Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jakie studia wybrać? - Norwegia

Czytali temat:
Marta Kot (1579 niezalogowanych)
3 Posty
Pazdzioch Marian
(ELLIMINATI)
Wiking
W przyszłym roku idę na studia ale już teraz wiem że pracował będę za granicą. To jest bardziej niż pewne bo nie po to idę na politechnikę żeby w polsce robić za psie pieniądze. Zastanawiam się nad norwegia i tu moje pytanie. Jacy inżynierowie sa u was poszukiwani? Osobiście zastanawiam się nad kierunkiem mechanika i budowa maszyn - specjalizacja techniki spawalnictwa bądź cos z motoryzacja - samochody osobowe i ciągniki rolnicze. Która z nich będzie lepsza? Gdzie sa lepsze zarobki a może wybrać zupełnie inny kierunek? Na początek wystarczy mi dobra znajomość angielskiego? Dzięki za odpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zmywalnictwo naczyn i sztuccow
konserwacja powierzchni plaskich
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
320 Postów
65 78
(6578)
Stały Bywalec
tipserstwo,fryzjerstwo & lepiarstwo pierogow (to po amerykansku jest) !

a pozniej juz tylko,ogloszenie na stronie reklamowej p.c. i uslugi (na czarno oczywiscie) u klienta !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejpa)
Maniak
elliminati...tak szczerze..co Ty pieprzysz...myslisz ze jak zrobisz wyższe studia to bedziesz pracowac przy przy biurku, że nasze polskie sprzataczki beda Ci kawke robic i w miedzyczasie lodzika, człowieku dopuki sie nie nauczysz norweskiego i nie bedziesz miał norweskiego doswiadczenia z pracy to jestes dla nich tyle wart co robak na podeszwie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Pazdzioch Marian
(ELLIMINATI)
Wiking
A kurwa spawacz i mechanik to sa prace przy biurku? O innych chyba nie wspominałem. Bardziej mi chodzi o pracę przez polskiego pośrednika słyszałem że oferują zakwaterowania i przeloty do polski raz w miesiącu. Niestety nasz kraj jest tak chujowy że już teraz muszę wybrać co chce w życiu robić więc się tylko pytam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty
Henryk Sikorski
(Wieprz)
Początkujący
To nie trzeba mieć studiów by być dobrym spawaczem.

Wręcz przeciwnie, bez praktyki tutaj zapomnij......lepiej byś miał bez studiów a z dobrą praktyką za spawacza akurat.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Pazdzioch Marian
(ELLIMINATI)
Wiking
3 letnie praktyki tz biorę pod uwagę jest to jeden z niezbędnych warunków.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
po studiach to bedzie spawalnik i to jest praca za biorkiem opracowanie parametrow spawania i rysunki izatermiczne dla spawaczy
ewentualnie ocena spawu RTG i Ultradzwieki

ale za 5 lat to moze byc kiepsko z praca
lepiej zainwestuj w WAT bo Norwegia nastawia sie na produkcje uzbrojenia jak sie ropa skonczy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty
Henryk Sikorski
(Wieprz)
Początkujący
ELLIMINATI napisał:
3 letnie praktyki tz biorę pod uwagę jest to jeden z niezbędnych warunków.

3 letnie praktyki to wrażenia na nikim nie zrobią.
Norki nie padną z wrażenia.
Zapewniam.
Uczeń tu ma więcej.

Ciekawe jeszcze gdzie te praktyki? W kużni u wujka? czy na studiach..., bo jedno i drugie to nie dokument dla nora.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejpa)
Maniak
studia ze spawania heh, beda Cie przez 5 lat uczyc jak trzymac elektrode . Pozatym kiedyś kaczor powiedział jedną rzecz " za granice wyjechali tylko nieudacznicy"...wiec jak chcesz dołaczyc do grona nieudaczników to musisz obnizyc swoje aspiracje kolego. Tu nie potrzebują menadzerów, dyrektorów, jedynie ludzi co znają sie na swojej robocie, znaja jezyk norweski(nie angielski) i sie cenia a nie jak wiekszosc polaków co pójdzie sie tarzac w błocie bo tak chciał norek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok