Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Cennik uslug stomatologicznych - Norwegia

365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Czy orientuje się ktoś może , jakie są ceny usług stomatologicznych w Norwegii ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Usługi są oczywiście drogie. Ja byłam w wielu gabinetach w Kongsberg, ceny wszędzie były podobne. Minimalna kwota za mały ubytek, to było ok 600 nok 1,5 roku temu. Zazwyczaj jednak płaci się ponad 1000 nok. Ceny za leczenie kanałowe zaczynają się od 4 tys. nok. U mojej koleżanki leczenie kanałowe skończyło sie na kwocie 12 tys. nok
Ja miałam ból w dwóch miejscach (w tym kanał) i poszłam z tym co niezbędne. Lekarka tylko rozpoczęła pracę, żeby uśmierzyć ból (POWIEDZIAŁAM, ŻE MAM ZAMIAR JECHAĆ DO POLSKI DOKOŃCZYĆ) i zapłaciłam za to ok 2 tys.
W Polsce poszliśmy z mężem zrobić wszystko na raz, razem trochę się uzbierasło (ok 16 miejsc w sumie), zaszystko zapłaciliśmy 1800 zł, czyli mniej niż minimalna kwota za leczenie kanałowe jednego zęba, a to słaśnie miałam. I jesteśmy bardzo zadowoleni.
Oczywiście dzieci mają lepiej, bo za usługi na wysokim poziomie nie płacą nic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
dariusz orzelek
(orzel1984)
Wiking
mam zamiar wyrwac zeba tylko jak mi powie 2000 kr cz ktos wie ile to kosztoje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
www.colosseumklinikken.no/klinikker/tann...majorstua/prisliste/

Tu masz przykladowe ceny. Wyrwanie 1000-1700 kr, zalezy jak skomplikowane.
Jak za drogo, to jakis sprzet (kombinerki ) , spirytus (do wypicia i dezynfekcji) i jazda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
A gdzie ty Orle chcesz wyrywac tego zeba, w Oslo, Stavanger czy może w Bodo ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok