Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Feriepengler - Norwegia

Czytali temat:
miron58 Przemo1980 Z (1927 niezalogowanych)
14 Posty
Patryk Kucek
(PatrykKucek)
Wiking
Witam mam pytanie a mianowicie.Zwolnilem sie z pracy i chce aby moj pracodawca wyslal mi teraz feriepengler z tego roku.Z moich obliczen wyszlo okolo 15000 tabel trekk 7100 i teraz mam pytanie.Czy fereiebenger w dniu rezygnacji wyjdzie 15000 - z tabeli okolo 3200 = moje feriepenger ktore zostanie wyslane na konto? Czy jeszcze sie cos odlicza czy jak?Bardzo prosze o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Co to jest feriepengler czy też fereiebenger ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Patryk Kucek
(PatrykKucek)
Wiking
Sorki za literowke oczywiście chodzi mi o feriepenger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
PatrykKucek napisał:
Witam mam pytanie a mianowicie.Zwolnilem sie z pracy i chce aby moj pracodawca wyslal mi teraz feriepengler z tego roku.Z moich obliczen wyszlo okolo 15000 tabel trekk 7100 i teraz mam pytanie.Czy fereiebenger w dniu rezygnacji wyjdzie 15000 - z tabeli okolo 3200 = moje feriepenger ktore zostanie wyslane na konto? Czy jeszcze sie cos odlicza czy jak?Bardzo prosze o pomoc
A co ma wspólnego Feriepenge z Trekk Tabel 7100 LUB KAŻDĄ INNĄ ...!?
Przecież standardowo "Ferie" to tylko 10,2% zarobku brutto z danego Roku Kalendarzowego .
---
A dopiero od tej kwoty , naliczana jest zaliczka na Podatek .
Księgowa Może z lenistwa , scalić ostatni zarobek + Ferie i z tego wyliczyć jedną zaliczkę i tyle .
Będzie ona dużo większa , niemniej to i tak , nie ma to żadnego znaczenia , w końcowym rozliczeniu rocznym w przyszłym Roku Podatkowym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
przeciez nz lonslipach jest wyszczegolnione za miesiac i za caly rok
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Patryk Kucek
(PatrykKucek)
Wiking
Ale mi konkretnie chodzi o to co sie odlicza i ile od tej kwoty 15000 mi sie odlicza?Ja mam tylko do wypłaty feriepenge. Tylko tak jak pisałam chodzi mi od stycznia tego roku do sierpnia za ten okres.A co to są te lonslipy i gdzie to jest?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
PatrykKucek napisał:
Ale mi konkretnie chodzi o to co sie odlicza i ile od tej kwoty 15000 mi sie odlicza?Ja mam tylko do wypłaty feriepenge. Tylko tak jak pisałam chodzi mi od stycznia tego roku do sierpnia za ten okres.A co to są te lonslipy i gdzie to jest?

Powaznie pytasz? Czyzbys nie dostawal potwierdzenia otrzymania wyplaty?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ile masz lat ?
nigdy nie dostales paskow wyplat ?
moze ty na czarno robisz?za biezacy rok potronci ci podatek zgodnie z karta podatkowa ,del 2
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Patryk Kucek
(PatrykKucek)
Wiking
Dostaje kwitki z wypłaty. Ale w e-mailach od pracodawcy pisze mi taket vil si at han opparbeidet 14.985 kr i 2013 minus skatt ca.4500 kr og minus trekk på 3300 kr = utbetaling. Czyli z 14985 zostanie około 7000.Z tego wynika ze 4500 idzie do skatu a to 3300 to co to jest ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
PatrykKucek napisał:
Dostaje kwitki z wypłaty. Ale w e-mailach od pracodawcy pisze mi taket vil si at han opparbeidet 14.985 kr i 2013 minus skatt ca.4500 kr og minus trekk på 3300 kr = utbetaling. Czyli z 14985 zostanie około 7000.Z tego wynika ze 4500 idzie do skatu a to 3300 to co to jest ?

Jak dlugo jestes w Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok