Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Problemyz wypłacaniem chorobowego przez nav - Norwegia

Czytali temat:
Mariasz (496 niezalogowanych)
5 Postów
Tomasz Rutkowski
(tomaszrutkowski76)
Wiking
Będąc w Posce miałem udar mózgu, od 2 miesięcyjestem na zwolnieniu lekarskim.Wszystkie papiery mam ok, nav otrzymał wszystko co chciał.Jah do tej pory nie otrzymałem żadnych pieniędzy z nav.Może ktoś się orientuje jaki oni mają termin na wypłacenie pieniędzy raty i rachunki trzeba płacić a oni mają to w dupie, jeżeli dobrze zrozumiałem przez telefont o niby wypłacają dopiero po14 tygodniach zwolnienia . Czy to może tak być?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
tomaszrutkowski76 napisał:
jeżeli dobrze zrozumiałem przez telefont o niby wypłacają dopiero po14 tygodniach zwolnienia . Czy to może tak być?
Chyba 14-tu dniach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Pierwsze 16scie dni placi pracodawca. Potem placi NAV ale jak dostali Polski A-melding od doktorka to NAV Lokalt to bedzie rejstrowal pare miesiecy i calkiem mozliwe ze wysla to gdzie nietrzeba np. do Forvaltning ktore A-melding nie rejstruje bo nie beda wiedzieli jak to zrobic w Lokalt. Potem moga wyslac do NAV Internasjonalt ale oni A-melding tez nie rejstruja az w koncu jak to zrobia 6 miesiecy minie.

Do tego musza ci napisac w NAV Lokalt "vedtak" (rozpatrzenie) ze zgadzaja sie na to abys byl zagranica w czasie choroby aby w ogole mogli cos wyplacac.

Wiec szybko raczej sie niedoczekasz sykepenger.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(norge51)
Nowicjusz
Radzę być namolnym , dzwonić , nachodzić jest duże prawdopodobieństwo że będą chcieli wykręcić się , i nic nie dać , potem ci napiszą że termin minął z winy oczywiście twojej to czesta praktyka Navu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Mam znajomego co czeka już 10 ty miesiąc

Tak że, wyluzuj i cierpliwości
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj