Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
miron58 Przemo1980 Z (1925 niezalogowanych)
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
gabriel napisał:
PatrykKucek napisał:
Witam mam pytanie a mianowicie.Zwolnilem sie z pracy i chce aby moj pracodawca wyslal mi teraz feriepengler z tego roku.Z moich obliczen wyszlo okolo 15000 tabel trekk 7100 i teraz mam pytanie.Czy fereiebenger w dniu rezygnacji wyjdzie 15000 - z tabeli okolo 3200 = moje feriepenger ktore zostanie wyslane na konto? Czy jeszcze sie cos odlicza czy jak?Bardzo prosze o pomoc
A co ma wspólnego Feriepenge z Trekk Tabel 7100 LUB KAŻDĄ INNĄ ...!?
Przecież standardowo "Ferie" to tylko 10,2% zarobku brutto z danego Roku Kalendarzowego .
---
A dopiero od tej kwoty , naliczana jest zaliczka na Podatek .
Księgowa Może z lenistwa , scalić ostatni zarobek + Ferie i z tego wyliczyć jedną zaliczkę i tyle .
Będzie ona dużo większa , niemniej to i tak , nie ma to żadnego znaczenia , w końcowym rozliczeniu rocznym w przyszłym Roku Podatkowym.

Feriepengene utgjør 10,2 prosent av feriepengegrunnlaget. For arbeidstakere over 60 år, er satsen 12,5 prosent. Dersom dere er omfattet av tariffavtale som gir en femte ferieuke, er den ordinære satsen 12 prosent og for arbeidstakere over 60 år: 14,3 prosent. Den femte ferieuken er imidlertid en del av lønnsoppgjøret mellom partene og er ikke en del av ferieloven. - See more at: www.regelhjelp.no/no/Etatenes-sider/Arbe...sthash.eMUJ0haw.dpuf

dla świadomości gabriela to 10,2 płacą bemanningi i minifiremki , poważne firmy płacą 12% jako norma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
PatrykKucek napisał:
Zwolnilem sie z pracy i chce aby moj pracodawca wyslal mi teraz feriepengler z tego roku

PatrykKucek napisał:
Ale mi konkretnie chodzi o to co sie odlicza i ile od tej kwoty 15000 mi sie odlicza?Ja mam tylko do wypłaty feriepenge. Tylko tak jak pisałam chodzi mi od stycznia tego roku do sierpnia za ten okres.A co to są te lonslipy i gdzie to jest?

Jakoś tak wydaje mi się, że to zwykła podpucha.
Te wszystkie błędy, cała historia grubymi nićmi szyta a oprócz tego rozdwojenie jaźni ?
Wiecie w ogóle komu odpisujecie? Kobiecie czy mężczyźnie?
Oprócz tego jakieś małe zainteresowanie ze strony autora/ki wątku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Nowicjusz
gabriel napisał:
PatrykKucek napisał:
Witam mam pytanie a mianowicie.Zwolnilem sie z pracy i chce aby moj pracodawca wyslal mi teraz feriepengler z tego roku.Z moich obliczen wyszlo okolo 15000 tabel trekk 7100 i teraz mam pytanie.Czy fereiebenger w dniu rezygnacji wyjdzie 15000 - z tabeli okolo 3200 = moje feriepenger ktore zostanie wyslane na konto? Czy jeszcze sie cos odlicza czy jak?Bardzo prosze o pomoc
A co ma wspólnego Feriepenge z Trekk Tabel 7100 LUB KAŻDĄ INNĄ ...!?
Przecież standardowo "Ferie" to tylko 10,2% zarobku brutto z danego Roku Kalendarzowego .
---
A dopiero od tej kwoty , naliczana jest zaliczka na Podatek .
Księgowa Może z lenistwa , scalić ostatni zarobek + Ferie i z tego wyliczyć jedną zaliczkę i tyle .
Będzie ona dużo większa , niemniej to i tak , nie ma to żadnego znaczenia , w końcowym rozliczeniu rocznym w przyszłym Roku Podatkowym.

Oj stary pierdyielu, znowu pitolisz bzdety.

Tabela podatkowa ma duze znaczenie jesli sie zwalniasz w trakcie trwania roku podatkowego. A mianowicie kolega ma dwie mozliwosci albo nalezne mu feriepenge wezmie z ostatnia wzplata i wlasnie wtedy potraca mu podatek od wakacyjnych pieniedzy zgodnie z tabela, lub poczeka do czerwca nastepnego roku i pracodawca mu wzplaci nie opodatkowane feriepenge, a on je rozliczy w nastepnym roku, przy rozliczeniu rocznzm.

Gabriel jestes juz tu tak dlugo a gowno wiesz i sie wymadrzasz i udajesz wszechwiedzacego. Pierdolony POLONOR.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Patryk Kucek
(PatrykKucek)
Wiking
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.Już sprawa załatwiona
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok