Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
iksiński igrek Aleksander Reis hubert kwiat J W ssss s Pawel Danek cysiek33 John Born Adamz Langhus marek.marek.marek Mizio ….. (16357 niezalogowanych)
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Dobra koncze, nie mam sily, mielgo wieczoru!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Dzieki za link do zgapa.pl pogrzebalem i znalazlem pracke w JSTOR.org z 1944 roku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@kinia15c Ja akurat mam inne zdanie na temat alkoholu oraz jestem przekonany iz giermanski proletariusz konsumuje go w taki sam nieodpowiedzialny sposob jak Slowianski proletariusz. Alkohol mozna spozywac z klasa lub tez bez i w dodatku codziennie. Ja lubie etanol weekendami oraz na urlopie i nigdy sobie go odmawial nie bede jesli nie ma ku temu powodu (aka jazda samochodem).

Chociaz czasami nieodpowiedzialna konsumpcja alkoholu przez proletariuszy wprowadza troche humoru do zycia a nawet rozbawia

Jesli chodzi o bledy gramatyczne to coz trudno nigdy niezastanawialem sie nad tym jak pisze. I nie bede pracowal nad dziedzina ktora mnie nieinteresuje oraz nie uwazam iz wnosi cos szczegolnego do spoleczenstwa i polityki poza dawaniem coniektorym mozliwosci duzej radosci spowodowanej znalezieniem u kogos bledu gramatycznego/ortograficznego Po coz odbierac tym osoba odrobine szczescia. O ile tresc przekazu jest zrozumiala to wszystko jest ok, mnie nieraza nawet najwieksze bledy ortograficzne/gramatyczne jakie inni popelniaja a czasami nawet wprowadzaja odrobine humoru (aka posty Jasia Smietany na onecie szczegolnie te o sporcie i "pilkarnikach" ).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Kinga R
(kinia15c)
Nowicjusz
Imperator1988 napisał:
@kinia15c Ja akurat mam inne zdanie na temat alkoholu oraz jestem przekonany iz giermanski proletariusz konsumuje go w taki sam nieodpowiedzialny sposob jak Slowianski proletariusz. Alkohol mozna spozywac z klasa lub tez bez i w dodatku codziennie. Ja lubie etanol weekendami oraz na urlopie i nigdy sobie go odmawial nie bede jesli nie ma ku temu powodu (aka jazda samochodem).

Jesli chodzi o bledy gramatyczne to coz trudno nigdy niezastanawialem sie nad tym jak pisze. I nie bede pracowal nad dziedzina ktora mnie nieinteresuje oraz nie uwazam iz wnosi cos szczegolnego do spoleczenstwa i polityki poza dawaniem coniektorym mozliwosci duzej radosci spowodowanej znalezieniem u kogos bledu gramatycznego/ortograficznego Po coz odbierac tym osoba odrobine szczescia. O ile tresc przekazu jest zrozumiala to wszystko jest ok, mnie nieraza nawet najwieksze bledy ortograficzne/gramatyczne jakie inni popelniaja a czasami nawet wprowadzaja odrobine humoru (aka posty Jasia Smietany na onecie szczegolnie te o sporcie i "pilkarnikach" ).

rozumiem w czym rzecz, z tym, ze podejrzewam, ze najlepsze narzedzia przytlumiania mozliwosci czlowieka dla tych co to robia, to takie narzedzia, ktore dzialaja tak powoli i subtelnie acz systematycznie, ze nawet inteligentny czlowiek nie jest w stanie tego wplywu spostrzec, po uzywaniu alkoholu dajmy na to w kazdy weekend, idziemy dalej do pracy i swoich zwyklych zajec i nie widzimy zeby cos sie zmienialo na gorsze, ale po ilus latach regularnego uzywania alkoholu nie bedziesz w stanie powiedziec czy twoj umysl moglby funkcjonowac lepiej, a pewnie moglby...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Czyli ty masz problem z alkoholem,zazdroszcze!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@donwasyl Nie mam problemu z alkoholem - stac mnie hehe Lecz nie lam sie kiedys rowniez bedziesz mogl sobie pozwolic na troche radosci w monotonnym zyciu

@kinia15c No coz zapewne masz racje. Lecz najwidoczniej odpowiada mi to jak funkcjonuje wiec nie bede martwil sie tym iz "umysl moglby funkcjonowac lepiej". Gdyz etanol dostarcza czlowiekowi co jakis czas odpowiednia dawke rozrywki i przyjemnosci niezbedna aby zycie niestalo sie zbyt nudne
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Kinga R
(kinia15c)
Nowicjusz
Imperator1988 napisał:
@donwasyl Nie mam problemu z alkoholem - stac mnie hehe Lecz nie lam sie kiedys rowniez bedziesz mogl sobie pozwolic na troche radosci w monotonnym zyciu

@kinia15c No coz zapewne masz racje. Lecz najwidoczniej odpowiada mi to jak funkcjonuje wiec nie bede martwil sie tym iz "umysl moglby funkcjonowac lepiej". Gdyz etanol dostarcza czlowiekowi co jakis czas odpowiednia dawke rozrywki i przyjemnosci niezbedna aby zycie niestalo sie zbyt nudne

I Ty masz racje !, cos za cos, zycie - sztuka wyboru, ale to rozrywka z gatunku bardzo niskich, nizej niz bieganie za pilka, dziwi mnie, ze tak gdybym chciala uzyc twojego stylu 'proletariacka' rozrywka dostarcza komus takiemu jak Ty jakiegokolwiek znaczego przezycia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Imperator1988 napisał:
etanol dostarcza czlowiekowi co jakis czas odpowiednia dawke rozrywki i przyjemnosci niezbedna aby zycie niestalo sie zbyt nudne
w Africa nie stać ich na etanol, to za jedyną formę rozrywki używają seks
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
Imperator1988 napisał:
etanol dostarcza czlowiekowi co jakis czas odpowiednia dawke rozrywki i przyjemnosci niezbedna aby zycie niestalo sie zbyt nudne
w Africa nie stać ich na etanol, to za jedyną formę rozrywki używają seks
To nas w No stać na połącznie alkoholu z sexem
...ale dobrobyt
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@kinia15c A dlaczego twierdzisz iz etanol zmieniajacy swiadomosc i stan umyslu jest niska rozrywka? Etanol kazdy umysl zmienia w inny sposob i daje innych doznan umyslowych. Oczywiscie u niektorych osob moze powodowac "proletariackie" zachowania typu jazda po pijanemu lub inne takowe "zajawki". U innych powoduje smieszne zachowania ktore rozbawiaja ludzi i ogolnie poprawiaja humor.

Kapitalisci zazwyczaj konsumuja etanol w sposob kontrolowany cieszac sie doznaniami umyslowymi ktorych dostarcza oraz ogolnie korzystajac z rozrywki jaka jest impreza
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok