowac 7 dni w tygodniu wiec przyjechalem do Norwegii zaczolem pracowac jako mechanik i to nie byla darmowa robota .........

Jedz cwaniaku gabriel do Polski i znajdz prace !!! zoabczymy jak bys piszczal tu mondrala kasa z NAV leci non stop wiec jest okej co

kazdy jest kowalem swojego losu ten koles tez

HEH w pełni się z tobą SENTI zgodzę....

Co do autora postu to nie będę ci wygłaszał jak inni użytkownicy ani opinii na twój temat ani genialnych rad. Masz ode mnie info w skrzynce jak najlepiej zacząć w " NORGE " moje początki były ciężkie i nie twierdze że twoje też takie będą, przy odrobinie oleju w głowie powinieneś dać sobie rade

życzę powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok