Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

lekarz - Norwegia

Czytali temat:
Teresa Fularczyk marcin nosek Michał Kolendnik Piotr Marcinkiewicz ania juzwiuk Kasia zz Rafał B. Tofik Tomas Stachu Jk Hh agnieszka ski Ilona Giee Ewelina Katarzyna Paździor Marcin Zych Andrzej 1994 (3613 niezalogowanych)
4 Posty
Anna Bakowska
(annabb)
Wiking
witam wszystkich
chcialabym z rodzina zapisac sie do lekarza(najlepiej polskiego).czy ktos moglby podac mi namiary?jak sie to zalatwia?
z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Tez chciałabym do polskiego, bo z norweskimi mam przykre doświadczenia. Ale niestety mozna zapisac sie tylko do takiego lekarza, u którego sa wolne miejsca. A zapiszesz sie przez internet, potrzebowac bedziesz kodów z "altinn", tych samych co do skatte. Do polskiego lekarza to jedynie prywatnie mi pozostało.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
AniaRNorway napisał:
tjenester.nav.no/minfastlege/innbygger/f...gesokikkepalogget.do

No tak, rozpisałam sie a najwazniejszego nie podałam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
70 Postów

(cekinek)
Początkujący
Annab ja mam polskiego lekarza w Oslo. Pani nazywa sie Elzbieta Johansen. Lekarza mozesz zmienic 2 razy w roku. Jesli teraz nie ma wolnych miejsc, to narazie zapiszcie sie do norweskiego i "polujcie" na wolne miejsca. Ja tak zrobilam. Czekalam chyba 3 miesiace i w koncu udalo sie, przed wakacjami zwolnilo sie 10 miejsc (a moze zostaly dodane, nie wiem). Ostrzegam tylko, ze do pani doktor ciezko sie ostac, czasami trzeba czekac 2, 3 tygodnie. I pamietaj, ze przy wizycie w szpitalu, na policji czy u lekarza przysluguje Ci tlumacz. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Właśnie cekinek. Jak mam chore dwuletnie dziecko, to nie bede czekac 3 tygodnie na wizyte. Do tej pory mała chorowała tylko trzy razy (odpukac) i sama ją wyleczyłam. Zadzwoniłam po prostu do Polski, dałam zdjecia wysypki mailem i upewniłam sie co zrobic. Leki polskie mam. Zycze Tobie i Twojej rodzinie zdrowia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
70 Postów

(cekinek)
Początkujący
A dziekuje Hilton i wzajemnie. To prawda jest to wkurzajace, ze trzeba dlugo czekac. Ale np. jak potrzebowalam recepte, zadzownilam, pani oddzwonila, powiedzialam jaka sprawa i moglam pol godziny pozniej odebrac recepte. U norweskiego lekarza byloby mi trudniej sie dogadac. Wczesniej mialam lekarza norweskiego i byla to porazka jezykowa. A wiadomo, ze w takim miejscu trzeba dokladnie powiedziec co i jak.
A moglabys Hilton podac mi namiary do swojego prywtanego lekarza?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Anna Bakowska
(annabb)
Wiking
dziekuje wszystkim za pomoc.sprobuje gdzies sie dostac
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Moj "prywatny" lekarz jest w Polsce. Troche źle sformułowałam wypowiedź, bo wyszło ze miałąm na mysli prywatnego polskiego lekarza w Norwegii. Nie mam takiego niestety. Ale wezme numer do prywatnej kliniki , ale do Norweżki, jezeli jestes zainteresowana.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
70 Postów

(cekinek)
Początkujący
Nie, nie Hilton myslam, ze to polski, prywatny lekarz tutaj. Dzieki.
Jedna z rzeczy, do ktorych nie moge przywyknac to wlalsnie sluzba zdrowia. Ale nie chce narzekac. W kazdym badz razie, polskich lekarzy bardzo mi brakuje i nie chodzi mi tu o jezyk.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok