Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
To nie o wagę chodzi ostatnio było 300kr
A dla info to ten luk jest specjalnie przygotowany na dwie klatki a nie ze zwierzaki lecą
z bagarzami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Norwegian, pies 300kr. Klatkę miałam swoją. Uważam, że mniej stresu dla zwierza jest gdy poleci samolotem, szybko niż tuła się samochodem.. Kwarantanna zniesiona, więc czipować, paszport wyrabiać i przywozić.
Na kolanach można tylko w połączeniach krajowych.
Pamiętajcie o kocu i dla mało osierścionych zwierzów o ciepłym ubranku bo w samolocie zimno podczas lotu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Witam
Mam uprzejme zapytanie odnośnie pozwoleń na psa. Czy wszystkie rasy można przywieść ze sobą czy są jakieś ograniczenia. Mam amstaffa 6 lat, czy ta rasa jest akceptowana w norwegii, z tego co wiem do anglii tej rasy wwieżć nie wolno. Jeśli się ktoś orientuje to proszę o informację.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
kasia dąbrowa
(dabrowa)
Wiking
witam mam pytanie< kupiłam psa co musi mieć za badania żebym mogła go przewieść samolotem do norwegi ,potrzebne są badania krwi ?dzięki za szybką odp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
kasia dąbrowa
(dabrowa)
Wiking
ile kosztuje bilet samolotowy linii norwegian i jak go zamówić dla psa (małego psa ,szczeniaczka)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

()
Maniak
dabrowa napisał:
witam mam pytanie< kupiłam psa co musi mieć za badania żebym mogła go przewieść samolotem do norwegi ,potrzebne są badania krwi ?dzięki za szybką odp

Musisz wyrobić psu paszport.

www.royal-canin.pl/blog/pl/2/42/Czy-Reks...ak-podrozowac-z-psem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Paszport, czip, szczepienie przeciw wściekliźnie i odrobaczenie psa przed wyjazdem.
Było to już tyle razy wałkowane na forum...wystarczy skorzystać z wyszukiwarki forumowej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
dabrowa napisał:

Mocz i kał jest istotny.
Trzeba pobrać próbki i doręczyć celnikom przed wejściem do samolotu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Musisz kupić bilet dla siebie i wtedy z numerem rezerwacji dzwonisz do norwegiana
zamówić miejsce dla psiaka. Kosztuje to 300kr extra, potrzebujesz również specjalną
klatkę w której pies moze smialo się wyprostować i obrócić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
buniusia79 napisał:
Uważam, że mniej stresu dla zwierza jest gdy poleci samolotem, szybko niż tuła się samochodem..
no nie wiem, moje psiaki są przyzwyczajone do podróżowania autem i wręcz lubią nim jeździć, gdy tylko otwieram auto to same chętnie wskakują, za to nie lubią totalnie ciasnych miejsc jak klatka, dlatego wolałem przywieźć je autem i to około 2100 km
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok