tropik napisał:
Joseph napisał:
Lindemans napisał:
tropik napisał:
pio32pio napisał:
Witam!!!
Mam do was pytanie.
16 pażdziernika skończyło mi się 5- letnie pozwolenie na pracę, a w UDI zarejestrowałem się dopiero w pierwszym wolnym terminie tj. 7 styczeń 2014r. Teraz cały czas pracuję czy będę miał jakieś problemy z odnowieniem pozwolenia???
Pozdrawiam!!!
Skoro masz prace,meldunek to niczego nie musisz odnawiac.
Nastepny
Razem Piją
Pare lat temu skonczylo mi sie UDI i nie odnawialem bo nie mam takiej potrzeby.
Mam prace mam mieszkanie ,place podatki i jest wszystko OK.
Miesiac temu dostalem list zebym udokumentowal swoj pobyt tj.meldunek i umowa o prace.
I tyle.
Znajdź mi przepis że nie trzeba odnawiać, tzn zarejestrować swojego pobytu...
a nie jednej osobie którą znam wstrzymali świadczenia z nav jak im się pokończyły pozwolenia (3-letnie 5-letnie )...
dlaczego, przecież nie trzeba?!?!
to że tobie przysłali takie papiery to nie znaczy to nie znaczy że nie trzeba...
Ja dostałem kiedyś takie samo pismo jak ty pomimo tego że miałem pozwolenie na pobyt aktualne..
Żeby sie tacy ynteligenci nie zdziwili jak jakaś instytucja/bank nie wypnie na nich bo nie mieli "pozwolenia" a w warunkach umowy małym drukiem było posiadanie takowego...
Joseph napisał:
Lindemans napisał:
tropik napisał:
pio32pio napisał:
Witam!!!
Mam do was pytanie.
16 pażdziernika skończyło mi się 5- letnie pozwolenie na pracę, a w UDI zarejestrowałem się dopiero w pierwszym wolnym terminie tj. 7 styczeń 2014r. Teraz cały czas pracuję czy będę miał jakieś problemy z odnowieniem pozwolenia???
Pozdrawiam!!!
Skoro masz prace,meldunek to niczego nie musisz odnawiac.
Nastepny

Razem Piją

Pare lat temu skonczylo mi sie UDI i nie odnawialem bo nie mam takiej potrzeby.
Mam prace mam mieszkanie ,place podatki i jest wszystko OK.
Miesiac temu dostalem list zebym udokumentowal swoj pobyt tj.meldunek i umowa o prace.
I tyle.
Znajdź mi przepis że nie trzeba odnawiać, tzn zarejestrować swojego pobytu...
a nie jednej osobie którą znam wstrzymali świadczenia z nav jak im się pokończyły pozwolenia (3-letnie 5-letnie )...
dlaczego, przecież nie trzeba?!?!
to że tobie przysłali takie papiery to nie znaczy to nie znaczy że nie trzeba...
Ja dostałem kiedyś takie samo pismo jak ty pomimo tego że miałem pozwolenie na pobyt aktualne..
Żeby sie tacy ynteligenci nie zdziwili jak jakaś instytucja/bank nie wypnie na nich bo nie mieli "pozwolenia" a w warunkach umowy małym drukiem było posiadanie takowego...