Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

psycholog w przedszkolu - Norwegia

Czytali temat:
patrcja bedkowska (1428 niezalogowanych)
27 Postów
kasia kasiaa
(kasiulka87)
Wiking
Dostałam dzisiaj pismo z przedszkola do podpisania żeby wyrazić zgodę na wizytę psychologa do mojego dziecka bo niby maja z nim jakieś problemy nie będę sie tu rozpisywać, ale miej wiecej chodzi o jego zabawę z innymi dziećmi, ze rozwala im jak coś sobie zbudują itp. Miala ktoras z mam podobna sytuacje??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
kasiulka87 napisał:
Dostałam dzisiaj pismo z przedszkola do podpisania żeby wyrazić zgodę na wizytę psychologa do mojego dziecka bo niby maja z nim jakieś problemy nie będę sie tu rozpisywać, ale miej wiecej chodzi o jego zabawę z innymi dziećmi, ze rozwala im jak coś sobie zbudują itp. Miala ktoras z mam podobna sytuacje??
Powinnas wyrazic zgode. Przyjdzie psycholog, troche poatrzy i da przedszkolankom troche wskazowek jak maja postepowac w danych sytuacjach - czyli nic specjalnego.
Jezeli nie wyrazisz zgody, to pewnie zaczna sie ciezko zastanawic dlaczego nie chcesz i czy tobie nie zalezy, zeby twoje dziecko bawilo sie dobrze z innymi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
kasia kasiaa
(kasiulka87)
Wiking
tam było napisane także, ze dziecko opluło opiekuna i uderzyło go w twarz a moje dziecko przyciąga, ze tego nie zrobiło a on naprawdę jak cos przeskrobie to się przyznaje i nie wiem komu tu wierzyc:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Jedno z nich klamie. Logicznie biorac, i tu sie nie obraz, to twoje dziecie, bo niby dlaczego dorosly mialby wymyslac takie historie.
Idz do przedszkola i porozmawiaj z personelem, pewnie dowiesz sie wszystko lepiej. Mozesz tez zawsze porozmawiac z osoba prowdzaca przedszkole, lub porposic o spotkanie.

Ogolnie dziwne, ze ci o ty nie powiedzieli od razu. Jak moje dzieci chodzily do przedszkol, to przy odbiorze to zawsze mozna bylo cos sie od przedszkolanek dowiedzec, np. co dzieci robily, gdzie byli na spacerze i takie tam podobne. Ludzie co siedza calymi dniami z dziecmi lubia dla odmiany porozmawiac troche z doroslymi.

A ogolnie to sie nie przejmuj, dzieci sa dziecmi i kazdy to rozumie. To z psychologiem, to po prostu normalne norweskie podejscie do tego typu spraw.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
To jest ogolnie znane, ze polskie dzieci maja problemy we wspolzyciu z innymi dziecmi. Cechuje je duza doza agresji wyniesiona z domu, gdzie na dzieci sie krzyczy, szturcha, wyzywa, itp. Obserwuja relacje miedzy doroslymi i jak sie odnosza miedzy soba. Dzieci, jak to dzieci nasladuja doroslych i wydaje im sie, ze jest to wlasciwe zachowanie. W momencie kiedy spotykaja sie z rowiesnikami i stosuja takie zachowania zaczynaja sie problemy. Takie dzieci sa omijane, osamotnione, nie moga znalezc sobie towarzystwa do zabawy, a to powoduje u nich jeszcze wieksza frustracje i jeszcze wieksze osamotnienie w grupie.
Nie chce powiedziec, ze to akurat tyczy dziecka autorki postu, niemniej nie ma nigdy dymu bez ognia i moze lepiej czasami przeanalizowac wlasne zachowanie i wyciagnac wlasciwe wnioski dla dobra wlasnego dziecka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
kasia kasiaa
(kasiulka87)
Wiking
Wiem co masz na myśli, ale u nas w domu na pewno nie panują takie zasady jakie opisałaś. Dlatego tak strasznie tego nie rozumiem jeżeli to prawda. To jest tak mega kochane i grzeczne dziecko(przynajmniej w domu) ze ciężko mi uwierzyć w to co przeczytałam. W poniedziałek pogadam z przedszkolanka w cztery oczy bo dziś nie zdarzyłam i dowiem się wszystkiego dokladnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
psychologiem sie nie przejmuj napisze to co mu powiedza dorosli a i tak polowe przekreci

bardziej sie skup na atmosferze w przedszkolu
czy twojemu nie dokuczaja z powodu ze nie wszystko rozumie
wtedy dziecko jak ma problemy z porozumieniem zaczyna uzywac jezyka ciala
wez urlop i zostan na caly dzie w przedszkolu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kasiulka87 napisał:
... u nas w domu na pewno nie panują takie zasady...
NIE MA dymu bez ognia ... a gdzie drwa rąbią , tam i wióra lecą ... .
---
DZIECKO zawsze Naśladuje Dorosłych i ...O ZGROZO ... zawsze tych Najbliższych Ojca i Matkę ... !!! .
---
Tak BYŁO ...
JEST ...
BĘDZIE ... !!!
.
---
Sama siebie okłamujesz i na dodatek , wciskasz Nam Tutaj nieudolnie Kit .
---
Proponuję , sięgnąć do pozycji pedagogicznych , związanych z wczesnym rozwojem emocjonalnym dzieci .
---
To po spokojnej lekturze Może następnym razem inaczej będziesz traktować Dzieci zwłaszcza WŁASNE ...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
kasia kasiaa
(kasiulka87)
Wiking
Zostalam z synkiem tylko na samym poczatku przez 3 dni i od tego czasu minely chyba ze 4 miesiace i wlasnie mialam zapytac w poniedzialek czy jest taka mozliwosc zebym zostala pare dni bo ja go rozumiem przeciez najlepiej i moze zobacze gdzie jest problem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
kasia kasiaa
(kasiulka87)
Wiking
gabriel napisał:
kasiulka87 napisał:
... u nas w domu na pewno nie panują takie zasady...
NIE MA dymu bez ognia ... a gdzie drwa rąbią , tam i wióra lecą ... .
---
DZIECKO zawsze Naśladuje Dorosłych i ...O ZGROZO ... zawsze tych Najbliższych Ojca i Matkę ... !!! .
---
Tak BYŁO ...
JEST ...
BĘDZIE ... !!!
.
---
Sama siebie okłamujesz i na dodatek , wciskasz Nam Tutaj nieudolnie Kit .
---
Proponuję , sięgnąć do pozycji pedagogicznych , związanych z wczesnym rozwojem emocjonalnym dzieci .
---
To po spokojnej lekturze Może następnym razem inaczej będziesz traktować Dzieci zwłaszcza WŁASNE ...!

oczywiście tylko Ciebie tu brakowało! ale ja naprawdę za twoje rady podziękuje!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok